Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

PostNL blijft op volle sterkte om extra drukte op te vangen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
PostNL blijft op volle sterkte om extra drukte op te vangen
PostNL blijft de komende weken op volle sterkte om alle post en pakketten tijdig te kunnen bezorgen. Het bedrijf had al extra maatregelen genomen wegens grote drukte in de decembermaand. Die maatregelen worden in verband met de nieuwe lockdown tot half januari verlengd om de extra drukte op te kunnen vangen, meldt het bedrijf maandag.

Al sinds half november, in aanloop naar sinterklaas en Black Friday, heeft PostNL de capaciteit van de pakketbezorging flink opgeschaald. Op een normale dag bezorgt PostNL zo’n 1,1 miljoen pakketten per dag. Tijdens de periode rond de feestdagen kunnen dagelijks 2 miljoen pakketten bezorgd worden.

Vanwege de nieuwe lockdown zet PostNL nu tot in ieder geval 14 januari meer mensen in om de piekdrukte aan te kunnen. Zo draaien de sorteercentra 24 uur per dag en zeven dagen in de week door. Ook zijn er dagelijks zo’n 1500 extra pakketbezorgers op pad.

Feestdagenpiek

"Van de lockdown van vorig jaar december weten we hoe belangrijk het voor bedrijven en consumenten is om in contact te blijven", zegt directeur Liesbeth Kaashoek van Pakketten & Logistiek bij PostNL.

Op een normale dag bezorgen zo’n 19.000 postbezorgers van PostNL gemiddeld ruim 8 miljoen brieven. In aanloop naar de feestdagen loopt dit aantal op tot zo’n 12 miljoen stuks per dag. PostNL heeft allerlei maatregelen getroffen om zich voor te bereiden op deze feestdagenpiek. Zo staan er extra postbezorgdagen gepland op maandag 20 en maandag 27 december en worden de brievenbussen vaker geleegd.

Winkels met een PostNL-punt mogen tijdens de lockdown openblijven voor het aannemen en uitreiken van post en pakketten en het verkopen van (kerst)postzegels.

Door: ANP

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.