Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Oplossing voor te hoge Scania Gryphus-vrachtwagens van Defensie

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
Oplossing voor te hoge Scania Gryphus-vrachtwagens van Defensie
De nieuwe -vrachtwagens van Defensie worden door de leverancier aangepast. Het gaat om de 8-wielaangedreven 10-tonners. Ze bleken eerder dit jaar te hoog als ze een bepaald type container vervoerden, en mochten na ontheffing afgelopen oktober de openbare weg op. Dit meldt Defensie.

Het robuuste ontwerp van de Gryphus is afgestemd op zware operationele scenario’s, en op plaatsing van een pantsercabine en zware lading. De standaardbandenspanning van de Gryphus was ingesteld op die zware bepantserde cabine en een maximale belading, waardoor de vrachtwagen zonder bepantsering en minder lading enkele centimeters omhoog kwam. In combinatie met een acht voet hoge container werd het voertuig hoger dan het wettelijk toegestane maximum.

Set van maatregelen door Scania

Komende maanden wordt door Scania een set van maatregelen genomen. De belangrijkste maatregel is dat de bandenspanning aangepast wordt van een maximale naar een gemiddelde bandenspanning. Dat kan omdat het voertuig in de praktijk minder zwaar beladen wordt en zonder pantsercabine rijdt. Tevens past Scania de software die de bandenspanning bewaakt aan. Maar ook zal Scania de voertuigdocumentatie, gebruikersinstructie en de stickers op de wielkasten die de bandenspanning aangeven aanpassen. Met deze maatregelen voldoet de Gryphus aan de geldende normen.

Bandenspanning

Na aanpassing van het productie- en afleverproces levert Scania de nog niet geleverde vrachtwagens met de juiste bandenspanning en noodzakelijke aanpassingen uit. Op het moment dat de vrachtwagens met bepantserde cabines worden ingezet, wordt ook de bandenspanning van de Gryphus weer aangepast.

Door: ANP

06 juni '23 ( 9:22)

KNVB wil bij honderden voetbalclubs laadpalen met verdienmodel

Het aantal laadpalen voor elektrische auto's bij voetbalverenigingen wordt de komende twee jaar fors uitgebreid. De KNVB is daartoe een samenwerking aangegaan met het gespecialiseerde bedrijf Revolt, dat de palen gaat plaatsen. Voor clubs levert dat volgens de voetbalbond ook een extra verdienmodel op. Ze moeten dan niet vies zijn van extra reclames op hun parkeerterrein.

05 juni '23 (12:37)

Bouwconcern Heijmans heeft het predicaat Koninklijk ontvangen

Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

02 juni '23 ( 9:06)

Vakantiecheck bij garage door 40 procent van de automobilisten

40 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, brengt die auto vooraf naar de garage voor een vakantiecheck. Een bemoedigend percentage, aldus BOVAG. Ruim de helft van de autobezitters kiest dit jaar voor een autovakantie. Een en ander blijkt uit een consumentenonderzoek van BOVAG, uitgevoerd door MultiScope onder 1.010 respondenten. Dit meldt BOVAG.

01 juni '23 (11:52)

Massaontslagen aangekondigd bij autofabriek VDL Nedcar

Bij autofabriek Nedcar in Born verdwijnen per 1 november ruim 1800 banen. De ploegendiensten worden dan teruggebracht van twee naar een, maakte moederbedrijf VDL donderdag bekend.

01 juni '23 ( 6:52)

Brand in Oudelande verwoest enkele tientallen caravans

In het Zeeuwse dorp Oudelande heeft in de nacht van woensdag op donderdag een brand gewoed in een caravanopslag en de naastgelegen woning. De schuur waarin de caravans waren opgeslagen is daarbij volledig verwoest en wordt gesloopt, meldt de Veiligheidsregio Zeeland Veilig.

30 mei '23 ( 6:07)

Werknemers autofabriek VDL Nedcar staken dinsdag opnieuw

Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

26 mei '23 (14:22)

Aankomend pinksterweekend zorgt nu al voor drukte op de wegen

Op de Nederlandse wegen stond vrijdag rond 13.45 uur al bijna 300 kilometer file. Dat is veel voor dit tijdstip, maar wel in lijn met de verwachtingen met het pinksterweekend in aankomst, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

26 mei '23 (13:07)

Autofabriek Nedcar gaat dinsdag 24 uur plat door staking

Autofabriek Nedcar in Born gaat dinsdag voor 24 uur plat. De vakbonden hebben vrijdagmiddag een stakingsoproep voor dinsdag 30 mei de deur uit gedaan, liet FNV weten.

26 mei '23 (12:15)

1.450 nieuwe trekpalen voor herstel Prinses Margriettunnel

Donderdag 15 juni 2023 wordt gestart met het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat. De hele fundering wordt vernieuwd en versterkt en de tunnelwanden worden steviger verankerd. Het complete herstel zal naar verwachting een jaar duren. Dat meldt Rijkswaterstaat.

26 mei '23 (12:12)

Meer zwartrijders in Almeerse bussen

Volgens vervoersmaatschappij Keolis is het aantal zwartrijders in bussen in Almere gestegen. Over hoeveel het er precies zijn doet het bedrijf, dat in deze Flevolandse stad verantwoordelijk is voor het stadsvervoer, geen uitspraken. Dat meldt 1Almere.nl.