Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Fastned werkt samen met Franse staatsbank aan nieuwe laadstations

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Fastned werkt samen met Franse staatsbank aan nieuwe laadstations
Fastned gaat samenwerken met Banque des Territoires om de bouw van snellaadstations langs de Franse snelwegen te ondersteunen. Banque des Territoires, een investeringsdivisie van de Franse overheidsinstelling Caisse des Dépôts, zal daarbij tot 49 procent bijdragen aan de investeringen die het Nederlandse bedrijf doet in snellaadstations op Franse tolwegen, tot een maximum van 50 miljoen euro.

De investeringen dragen bij aan het doel van de Franse overheid om tegen eind 2022 alle 360 parkeerplaatsen langs tolwegen uit te rusten met laadpalen voor elektrische auto's. Fastned neemt deel aan concurrerende aanbestedingen die tot nu toe zijn uitgeschreven voor ongeveer een derde van deze parkeerplaatsen.

Aanbesteding

De eerste negen stations die door de samenwerking zullen worden gefinancierd, zijn het resultaat van de gewonnen aanbesteding van het Franse tolwegbedrijf APRR/AREA. Vier van deze stations zijn sinds eind november 2021 operationeel.

Banque des Territoires stelt Fastned financiering ter beschikking met een terugbetalingsschema en een vergoeding die meebewegen met de ontwikkeling van de markt voor elektrische voertuigen en de kasstromen van de Fastned-stations.

Volgens financieel topman Victor van Dijk van Fastned bevestigt de samenwerking het toenemende vertrouwen van investeerders om de uitrol van snellaadinfrastructuur te financieren en passende financieringsoplossingen aan te bieden aan het bedrijf.

Snelladen stimuleren

Momenteel is ongeveer 1 procent van de voertuigen in Frankrijk volledig elektrisch. Dit aandeel zal naar verwachting stijgen tot meer dan 10 procent tegen 2030, wat volgens Fastned de groei van snelladen en de omzet van de stations aanzienlijk zal stimuleren. Het in Amsterdam gevestigde Fastned heeft inmiddels 181 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Zwitserland en Frankrijk.

Door: ANP

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.