Arriva start nieuwe dienstregeling voor Brabants busvervoer in januari

Met ingang van zondag 9 januari 2022 is er een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer van Arriva in West-Brabant en Oost-Brabant. De aanpassingen ten opzichte van de huidige dienstregeling zijn vooral veroorzaakt door teruglopende reizigersaantallen als gevolg van corona. Dit meldt Arriva. 

De nieuwe dienstregeling is aangepast aan de huidige omstandigheden, waarbij is gekeken naar het aantal reizigers op de diverse buslijnen. In de hele regio is op basis daarvan frequentieverlaging onvermijdelijk, en soms ook route-aanpassingen. Waar reismogelijkheden verdwijnen worden -indien mogelijk- alternatieven aangeboden. Behalve bovengenoemde aanpassingen is op andere plaatsen de dienstregeling geoptimaliseerd, waardoor juist betere aansluitingen en meer reismogelijkheden ontstaan.

Plan je reis vooraf

Gedurende het jaar wordt de dienstregeling voortdurend getoetst aan het reizigersaanbod en indien nodig aangepast, zoals dat ook afgelopen september is gebeurd toen de scholen weer opstartten en diverse thuiswerkmaatregelen tijdelijk werden opgeheven. Arriva raadt reizigers dan ook aan om altijd voorafgaand aan de OV-reis de reis te plannen met behulp van een reisplanner. Zo komen reizigers niet voor onaangename verrassingen te staan.

Op www.arriva.nl/dienstregeling kunnen reizigers meer informatie vinden over de dienstregeling per 9 januari aanstaande.

Door: Nationale Transportgids