Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Van Bakel Transporten kiest DAF LF voor distributiewerk

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
Bakel Transporten kiest DAF LF voor distributiewerk
Vier nieuwe DAF LF 210 FA gesloten bakwagens met laadklep maken sinds kort deel uit van het wagenpark van Van Bakel en Zn. Transporten BV. uit Oss. Ze vervangen evenzoveel oudere Euro 5 LF’s. De compacte afmetingen, de wendbaarheid en het bedieningsgemak voor de chauffeur zijn volgens Van Bakel redenen om voor de nieuwe bakwagens te kiezen. Dit meldt DAG Trucks.

“De nieuwe DAF LF, dus van de jongste generatie, is fraai, wendbaar en compact”, vertelt Arian van Bakel van het gelijknamige Transportbedrijf. “Ik ben bijzonder gecharmeerd van het interieur. Alles oogt wat chiquer. We hebben ook gekozen voor wat meer luxe, zoals een met leer bekleed stuurwiel, en een ruimere verlengde cabine. Onze chauffeurs zijn unaniem tevreden over de aankleding, de bediening, de geautomatiseerde transmissie en de rijeigenschappen.”

Meest uiteenlopende lading en afleveradressen

Van Bakel en Zn. Transporten BV. rijdt met name voor logistieke dienstverleners. Ook de nieuwe DAF LF’s worden daarvoor ingezet. Het gaat om de meest uiteenlopende lading en ritten naar adressen op industrieterreinen, naar boerenerven en bestemmingen in woonwijken. De compacte afmetingen en de wendbaarheid zijn dan welkome pluspunten. Zicht op de omgeving is ook belangrijk. De geleverde nieuwe LF’s zijn om die reden voorzien van een dashcam en camera’s voor frontzicht, zijzicht en achterzicht. En er is gekozen voor de optionele zijruit in het portier aan de bijrijderszijde. Aan de voorzijde is een versterkte stootbumper geplaatst om schade te beperken als per ongeluk een in hoog gras verscholen paaltje bij het keren wordt geraakt.

Vervoerder koos vaker voor DAF

De vloot van het transportbedrijf uit Oss bestaat op dit moment uit 30 voertuigen, waarvan er 28 van het merk DAF zijn. Van Bakel: “En de eerste XF450 van de NGD (New Generation DAF) is al besteld. We zijn binnenkort een van de eerste bedrijven met de nieuwe XF. Fijn idee wel. We zijn echt wel een beetje fan van DAF. We hebben bijvoorbeeld ook een serie oldtimers. Dat zijn DAF personenauto’s: de 33, 46 en 66 Marathon Coupé. Verder hebben we onder meer een DAF 400 bus en diverse DAF oldtimertrucks, zoals een A1900DS uit ’63 en een 1700 plus een 2500 nog in originele staat uit 1990. Op dit moment laten we een XF 95 Super Space Cab restaureren. Ik denk dat ik die zelf nog wel eens ga rijden voor specifieke ritten als het heel druk is. Ik mag graag met de XF 95 sturen.”

Door: Nationale Transportgids
Beeld: DAF Trucks

01 december '22 ( 9:20)

Nieuwe stap op weg naar nieuwe vervoerders voor Utrechts OV na 2025

De provincie Utrecht gaat op zoek naar twee nieuwe vervoerders die in de periode 2025 tot 2035 al het openbaar vervoer in de provincie gaan regelen. In het zogenoemde ‘ontwerpprogramma van eisen’ staat aan welke voorwaarden de nieuwe vervoerders moeten voldoen. Dan kun je denken aan kwalitatief goed OV dat zich snel kan aanpassen aan reizigersbehoeftes, meer bussen zonder schadelijke uitstoot en een betere toegankelijkheid voor minder valide reizigers. Dit meldt de provincie Utrecht.

30 november '22 (11:23)

Motief man die meer dan 250 auto- en scooterbanden lekprikte blijft onbekend

Voor het lekprikken van meer dan 250 auto- en scooterbanden in de regio Rotterdam moet een 34-jarige man nog minstens 14 dagen achter de tralies blijven. Hij zit al sinds vrijdag vast. Dit meldt de Telegraaf.

29 november '22 (12:58)

971 boetes voor afleiding in het verkeer tijdens extra controles

Afleiding in de auto is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Daarom werd hier vorige week in Noord-Holland extra op gecontroleerd door Team Verkeer en verschillende basisteams. Hierbij werd ook twee dagen een touringcar ingezet. Dit meldt de politie.

29 november '22 ( 9:15)

De Binnenring in Amsterdam wordt een doorgaande fiets- en ov-straat

De Binnenring in Amsterdam is meer dan zeven kilometer lang. Deze loopt van de Czaar Peterstraat via de Sarphatistraat, Weteringschans en Marnixstraat tot het Haarlemmerplein. Op deze route komt meer ruimte voor fietsers, openbaar vervoer en groen. Het wordt een doorgaande fiets- en ov-straat. Dat meldt de gemeente Amsterdam.

29 november '22 ( 9:11)

Binnenkort werkzaamheden aan de Polderdreef in Lelystad

Bij de Polderdreef in Lelystad is aannemer KWS Infra B.V. vorige week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor een nieuw fietspad. Ook wordt aan de dreef zelf gewerkt. De ‘echte’ werkzaamheden aan de Polderdreef starten in december. Dit meldt de gemeente Lelystad.

29 november '22 ( 8:38)

Ruim 20 procent meer omzet auto- en motorbranche

De auto-en motorbranche heeft in het derde kwartaal van 2022 20,5 procent meer omzet behaald dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Hiermee is een inhaalslag gemaakt na tekorten aan onderdelen in eerdere perioden. Het personeelstekort was aan het begin van het vierde kwartaal lager dan een kwartaal eerder. De toename van de omzet werd met name bepaald door prijsstijgingen. Dit meldt het CBS.

22 november '22 (14:22)

Kabinet investeert in meer waterstoftankstations

Het kabinet wil vaart maken met vrachtwagens en ander zwaar verkeer op waterstof. Dat schrijft staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag aan de Tweede Kamer. Zij stelt daartoe een subsidieregeling in voor meer waterstoftankstations, met bijbehorende vrachtwagens. In eerste instantie trekt ze hier 22 miljoen euro voor uit. Dit meldt Rijksoverheid.

22 november '22 (12:58)

Betere doorstroming Algeracorridor op komst

Groen licht voor een pakket maatregelen om de doorstroming van het verkeer op de drukke Algeracorridor langs de gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard te verbeteren. Dit meldt de gemeente Capelle aan den IJssel.

22 november '22 ( 8:38)

Nederlanders kiezen steeds vaker voor duurdere fiets

Het aantal e-bikes in Nederland neemt flink toe, blijkt uit een jaarlijkse publicatie van RAI Vereniging en BOVAG. Consumenten schaffen steeds vaker een fiets aan in het hogere prijssegment. Zo steeg het aandeel fietsen boven de 2.700 euro van 4 procent in 2017 tot 19 procent in 2021. Vanaf 2015 is het aantal e-bikes in Nederland verdrievoudigd tot 3,4 miljoen vorig jaar. Ook het aantal bromfietsen nam vorig jaar toe met bijna 8 procent ten opzichte van 2020. De motor blijft populair en is steeds meer in trek bij jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar. Dit meldt BOVAG.

22 november '22 ( 8:32)

Twee doden door verkeersongeluk in Noord-Hollands dorp Oudesluis

Twee mensen zijn maandagmorgen overleden bij een verkeersongeluk in Oudesluis in Noord-Holland. Bij het ongeluk botsten twee auto’s op elkaar. Naast twee doden zijn er ook een licht- en zwaargewonde gevallen. Dit meldt NOS.