Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Van Bakel Transporten kiest DAF LF voor distributiewerk

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Bakel Transporten kiest DAF LF voor distributiewerk
Vier nieuwe DAF LF 210 FA gesloten bakwagens met laadklep maken sinds kort deel uit van het wagenpark van Van Bakel en Zn. Transporten BV. uit Oss. Ze vervangen evenzoveel oudere Euro 5 LF’s. De compacte afmetingen, de wendbaarheid en het bedieningsgemak voor de chauffeur zijn volgens Van Bakel redenen om voor de nieuwe bakwagens te kiezen. Dit meldt DAG Trucks.

“De nieuwe DAF LF, dus van de jongste generatie, is fraai, wendbaar en compact”, vertelt Arian van Bakel van het gelijknamige Transportbedrijf. “Ik ben bijzonder gecharmeerd van het interieur. Alles oogt wat chiquer. We hebben ook gekozen voor wat meer luxe, zoals een met leer bekleed stuurwiel, en een ruimere verlengde cabine. Onze chauffeurs zijn unaniem tevreden over de aankleding, de bediening, de geautomatiseerde transmissie en de rijeigenschappen.”

Meest uiteenlopende lading en afleveradressen

Van Bakel en Zn. Transporten BV. rijdt met name voor logistieke dienstverleners. Ook de nieuwe DAF LF’s worden daarvoor ingezet. Het gaat om de meest uiteenlopende lading en ritten naar adressen op industrieterreinen, naar boerenerven en bestemmingen in woonwijken. De compacte afmetingen en de wendbaarheid zijn dan welkome pluspunten. Zicht op de omgeving is ook belangrijk. De geleverde nieuwe LF’s zijn om die reden voorzien van een dashcam en camera’s voor frontzicht, zijzicht en achterzicht. En er is gekozen voor de optionele zijruit in het portier aan de bijrijderszijde. Aan de voorzijde is een versterkte stootbumper geplaatst om schade te beperken als per ongeluk een in hoog gras verscholen paaltje bij het keren wordt geraakt.

Vervoerder koos vaker voor DAF

De vloot van het transportbedrijf uit Oss bestaat op dit moment uit 30 voertuigen, waarvan er 28 van het merk DAF zijn. Van Bakel: “En de eerste XF450 van de NGD (New Generation DAF) is al besteld. We zijn binnenkort een van de eerste bedrijven met de nieuwe XF. Fijn idee wel. We zijn echt wel een beetje fan van DAF. We hebben bijvoorbeeld ook een serie oldtimers. Dat zijn DAF personenauto’s: de 33, 46 en 66 Marathon Coupé. Verder hebben we onder meer een DAF 400 bus en diverse DAF oldtimertrucks, zoals een A1900DS uit ’63 en een 1700 plus een 2500 nog in originele staat uit 1990. Op dit moment laten we een XF 95 Super Space Cab restaureren. Ik denk dat ik die zelf nog wel eens ga rijden voor specifieke ritten als het heel druk is. Ik mag graag met de XF 95 sturen.”

Door: Nationale Transportgids
Beeld: DAF Trucks

08 december '23 ( 8:50)

Fietsproef Amersfoort: sneller door groen fietsen

Dinsdag 5 december 2023 is de gemeente Amersfoort gestart met een kleinschalige fietsproef. Doel van deze proef is om verkeer sneller te laten doorstromen en het fietsen in de stad te stimuleren. Daarover bericht de gemeente Amersfoort.

08 december '23 ( 6:00)

Nieuwe maximumsnelheid voor meeste wegen in Amsterdam

In Amsterdam geldt vanaf deze vrijdag op 80 procent van alle wegen een nieuwe maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Door de hele stad zijn de afgelopen maanden al verkeersborden met de juiste snelheid geplaatst, met daar overheen een sticker die waarschuwt voor de nieuwe snelheid die gaat gelden. Een team van 112 mensen trekt in de nacht van donderdag op vrijdag langs alle borden om die stickers te verwijderen. Vanaf dat moment geldt dan de nieuwe snelheid.

07 december '23 (15:00)

Werkzaamheden in Sijtwendetunnel N14 leiden vanaf februari tot hinder

Vanaf 4 februari volgend jaar vervangt Rijkswaterstaat de verlichting in de drie tunneldelen op de N14 bij Leidschendam die samen de Sijtwendetunnel vormen. De werkzaamheden, die volgens de planning tot 18 mei 2024 duren, hebben gevolgen voor het verkeer op deze drukke route die de A4 en de N44 verbindt.

07 december '23 ( 7:15)

In het hele land code geel vanwege gladheid en mist

In het hele land geldt donderdagochtend code geel om gladheid of dichte mist, of allebei. Volgens het KNMI is het vooral in de zuidelijke helft van het land plaatselijk erg mistig. De dichte mist breidt zich de komende uren naar het noorden uit, verwacht het weerinstituut.

06 december '23 (19:00)

Vanaf juli vrachtwagenrijbewijs nodig voor grote elektrische bestelbus

Bestuurders van een elektrische bestelbus tussen de 3500 en 4250 kilo hebben vanaf 1 juli een vrachtwagenrijbewijs nodig. Dat heeft demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) besloten, schrijft hij woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder leek het erop dat het kabinet met nieuwe wetgeving zou komen waardoor een B-rijbewijs voor personenauto's ook genoeg zou zijn, maar die wetgeving is voorlopig van de baan.

06 december '23 (15:30)

Marechaussee vindt 47 vreemdelingen in vrachtwagen in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond 47 illegale vreemdelingen gevonden in een vrachtwagen in Hoek van Holland. De chauffeur, een Nederlander, is opgepakt op verdenking van mensensmokkel. De trailer werd gecontroleerd voordat het voertuig de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk zou maken.

05 december '23 (14:45)

Europees Hof geeft zegen aan coronareismaatregelen

Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

05 december '23 (12:15)

Slachtoffers dodelijk ongeval A59 op verschrikkelijke manier om het leven gekomen

De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. Dat vertelde de voorzitter dinsdag in de rechtbank in Breda. Daar wordt de strafzaak behandeld tegen de 33-jarige Thomas de G. Hij wordt verdacht van doodslag door op vrijdagavond 10 maart het fatale ongeval te veroorzaken.

05 december '23 ( 8:57)

Pilot met slimme fietssensor in Utrecht

Vrijdag 15 december 2023 start de gemeente Utrecht op de kruising Biltstraat-Kruisstraat in de domstad een pilot met een slimme fietssensor. Door deze sensor springt het verkeerslicht vaker op groen. De pilot duurt tot en met 15 mei 2024. Daarover bericht de gemeente Utrecht.

05 december '23 ( 8:40)

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos Transport over

Sligro Food Group staat naar verwachting op het punt om de transportactiviteiten die Simon Loos Transport verricht voor Sligro over te nemen van dit transportbedrijf. Dat meldt Sligro.