Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

IVECO levert nieuwe LNG-trucks aan Kooiker Logistiek

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 8 min
location_on [xx]km
IVECO levert nieuwe LNG-trucks aan Kooiker Logistiek
Vrachtwagenproducent IVECO heeft de eerste twee van de in totaal vier nieuwe S-WAYS afgeleverd aan Kooiker Logistiek in het Friese Grou. De op LNG rijdende trucks worden binnenkort ingezet bij Brant Visser in Heerenveen, het familiebedrijf dat Kooiker Logistiek eerder dit jaar overnam. De nieuwe wagens worden ingezet voor vervoer naar Duitsland en profiteren van de maut-vrijstelling van trucks op LNG. Dit meldt IVECO. 

De nieuwe auto's zijn uitgevoerd in de kleuren van Kooiker Logistiek. Directeur Jorne Hornstra van Kooiker Logistiek vertelt: "We zijn bezig met een aardige vernieuwingsslag de komende twee jaar. Deels regulier, maar er is ook wat in te halen over de afgelopen periode. Daarnaast is er na de overname sprake van een aanzienlijke groei. We hebben gekozen voor één uiting van al onze vrachtwagens en zullen geleidelijk aan het wagenpark in de kleuren van Brant Visser vervangen voor die van Kooiker Logistiek." De andere twee IVECO's gaan ingezet worden in 24-uurs pendeltransport tussen productielocatie en warehouse.

Verduurzaming

Het zijn de eerste IVECO's in het 140 vrachtwagens tellende gezamenlijke wagenpark van Kooiker Logistiek en Brant Visser. De keuze voor zowel IVECO als LNG is een bewuste, vertelt Hornstra. "We hebben voor LNG gekozen in het kader van verduurzaming. Wij als bedrijf zijn daar heel bewust mee bezig en de vraag van onze klanten naar milieubewust transport neemt eveneens toe. Dan is 1 en 1 al snel 2. Uiteraard hebben we ook heel kritisch naar de kostenkant gekeken. IVECO kwam het beste naar voren in het totaalplaatje. Met name de actieradius van 1.600 kilometer is een ijzersterk punt. Daarmee win je tijd. En ook qua kosten per kilometer kwam IVECO gewoon het beste uit ons onderzoek. We hebben bovendien onze research gedaan en horen louter enthousiaste verhalen over de IVECO's op LNG."

Brant Visser onderdeel van Kooiker Logistiek

Kooiker Logistiek is opgericht in 1918 en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd als een full service dienstverlener in logistiek, opslag & distributie. Met inmiddels meer dan honderd jaar ervaring staan bij Kooiker Logistiek de klantvraag en -behoefte altijd centraal. De hoofdvestiging staat in Grou en het bedrijf heeft daarnaast locaties in Leeuwarden, Franeker, Drachten, Meppel en het Poolse Toruń. De vrachtwagencombinaties van Kooiker Logistiek rijden dagelijks naar bestemmingen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noord-Italië en Polen.

Begin van dit jaar versterkte Kooiker Logistiek haar markpositie verder door logistiek dienstverlener Brant Visser uit Heerenveen over te nemen. Het bundelen van deze twee Friese transportondernemingen zorgt voor een landelijke speler met internationale slagkracht. Met deze overname anticipeert Kooiker Logistiek op de toekomstige ontwikkelingen binnen de logistieke sector. Door de samenvoeging is een bedrijf ontstaan van bijna 300 medewerkers, 140 trekkende eenheden en is er de beschikking over vier moderne warehouses met een totale opslagcapaciteit van meer dan 100.000 pallets.

Door: Nationale Transportgids

22 juli '24 (16:15)

Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

22 juli '24 (15:30)

ANWB: mijd Parijs de hele zomer met de auto

De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. Ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen, volgt de organisatie daarmee het dringende advies van de Franse politie.

22 juli '24 (11:45)

Zwarte Cross heeft 22 trekkers paraat om auto's weg te slepen

Door de regenval zondag heeft de organisatie van festival Zwarte Cross maandag 22 trekkers paraat staan om auto's van festivalgangers weg te trekken. Volgens een woordvoerster verloopt dit tot nu toe "prima". Ze weet niet hoeveel voertuigen weggesleept moeten worden.

22 juli '24 (11:30)

ILT legt beslag op 3.500 fatbikes van Chinese makelij

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft beslag gelegd op zo'n 3500 fatbikes van Chinese makelij. Volgens de inspectie voldoen de fietsen mogelijk niet aan de wettelijke eisen. Daardoor kunnen ze een risico vormen voor de veiligheid van de berijders en andere verkeersdeelnemers. De ILT heeft ook het op de markt brengen van deze fatbikes stilgelegd.

22 juli '24 (11:15)

Onderzoek Rijkswaterstaat naar onderlopen Twente snelwegen

Rijkswaterstaat onderzoekt hoe het kan dat er zondagavond zo veel water op de snelwegen A1 en A35 bij Hengelo en Enschede bleef staan. Volgens een woordvoerder was de situatie uitzonderlijk. "Er viel een bijzondere hoeveelheid neerslag, maar ik kan nog niets zeggen over de precieze oorzaak van de hoeveelheid water op de snelwegen."

22 juli '24 ( 6:45)

A1 en A35 in Twente weer open voor verkeer na wateroverlast

De A1 en A35 bij Hengelo en Enschede zijn weer open voor verkeer. De snelwegen waren zondagavond in beide richtingen afgesloten omdat er water op het wegdek stond, maar beide wegen zijn maandagochtend vroeg weer vrijgegeven. Alleen de op- en afrit van de provinciale weg N735 bij De Lutte, die op de A1 aansluiten, zijn nog dicht vanwege wateroverlast.

19 juli '24 (13:15)

Vroege avondspits door vakantieverkeer

De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

19 juli '24 (12:06)

Werkzaamheden verbetering Houtribweg (N307) in Lelystad

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is afgesproken om de Houtribweg (N307) de komende jaren aan te passen. Daarover bericht de gemeente Lelystad.

19 juli '24 ( 9:22)

Wegwerkzaamheden aan Amerikaweg en Boerhaavelaan in Haarlem

In Schalkwijk en Haarlem Oost worden veel woningen gebouwd. Dat zorgt voor een toename van het verkeer. De Amerikaweg en de Boerhaavelaan zijn belangrijke toegangswegen. De Amerikaweg krijgt groot onderhoud en de Boerhaavelaan wordt opnieuw ingericht. Daarover bericht de gemeente Haarlem.

19 juli '24 ( 8:45)

Onweersbuien: zaterdagavond code geel in midden en zuidoosten

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Gelderland code geel afgegeven vanwege plaatselijk stevige onweersbuien zaterdagavond. Bij die buien zijn windstoten, wateroverlast en hagel mogelijk.