Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verkeer ondervindt ondanks code geel weinig last van sneeuw

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Verkeer ondervindt ondanks code geel weinig last van sneeuw
Een deel van het oosten van het land wordt dinsdagochtend wakker in een witte wereld. Volgens Weer.nl ligt er daar op bepaalde plaatsen een klein laagje sneeuw, variërend van een centimeter tot twee of drie. Voor Drenthe, Overijssel en Gelderland heeft het KNMI code geel afgegeven, omdat de sneeuw lokaal voor gladheid kan zorgen. Het verkeer ondervindt daar dinsdagochtend vooralsnog weinig hinder van, ziet de ANWB.

In de hogere delen van Arnhem en omgeving ligt vooralsnog de meeste sneeuw, laat Weer.nl weten. Daar ligt een dekje van twee tot drie centimeter. Door de sneeuw is de linkerbaan op de snelweg A12 ter hoogte van Arnhem glad, dus voorzichtigheid is geboden. Ook op de Utrechtse Heuvelrug viel twee tot drie centimeter sneeuw.

Het oosten van Brabant en andere plaatsen in de oostelijke helft van het land zijn ook wit geworden, daar viel tot twee centimeter sneeuw. In het westen is over het algemeen niets gevallen, in Hilversum kan alleen nog wat sneeuw op de auto's liggen.

Glad op de weg

Volgens de ANWB kunnen de wegen vooral in Overijssel en Gelderland plaatselijk wit zijn van de sneeuw. "Maar dat is vooral beperkt tot op- en afritten", zegt een woordvoerder. Met de verkeershinder en ongelukken valt het volgens hem "reuze mee". "We merken er eigenlijk niks van. Het is nu niet zo dat er in het oosten meer ongelukken plaatsvinden dan in het westen, waar de gladheid geen rol speelt." Wel vond op de A12 bij Ede een ongeluk plaats. Daar is de rechterrijstrook afgesloten.

Rijkswaterstaat zet sinds maandagavond strooiwagens in om de gladheid te lijf te gaan. Volgens het KNMI smelt de sneeuw geleidelijk weg. Maar ook na het dooien van de sneeuw blijft er een gevaar, zo waarschuwt Rijkswaterstaat, omdat vorst aan de grond het water weer kan bevriezen.

Door: ANP

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.

10 juli '24 (11:30)

BMW verkoopt minder voertuigen maar meer elektrische auto's

BMW heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht. De totale verkopen van de Duitse fabrikant van luxewagens, die naast het automerk BMW ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, lieten in de eerste zes maanden van 2024 daarentegen een stagnatie zien.

10 juli '24 ( 7:30)

Grenscontroles: al file op A12 bij Arnhem naar Duitsland

De ANWB ziet op de A12 bij de grens naar Duitsland rond 07.00 uur al files ontstaan. Dat komt door grenscontroles. De ANWB ziet het ook al druk worden tussen Venlo en de Duitse grens, op de A67.

10 juli '24 ( 6:00)

EK voetbal in Duitsland: drukte bij grens verwacht

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

09 juli '24 (10:00)

Vanaf eind middag code oranje vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

09 juli '24 ( 9:49)

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Vanaf zaterdag 20 juli 2024 kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar in Amsterdam weer zes maanden gratis reizen met bus, tram en metro onder begeleiding van een volwassene. De actie duurt tot en met 5 januari. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.