Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Maton Groep kiest voor drie Scania kraakperswagen op LNG

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Maton Groep kiest voor drie Scania kraakperswagen op LNG
Maton Groep, gevestigd in Waalwijk, neemt drie unieke Scania kraakperswagens uit de L-serie op LNG in gebruik. Hiermee zet het servicebedrijf voor containerservice en recycling een stap dichterbij het realiseren van haar duurzaamheidsambities. Bas Oprins, directeur: “Er zijn niet veel fabrikanten die LNG-voertuigen met zo’n lage instap aanbieden, dus na het in kaart brengen van onze wensen kwamen we al snel bij Scania uit."

De nieuwe 6x2*4 trucks met 340 PK zijn voorzien van een Haller kraakpersopbouw voor het legen van rolcontainers. Dat de Scania L-serie met lage instap beschikbaar is op LNG was de voornaamste reden voor Maton Groep om voor Scania te kiezen. “Als werkgever vergen we veel van onze chauffeurs, die dagelijks 150 tot 200 keer in- en uit moeten stappen,” zegt Oprins. “Dan wil je dat het ergonomisch goed voor elkaar is. Dankzij de knielfunctie, waarmee het voertuig bij het aantrekken van de parkeerrem tot vlak boven de grond zakt, heeft Scania de laagste instap voor onze business.”

LNG

De kraakperswagens zijn niet de eerste LNG-trucks voor Maton Groep. Een groot deel van het 19 eenheden tellende wagenpark rijdt al op de CO2-arme brandstof en daar is Oprins meer dan trots op. “Hiermee bereiden we ons voor op de komst van de milieuzones, waar we ongetwijfeld mee te maken gaan krijgen. Bovendien willen we niet alleen roepen dat we een duurzame afvalverwerker zijn, maar ook daden bij woorden voegen.”

Iets waar Oprins minder tevreden over is, is de infrastructuur om LNG te tanken. “Die is nog verre van optimaal, maar wij hebben het geluk dat we op een logistieke hub gevestigd zijn. Hier zitten veel grote bedrijven en dat is de reden dat er ook een LNG-station is gekomen.” 

Eigen werkplaats

Voor het onderhouden van het wagenpark beschikt Maton Groep over een eigen werkplaats. Toch is er voor de nieuwe trucks een onderhoudscontract afgesloten. “Onderhoud aan LNG-trucks vergt specifieke vakkennis waar onze monteurs nog niet over beschikken. Een lekke band vervangen we zelf wel, maar als het specialistischer is, loopt het via de Scania-dealer in Tilburg.”

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Scania

01 december '22 ( 9:20)

Nieuwe stap op weg naar nieuwe vervoerders voor Utrechts OV na 2025

De provincie Utrecht gaat op zoek naar twee nieuwe vervoerders die in de periode 2025 tot 2035 al het openbaar vervoer in de provincie gaan regelen. In het zogenoemde ‘ontwerpprogramma van eisen’ staat aan welke voorwaarden de nieuwe vervoerders moeten voldoen. Dan kun je denken aan kwalitatief goed OV dat zich snel kan aanpassen aan reizigersbehoeftes, meer bussen zonder schadelijke uitstoot en een betere toegankelijkheid voor minder valide reizigers. Dit meldt de provincie Utrecht.

30 november '22 (11:23)

Motief man die meer dan 250 auto- en scooterbanden lekprikte blijft onbekend

Voor het lekprikken van meer dan 250 auto- en scooterbanden in de regio Rotterdam moet een 34-jarige man nog minstens 14 dagen achter de tralies blijven. Hij zit al sinds vrijdag vast. Dit meldt de Telegraaf.

29 november '22 (12:58)

971 boetes voor afleiding in het verkeer tijdens extra controles

Afleiding in de auto is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Daarom werd hier vorige week in Noord-Holland extra op gecontroleerd door Team Verkeer en verschillende basisteams. Hierbij werd ook twee dagen een touringcar ingezet. Dit meldt de politie.

29 november '22 ( 9:15)

De Binnenring in Amsterdam wordt een doorgaande fiets- en ov-straat

De Binnenring in Amsterdam is meer dan zeven kilometer lang. Deze loopt van de Czaar Peterstraat via de Sarphatistraat, Weteringschans en Marnixstraat tot het Haarlemmerplein. Op deze route komt meer ruimte voor fietsers, openbaar vervoer en groen. Het wordt een doorgaande fiets- en ov-straat. Dat meldt de gemeente Amsterdam.

29 november '22 ( 9:11)

Binnenkort werkzaamheden aan de Polderdreef in Lelystad

Bij de Polderdreef in Lelystad is aannemer KWS Infra B.V. vorige week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor een nieuw fietspad. Ook wordt aan de dreef zelf gewerkt. De ‘echte’ werkzaamheden aan de Polderdreef starten in december. Dit meldt de gemeente Lelystad.

29 november '22 ( 8:38)

Ruim 20 procent meer omzet auto- en motorbranche

De auto-en motorbranche heeft in het derde kwartaal van 2022 20,5 procent meer omzet behaald dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Hiermee is een inhaalslag gemaakt na tekorten aan onderdelen in eerdere perioden. Het personeelstekort was aan het begin van het vierde kwartaal lager dan een kwartaal eerder. De toename van de omzet werd met name bepaald door prijsstijgingen. Dit meldt het CBS.

22 november '22 (14:22)

Kabinet investeert in meer waterstoftankstations

Het kabinet wil vaart maken met vrachtwagens en ander zwaar verkeer op waterstof. Dat schrijft staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag aan de Tweede Kamer. Zij stelt daartoe een subsidieregeling in voor meer waterstoftankstations, met bijbehorende vrachtwagens. In eerste instantie trekt ze hier 22 miljoen euro voor uit. Dit meldt Rijksoverheid.

22 november '22 (12:58)

Betere doorstroming Algeracorridor op komst

Groen licht voor een pakket maatregelen om de doorstroming van het verkeer op de drukke Algeracorridor langs de gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard te verbeteren. Dit meldt de gemeente Capelle aan den IJssel.

22 november '22 ( 8:38)

Nederlanders kiezen steeds vaker voor duurdere fiets

Het aantal e-bikes in Nederland neemt flink toe, blijkt uit een jaarlijkse publicatie van RAI Vereniging en BOVAG. Consumenten schaffen steeds vaker een fiets aan in het hogere prijssegment. Zo steeg het aandeel fietsen boven de 2.700 euro van 4 procent in 2017 tot 19 procent in 2021. Vanaf 2015 is het aantal e-bikes in Nederland verdrievoudigd tot 3,4 miljoen vorig jaar. Ook het aantal bromfietsen nam vorig jaar toe met bijna 8 procent ten opzichte van 2020. De motor blijft populair en is steeds meer in trek bij jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar. Dit meldt BOVAG.

22 november '22 ( 8:32)

Twee doden door verkeersongeluk in Noord-Hollands dorp Oudesluis

Twee mensen zijn maandagmorgen overleden bij een verkeersongeluk in Oudesluis in Noord-Holland. Bij het ongeluk botsten twee auto’s op elkaar. Naast twee doden zijn er ook een licht- en zwaargewonde gevallen. Dit meldt NOS.