Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maton Groep kiest voor drie Scania kraakperswagen op LNG

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Maton Groep kiest voor drie Scania kraakperswagen op LNG
Maton Groep, gevestigd in Waalwijk, neemt drie unieke Scania kraakperswagens uit de L-serie op LNG in gebruik. Hiermee zet het servicebedrijf voor containerservice en recycling een stap dichterbij het realiseren van haar duurzaamheidsambities. Bas Oprins, directeur: “Er zijn niet veel fabrikanten die LNG-voertuigen met zo’n lage instap aanbieden, dus na het in kaart brengen van onze wensen kwamen we al snel bij Scania uit."

De nieuwe 6x2*4 trucks met 340 PK zijn voorzien van een Haller kraakpersopbouw voor het legen van rolcontainers. Dat de Scania L-serie met lage instap beschikbaar is op LNG was de voornaamste reden voor Maton Groep om voor Scania te kiezen. “Als werkgever vergen we veel van onze chauffeurs, die dagelijks 150 tot 200 keer in- en uit moeten stappen,” zegt Oprins. “Dan wil je dat het ergonomisch goed voor elkaar is. Dankzij de knielfunctie, waarmee het voertuig bij het aantrekken van de parkeerrem tot vlak boven de grond zakt, heeft Scania de laagste instap voor onze business.”

LNG

De kraakperswagens zijn niet de eerste LNG-trucks voor Maton Groep. Een groot deel van het 19 eenheden tellende wagenpark rijdt al op de CO2-arme brandstof en daar is Oprins meer dan trots op. “Hiermee bereiden we ons voor op de komst van de milieuzones, waar we ongetwijfeld mee te maken gaan krijgen. Bovendien willen we niet alleen roepen dat we een duurzame afvalverwerker zijn, maar ook daden bij woorden voegen.”

Iets waar Oprins minder tevreden over is, is de infrastructuur om LNG te tanken. “Die is nog verre van optimaal, maar wij hebben het geluk dat we op een logistieke hub gevestigd zijn. Hier zitten veel grote bedrijven en dat is de reden dat er ook een LNG-station is gekomen.” 

Eigen werkplaats

Voor het onderhouden van het wagenpark beschikt Maton Groep over een eigen werkplaats. Toch is er voor de nieuwe trucks een onderhoudscontract afgesloten. “Onderhoud aan LNG-trucks vergt specifieke vakkennis waar onze monteurs nog niet over beschikken. Een lekke band vervangen we zelf wel, maar als het specialistischer is, loopt het via de Scania-dealer in Tilburg.”

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Scania

22 juli '24 (16:15)

Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

22 juli '24 (15:30)

ANWB: mijd Parijs de hele zomer met de auto

De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. Ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen, volgt de organisatie daarmee het dringende advies van de Franse politie.

22 juli '24 (11:45)

Zwarte Cross heeft 22 trekkers paraat om auto's weg te slepen

Door de regenval zondag heeft de organisatie van festival Zwarte Cross maandag 22 trekkers paraat staan om auto's van festivalgangers weg te trekken. Volgens een woordvoerster verloopt dit tot nu toe "prima". Ze weet niet hoeveel voertuigen weggesleept moeten worden.

22 juli '24 (11:30)

ILT legt beslag op 3.500 fatbikes van Chinese makelij

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft beslag gelegd op zo'n 3500 fatbikes van Chinese makelij. Volgens de inspectie voldoen de fietsen mogelijk niet aan de wettelijke eisen. Daardoor kunnen ze een risico vormen voor de veiligheid van de berijders en andere verkeersdeelnemers. De ILT heeft ook het op de markt brengen van deze fatbikes stilgelegd.

22 juli '24 (11:15)

Onderzoek Rijkswaterstaat naar onderlopen Twente snelwegen

Rijkswaterstaat onderzoekt hoe het kan dat er zondagavond zo veel water op de snelwegen A1 en A35 bij Hengelo en Enschede bleef staan. Volgens een woordvoerder was de situatie uitzonderlijk. "Er viel een bijzondere hoeveelheid neerslag, maar ik kan nog niets zeggen over de precieze oorzaak van de hoeveelheid water op de snelwegen."

22 juli '24 ( 6:45)

A1 en A35 in Twente weer open voor verkeer na wateroverlast

De A1 en A35 bij Hengelo en Enschede zijn weer open voor verkeer. De snelwegen waren zondagavond in beide richtingen afgesloten omdat er water op het wegdek stond, maar beide wegen zijn maandagochtend vroeg weer vrijgegeven. Alleen de op- en afrit van de provinciale weg N735 bij De Lutte, die op de A1 aansluiten, zijn nog dicht vanwege wateroverlast.

19 juli '24 (13:15)

Vroege avondspits door vakantieverkeer

De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

19 juli '24 (12:06)

Werkzaamheden verbetering Houtribweg (N307) in Lelystad

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is afgesproken om de Houtribweg (N307) de komende jaren aan te passen. Daarover bericht de gemeente Lelystad.

19 juli '24 ( 9:22)

Wegwerkzaamheden aan Amerikaweg en Boerhaavelaan in Haarlem

In Schalkwijk en Haarlem Oost worden veel woningen gebouwd. Dat zorgt voor een toename van het verkeer. De Amerikaweg en de Boerhaavelaan zijn belangrijke toegangswegen. De Amerikaweg krijgt groot onderhoud en de Boerhaavelaan wordt opnieuw ingericht. Daarover bericht de gemeente Haarlem.

19 juli '24 ( 8:45)

Onweersbuien: zaterdagavond code geel in midden en zuidoosten

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Gelderland code geel afgegeven vanwege plaatselijk stevige onweersbuien zaterdagavond. Bij die buien zijn windstoten, wateroverlast en hagel mogelijk.