Normal_postnl

PostNL behoort tot de top 5 duurzaamste bedrijven ter wereld in de transport- en logistieksector. S&P Global maakte onlangs bekend dat PostNL op de 5e plaats staat van de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). De Dow Jones Sustainability Index beoordeelt de prestaties van bedrijven op verschillende duurzaamheidsindicatoren verdeeld over drie dimensies: Governance & Economie, Milieu en Sociaal. De beoordeling van ondernemingen dit jaar is gebaseerd op hun prestaties in 2020. Dit meldt PostNL in een persbericht. 

Herna Verhagen, CEO PostNL: “Wij willen dé aanjager zijn van duurzame logistiek in de Benelux. Deze notering laat zien dat PostNL goed presteert als het gaat om het doorvoeren van verbeteringen voor het milieu en op sociaal en economisch vlak. We hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld en zijn vastbesloten om het voortdurend beter te doen. Deelname aan de Dow Jones Sustainability Index helpt ons om te zien op welke terreinen we nog verder kunnen verbeteren.”

Transparantie

PostNL heeft voor de rapportages over zijn prestaties de maximale score van 100 op 'Environmental reporting’ en ‘Social reporting’ behaald. Daarmee is PostNL een van de koplopers binnen de sector. PostNL hecht grote waarde aan het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid en het inzichtelijk maken van zijn prestaties voor klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders.

Duurzame alternatieven

PostNL heeft zichzelf ten doel gesteld om uiterlijk 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux uitstootvrij te bezorgen in de last-mile. Er zijn een aantal grote projecten gelanceerd om aan deze doelstelling te voldoen. Deze beginnen hun vruchten af te werpen. Op ‘Climate Strategy’ scoort PostNL dan ook heel goed, stelt het bedrijf. De versnelling op de verlaging van CO2-uitstoot is in 2021 ingezet, onder andere door verdere elektrificatie van het wagenpark en steeds meer fossiele brandstoffen van vrachtwagens te vervangen door duurzame alternatieven zoals HVO100, waarmee 90 procent minder CO2 wordt uitgestoten.

Door: Nationale Transportgids
Afbeelding: Beeldbank PostNL