Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grote brand in pand met deelscooters Felyx

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Op een bedrijventerrein in Capelle aan den IJssel heeft een grote brand gewoed. Het vuur begon donderdagavond in een gebouw aan de Radarstraat met deelscooters van het bedrijf Felyx en sloeg over naar het pand ernaast. Volgens de veiligheidsregio moeten beide panden als verloren worden beschouwd. Twee personen zijn lichtgewond geraakt, waarschijnlijk omdat ze rook hebben ingeademd. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht. De brand is inmiddels onder controle, maar de brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met nablussen.

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel zei in de nacht van donderdag op vrijdag dat twee straten waren ontruimd. "De bewoners van die straten worden tijdelijk opgevangen in het zwembad. Vannacht wordt bekeken of ze weer terug naar huis kunnen", zei hij tegen RTV Rijnmond. Volgens de regiozender waren vijftig mensen vanwege de rook geëvacueerd. Een woordvoerder van de veiligheidsregio kon dat aantal niet bevestigen en hield het op een straat waarvan een aantal huizen was ontruimd door de brandweer. Ook werd een aantal bewoners gevraagd vrijwillig te vertrekken als ze dat wilden. "Inmiddels kunnen alle geëvacueerden terugkeren naar hun huizen", zegt de woordvoerder vrijdagmorgen.

Complexe brand 

De brandweer zette veel eenheden in en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere panden in het blok, aldus de veiligheidsregio. In een daarvan stonden boten op aanhangers, maar die werden er uit voorzorg uitgehaald. Volgens de brandweer ging het om een "complexe brand". "Het dak is ingestort en dat maakt dat we lastig bij het vuur kunnen komen. Bovendien zijn er veel accu's aanwezig. Die zijn moeilijk te blussen en kunnen soms weer spontaan vlam vatten", aldus de woordvoerder eerder. Met een shovel werden de accu's in de loop van de nacht uit het pand gehaald en in een bak water gedaan om te voorkomen dat ze opnieuw gingen branden.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden werden via een NL-Alert gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten.

Door: ANP

21 februari '24 (12:45)

Minstens twee slachtoffers in Lochem door gevallen brugdek

Het brugdek dat woensdagochtend werd getakeld in Lochem is op minstens twee slachtoffers gevallen. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Voor zover bekend zijn er in totaal vier mensen gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. De Arbeidsinspectie gaat naar Lochem om daar onderzoek te doen naar het ongeval met de in aanbouw zijnde brug.

21 februari '24 (11:30)

Na terreurdreiging weer groen reisadvies voor Parijs

Het reisadvies voor Parijs is aangepast van geel naar groen. Daarmee is de kleurcode voor heel Frankrijk nu weer groen, wat betekent dat er volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken geen bijzondere risico's zijn. De veiligheidsrisico's zijn volgens het departement vergelijkbaar met die in Nederland.

21 februari '24 (11:30)

Eerste bussen met asielzoekers van Ter Apel naar Biddinghuizen

De eerste bussen met asielzoekers zijn woensdagochtend rond 11.00 uur vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel vertrokken naar Biddinghuizen. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Biddinghuizen vangt vanaf woensdag 240 extra asielzoekers op om het aanmeldcentrum te ontlasten.

21 februari '24 (11:23)

In Assen minste aantal rijbewijzen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat inwoners van de gemeente De Wolden in Drenthe provinciebreed relatief gezien het meest beschikken over een rijbewijs. Dat meldt RTV Drenthe.

21 februari '24 ( 8:56)

Wegwerkzaamheden tussen Appingedam en Eemshaven

Rijkswaterstaat voert sinds maandagochtend grootschalig onderhoud uit aan de N33 in de provincie Groningen. De werkzaamheden vinden plaats tussen knooppunt Zuidbroek en de Eemshaven en duren tot medio maart. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 (10:15)

Slachtoffer dodelijk verkeersongeluk in Barneveld is 83-jarige man

Het slachtoffer van het fatale ongeluk in Barneveld maandagavond is een 83-jarige man uit Voorthuizen. De politie heeft dinsdagochtend de familie van de man op de hoogte gebracht.

20 februari '24 ( 8:15)

Elektrische auto's winnen terrein in Europa

Autofabrikanten in Europa zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Ze verkochten in januari ruim 12 procent meer personenauto's, meldt de Europese brancheorganisatie ACEA. Elektrische auto's wonnen marktaandeel, ondanks het verdwijnen van een subsidie voor stekkerauto's in Duitsland.

20 februari '24 ( 7:54)

Motorrijder zwaargewond na heftig ongeval op A16

Maandag 19 februari 2024 is circa 06.45 uur een motorrijder uit Rotterdam zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de A16 bij knooppunt Galder richting België. Door een nog onbekende oorzaak kwamen de motor, een bestelbus en een vrachtwagen met elkaar in aanraking. Dat meldt Politie.nl.

20 februari '24 ( 7:39)

Onderzoek naar weggebruik in Noord-Holland

Rijkswaterstaat onderzoekt vanaf maandag 26 februari 2024 met behulp van kentekenregistratie het weggebruik in Noord-Holland. Doel is om zicht te krijgen op welke weggebruikers regelmatig in de regio rijden, zodat hun vervolgens een NS Altijd Voordeel-abonnement kan worden geboden en de mogelijkheid om deel te nemen aan een beloningsproject. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 ( 7:15)

Bedrijven investeren minder in personenauto's en vliegtuigen

Bedrijven hebben in december 8,1 procent minder geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in gebouwen, vliegtuigen, personenauto's en machines werd minder geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In november namen de bedrijfsinvesteringen met 4,8 procent af.