Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grote brand in pand met deelscooters Felyx

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Op een bedrijventerrein in Capelle aan den IJssel heeft een grote brand gewoed. Het vuur begon donderdagavond in een gebouw aan de Radarstraat met deelscooters van het bedrijf Felyx en sloeg over naar het pand ernaast. Volgens de veiligheidsregio moeten beide panden als verloren worden beschouwd. Twee personen zijn lichtgewond geraakt, waarschijnlijk omdat ze rook hebben ingeademd. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht. De brand is inmiddels onder controle, maar de brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met nablussen.

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel zei in de nacht van donderdag op vrijdag dat twee straten waren ontruimd. "De bewoners van die straten worden tijdelijk opgevangen in het zwembad. Vannacht wordt bekeken of ze weer terug naar huis kunnen", zei hij tegen RTV Rijnmond. Volgens de regiozender waren vijftig mensen vanwege de rook geëvacueerd. Een woordvoerder van de veiligheidsregio kon dat aantal niet bevestigen en hield het op een straat waarvan een aantal huizen was ontruimd door de brandweer. Ook werd een aantal bewoners gevraagd vrijwillig te vertrekken als ze dat wilden. "Inmiddels kunnen alle geëvacueerden terugkeren naar hun huizen", zegt de woordvoerder vrijdagmorgen.

Complexe brand 

De brandweer zette veel eenheden in en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere panden in het blok, aldus de veiligheidsregio. In een daarvan stonden boten op aanhangers, maar die werden er uit voorzorg uitgehaald. Volgens de brandweer ging het om een "complexe brand". "Het dak is ingestort en dat maakt dat we lastig bij het vuur kunnen komen. Bovendien zijn er veel accu's aanwezig. Die zijn moeilijk te blussen en kunnen soms weer spontaan vlam vatten", aldus de woordvoerder eerder. Met een shovel werden de accu's in de loop van de nacht uit het pand gehaald en in een bak water gedaan om te voorkomen dat ze opnieuw gingen branden.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden werden via een NL-Alert gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten.

Door: ANP

19 juli '24 (13:15)

Vroege avondspits door vakantieverkeer

De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

19 juli '24 (12:06)

Werkzaamheden verbetering Houtribweg (N307) in Lelystad

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is afgesproken om de Houtribweg (N307) de komende jaren aan te passen. Daarover bericht de gemeente Lelystad.

19 juli '24 ( 9:22)

Wegwerkzaamheden aan Amerikaweg en Boerhaavelaan in Haarlem

In Schalkwijk en Haarlem Oost worden veel woningen gebouwd. Dat zorgt voor een toename van het verkeer. De Amerikaweg en de Boerhaavelaan zijn belangrijke toegangswegen. De Amerikaweg krijgt groot onderhoud en de Boerhaavelaan wordt opnieuw ingericht. Daarover bericht de gemeente Haarlem.

19 juli '24 ( 8:45)

Onweersbuien: zaterdagavond code geel in midden en zuidoosten

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Gelderland code geel afgegeven vanwege plaatselijk stevige onweersbuien zaterdagavond. Bij die buien zijn windstoten, wateroverlast en hagel mogelijk.

19 juli '24 ( 8:00)

Forse toename gestolen vrachtwagens eerste helft 2024

De afgelopen zes maanden zijn opvallend meer zware bedrijfsvoertuigen gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal diefstallen nam met 44 procent toe, meldt de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

18 juli '24 (14:45)

Advies: maak tram, bus en metro volgend jaar 3 procent duurder

Een rit in het stads- en streekvervoer wordt volgend jaar waarschijnlijk 3 procent duurder. Dat bevestigt directeur Jan van Selm van samenwerkingsverband DOVA na een bericht hierover van NU.nl.

18 juli '24 (10:45)

Heinenoordtunnel vanaf 26 juli twee weken dicht vanwege renovatie

De Heinenoordtunnel op de snelweg A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom is van vrijdag 26 juli tot en met vrijdag 9 augustus in beide richtingen dicht omdat de tunnel gerenoveerd wordt. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de richting van de Hoeksche Waard gebruik te maken van de omleidingen via de A16 en de N217. Verkeer met bestemming Zierikzee en Bergen op Zoom moet gebruikmaken van de omleiding via de A16, A17 en A59.

18 juli '24 ( 9:00)

Forse toename autoverkoop Volvo

Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

18 juli '24 ( 6:15)

Verkoop van volledig elektrische auto's in EU nauwelijks toegenomen

De verkoop van volledig elektrische auto's in Europa is in de eerste helft van dit jaar amper gegroeid. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA verloren stekkerwagens daarmee terrein aan hybride modellen, waarvan er bijna een vijfde meer op kenteken zijn gezet.

17 juli '24 (21:15)

Autoconcern Stellantis gaat zich meer richten op hybride voertuigen

Stellantis, het autoconcern achter merken als Fiat, Peugeot en Opel, is van plan de productie van transmissiesystemen voor hybride voertuigen op te voeren. Daarmee schaaft het bedrijf verder aan zijn strategische koers, nu de vraag naar volledig elektrische auto's de laatste tijd is verzwakt.