Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Renovatie Utrechtsebaan A12 in januari 2022 van start

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De renovatie van de Utrechtsebaan wordt uitgesteld. Eerder zou het werk in oktober 2021 beginnen, maar dat wordt nu januari 2022. Het uitstel komt door vertraging in de aanbestedingsprocedure. Het onderhoud wordt uitgevoerd door de gemeente Den Haag. Er is de afgelopen maanden al uitgebreid onderzoek gedaan naar de conditie van de weg en de gemeente heeft voorbereidingen getroffen voor de renovatie. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

Op 1 juli 2021 maakte de gemeente Den Haag, via een voorlopige gunning, bekend welke aannemer de werkzaamheden aan de Utrechtsebaan gaat uitvoeren. 1 van de andere inschrijvers heeft daarop een kort geding aangespannen om deze beslissing aan te vechten. Dat bezwaar is in september 2021 door de rechter afgewezen. De rechter oordeelde daarbij dat de gemeente Den Haag juist heeft gehandeld bij de gunningsprocedure. Na deze uitspraak is het werk definitief gegund aan de beoogde aannemer.

Als gevolg van het kort geding is 3 tot 4 maanden vertraging opgetreden, waarin de aannemer geen voorbereidend werk kon verrichten. Ook heeft de aannemer de bestelling van bouwmaterialen moeten uitstellen.

Nachtelijke voorbereidingen

Dat betekent dat vanaf maandag 10 januari 2022 de laatste, nachtelijke voorbereidingen plaatsvinden voor het maken van de omleidingsroutes. Op vrijdagavond 14 januari beginnen de hoofdwerkzaamheden. In dat weekend is de Utrechtsebaan in beide richtingen afgesloten tot maandagochtend 17 januari.

Vanaf maandagochtend 17 januari is de Utrechtsebaan alleen afgesloten voor het verkeer de stad uit, in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer de stad in, richting Den Haag centrum en Scheveningen kan in die periode gebruik blijven maken van de weg, behalve tijdens enkele weekendafsluitingen. Het werk kent nu nog een doorlooptijd tot eind mei 2022. Bekijk voor de actuele planning de website van de gemeente Den Haag.

Door: Nationale Transportgids 
Afbeelding: Rijkswaterstaat 

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.