Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nederlands Transport Museum in het teken van Tamiya Cup 2021

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Nederlands Transport Museum in het teken van Tamiya Cup 2021
Zaterdag 20 en zondag 21 november is het zover. Old Friends RC Raceway presenteert in samenwerking met Tamiya Nederland, Ronde 8 van de TIM Challenge! (Tamiya International M Chassis Masters). Dit evenement is een primeur voor Old Friends RC en het Nederlands Transport Museum in Nieuw Vennep. Het is niet de eerste de beste wedstrijd. Het is de crème de la crème van het RC Indoor racen wat neerstrijkt op Vennepse bodem. De gehele Nederlands top is aanwezig van de Nationale Tamiya Cup om te strijden voor de titel van de Tamiya International M Chassis Masters. Dit meldt het Nederlands Transport Museum.

Zaterdag 20 november is van 10.00 uur tot 17.00 uur gereserveerd om vrij en gecontroleerd te trainen om de perfecte afstelling te vinden voor mens en machine voor de kwalificatie en finales van zondag 21 november. Het gaat om tienden van seconde per ronde te vinden om daarmee het verschil te maken ten opzichte van de concurrentie.

Meeste aantal rondes

Zondag 21 november, wordt er in 2 kwalificatie series gestreden om de meeste aantal rondes te rijden met een zo snel mogelijke eindtijd in de 5 minuten lang durende nagelbijtend spannende strijd voor de Pole Position.

Top 3 klassering

Na de kwalificatie is het tijd voor de Finales, de uitslag van de kwalificatie bepaald de startopstelling voor de 6 minuten lang durende finales, naar gelang het kwalificatie resultaat worden de rijders geplaatst in de A, B en C finales met waarin steeds 8 rijders die strijden om een top 3 klassering, Bloedstollend spannende en op de millimeter racende auto's in de schaal 1/10 met elektromotor, zoeven over het rode tapijt van de Old Friends RC Raceway waar opperste concentratie van de bestuurder essentieel is voor een zo hoog mogelijke klassering met als Hoofdprijs de kroning van de TIM 8 Kampioen van 2021.

Demonstratie modelvliegen

Als extra kers op de taart mag Old Friends RC Raceway op zondag 21 november in samenwerking met Nederlands en Europees kampioen RC modelvliegen Derk van der Vecht, een demonstratie in het Nederlands Transport Museum verzorgen, deze sierlijke en spectaculaire vliegdemo vindt plaats om 14.00 uur in één van de fraaie expositiehallen van het museum.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Nederlands Transport Museum

15 juli '24 (17:00)

Twee Nederlandse autohandelaren mogen BMW's van Fremantle Highway niet verkopen

Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW's van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verder verhandelen. De rechtbank in Den Haag stelt de ondernemers in het ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW's door de brand niet meer kon worden gegarandeerd.

15 juli '24 (12:00)

VanMoof komt door bankroet gedupeerde klanten tegemoet met korting

VanMoof geeft kortingscodes weg aan klanten die door het eerdere faillissement van de fietsenmaker nooit hun bestelde elektrische fiets hebben ontvangen. Het gaat om een wereldwijde actie, heeft VanMoof maandag aangekondigd. De korting van 1000 euro kunnen klanten gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe VanMoof-fiets.

15 juli '24 ( 9:30)

Navigatiespecialist TomTom daalt op Damrak na omzetwaarschuwing

TomTom behoorde maandag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De navigatiespecialist leed in het tweede kwartaal opnieuw verlies en zag de omzet licht dalen. Als gevolg van lagere inkomsten van het onderdeel Automotive verwacht het bedrijf dat de omzet dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting uitkomt. Ook denkt TomTom niet langer de financiële doelstellingen voor 2025 te kunnen realiseren. Het bedrijf kondigde wel aan de samenwerking met het Amerikaanse techconcern Microsoft verder uit te breiden. Het aandeel zakte bijna 6 procent.

15 juli '24 ( 7:00)

Nederlandse export krimpt weer na korte opleving

De Nederlandse goederenexport is in mei met 4,3 procent gekrompen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van machines, aardgas, aardolieproducten en transportmiddelen was lager dan een jaar eerder.

15 juli '24 ( 6:00)

Zeer grote brand in pand Arriva in Maastricht

In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.