Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nederlands Transport Museum in het teken van Tamiya Cup 2021

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Nederlands Transport Museum in het teken van Tamiya Cup 2021
Zaterdag 20 en zondag 21 november is het zover. Old Friends RC Raceway presenteert in samenwerking met Tamiya Nederland, Ronde 8 van de TIM Challenge! (Tamiya International M Chassis Masters). Dit evenement is een primeur voor Old Friends RC en het Nederlands Transport Museum in Nieuw Vennep. Het is niet de eerste de beste wedstrijd. Het is de crème de la crème van het RC Indoor racen wat neerstrijkt op Vennepse bodem. De gehele Nederlands top is aanwezig van de Nationale Tamiya Cup om te strijden voor de titel van de Tamiya International M Chassis Masters. Dit meldt het Nederlands Transport Museum.

Zaterdag 20 november is van 10.00 uur tot 17.00 uur gereserveerd om vrij en gecontroleerd te trainen om de perfecte afstelling te vinden voor mens en machine voor de kwalificatie en finales van zondag 21 november. Het gaat om tienden van seconde per ronde te vinden om daarmee het verschil te maken ten opzichte van de concurrentie.

Meeste aantal rondes

Zondag 21 november, wordt er in 2 kwalificatie series gestreden om de meeste aantal rondes te rijden met een zo snel mogelijke eindtijd in de 5 minuten lang durende nagelbijtend spannende strijd voor de Pole Position.

Top 3 klassering

Na de kwalificatie is het tijd voor de Finales, de uitslag van de kwalificatie bepaald de startopstelling voor de 6 minuten lang durende finales, naar gelang het kwalificatie resultaat worden de rijders geplaatst in de A, B en C finales met waarin steeds 8 rijders die strijden om een top 3 klassering, Bloedstollend spannende en op de millimeter racende auto's in de schaal 1/10 met elektromotor, zoeven over het rode tapijt van de Old Friends RC Raceway waar opperste concentratie van de bestuurder essentieel is voor een zo hoog mogelijke klassering met als Hoofdprijs de kroning van de TIM 8 Kampioen van 2021.

Demonstratie modelvliegen

Als extra kers op de taart mag Old Friends RC Raceway op zondag 21 november in samenwerking met Nederlands en Europees kampioen RC modelvliegen Derk van der Vecht, een demonstratie in het Nederlands Transport Museum verzorgen, deze sierlijke en spectaculaire vliegdemo vindt plaats om 14.00 uur in één van de fraaie expositiehallen van het museum.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Nederlands Transport Museum

26 april '24 (13:15)

Aantal zakelijke leasevoertuigen stijgt door krappe arbeidsmarkt

Het aantal leasevoertuigen op de Nederlandse wegen is in de eerste drie maanden van dit jaar toegenomen. Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) kwamen er vooral meer zakelijke leaseauto's bij, wat de vereniging toeschrijft aan de krapte op de arbeidsmarkt.

26 april '24 ( 8:46)

Vijf bijzondere Brabantse OV-fietsen onthuld in Den Bosch

Otters uit de Biesbosch, een worstenhroodje, het Van Abbemuseum in Eindhoven en de Bolwoningen uit Den Bosch: afbeeldingen daarvan sieren vijf Brabantse OV-fietsen. Deze nieuwe jubileumfietsen zijn binnenkort te vinden in Eindhoven, Den Bosch en Roosendaal. Daarover bericht NS.

26 april '24 ( 6:00)

Begin meivakantie: drukke wegen verwacht

In heel het land gaat vrijdagmiddag de meivakantie van start voor scholen. De ANWB verwacht door het vakantieverkeer een extra drukke avondspits. Ook Schiphol en andere luchthavens maken zich met tienduizenden verwachte reizigers per dag op voor topdrukte.

26 april '24 ( 6:00)

Kwart bestelauto's volgend jaar niet welkom in zero-emissiezone

Bijna een kwart van alle bestelauto's in Nederland mag vanaf volgend jaar een groot aantal binnensteden niet meer in, omdat ze te vervuilend zijn. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van eigen onderzoek.

25 april '24 ( 8:15)

Meivakantie: veel Nederlanders op vakantie in eigen land

Deze meivakantie kiest 42 procent van de vakantiegangers voor een vakantie in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder ruim duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder die op vakantie gaan tussen 27 april en 12 mei. "Nederland past goed bij een kortere vakantie: de kust, bos en heide, maar ook historische steden en dorpen worden graag bezocht", aldus de organisatie.

25 april '24 ( 6:00)

CBS: steeds meer 65-plussers bezitten een motorfiets

Steeds meer 65-plussers hebben een motorfiets, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Inmiddels behoort ruwweg een op de zeven motorbezitters tot die leeftijdsgroep.

24 april '24 ( 9:15)

Grote kettingbotsing in Zeeburgertunnel bij Amsterdam

In de Zeeburgertunnel in de A10 bij Amsterdam is een kettingbotsing met dertien auto's geweest. Dat meldt de ANWB. Over gewonden is nog niks bekend.

24 april '24 ( 6:00)

Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen

Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen dan eerder gecommuniceerd. Het Amerikaanse concern van topman Elon Musk hoopt op deze manier zijn in het slop geraakte verkopen aan te jagen.

23 april '24 (16:45)

Provincie Brabant trekt drie miljoen euro extra uit voor toegankelijkere bushaltes

De provincie Noord-Brabant trekt extra geld uit om gemeenten te helpen bushaltes beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Gemeenten kunnen een beroep doen op 3 miljoen euro die hiervoor beschikbaar is, aldus de provincie.

23 april '24 ( 9:00)

XR wil op Koningsdag weer A10 bij Amsterdam blokkeren

Extinction Rebellion is van plan om zaterdag, op Koningsdag, weer de A10 bij Amsterdam te blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-kantoor. De actiegroep eist dat ING per direct stopt met het financieren van de fossiele industrie. De actievoerders willen vanaf 12.00 uur in het oranje gekleed een INGFossielVrijmarkt houden.