Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nederlands Transport Museum in het teken van Tamiya Cup 2021

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Nederlands Transport Museum in het teken van Tamiya Cup 2021
Zaterdag 20 en zondag 21 november is het zover. Old Friends RC Raceway presenteert in samenwerking met Tamiya Nederland, Ronde 8 van de TIM Challenge! (Tamiya International M Chassis Masters). Dit evenement is een primeur voor Old Friends RC en het Nederlands Transport Museum in Nieuw Vennep. Het is niet de eerste de beste wedstrijd. Het is de crème de la crème van het RC Indoor racen wat neerstrijkt op Vennepse bodem. De gehele Nederlands top is aanwezig van de Nationale Tamiya Cup om te strijden voor de titel van de Tamiya International M Chassis Masters. Dit meldt het Nederlands Transport Museum.

Zaterdag 20 november is van 10.00 uur tot 17.00 uur gereserveerd om vrij en gecontroleerd te trainen om de perfecte afstelling te vinden voor mens en machine voor de kwalificatie en finales van zondag 21 november. Het gaat om tienden van seconde per ronde te vinden om daarmee het verschil te maken ten opzichte van de concurrentie.

Meeste aantal rondes

Zondag 21 november, wordt er in 2 kwalificatie series gestreden om de meeste aantal rondes te rijden met een zo snel mogelijke eindtijd in de 5 minuten lang durende nagelbijtend spannende strijd voor de Pole Position.

Top 3 klassering

Na de kwalificatie is het tijd voor de Finales, de uitslag van de kwalificatie bepaald de startopstelling voor de 6 minuten lang durende finales, naar gelang het kwalificatie resultaat worden de rijders geplaatst in de A, B en C finales met waarin steeds 8 rijders die strijden om een top 3 klassering, Bloedstollend spannende en op de millimeter racende auto's in de schaal 1/10 met elektromotor, zoeven over het rode tapijt van de Old Friends RC Raceway waar opperste concentratie van de bestuurder essentieel is voor een zo hoog mogelijke klassering met als Hoofdprijs de kroning van de TIM 8 Kampioen van 2021.

Demonstratie modelvliegen

Als extra kers op de taart mag Old Friends RC Raceway op zondag 21 november in samenwerking met Nederlands en Europees kampioen RC modelvliegen Derk van der Vecht, een demonstratie in het Nederlands Transport Museum verzorgen, deze sierlijke en spectaculaire vliegdemo vindt plaats om 14.00 uur in één van de fraaie expositiehallen van het museum.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Nederlands Transport Museum

27 februari '24 (13:09)

FNV stelt ultimatum: een week om busstakingen te voorkomen

Streekvervoerder Arriva krijgt een week de tijd om aan de eisen van de chauffeurs in de regio Twente te voldoen, anders volgen stakingen. Vakbond FNV heeft Arriva een ultimatum gesteld, tot dinsdag 5 maart om 17.00 uur. De chauffeurs willen onder meer een aaneengesloten pauze van 30 minuten kunnen opnemen en tijdens hun dienst meer tijd om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan.

27 februari '24 ( 7:15)

Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug vanwege veiligheid

Producent Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug. Uit onderzoek blijkt dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E niet kan worden gegarandeerd, meldt het bedrijf in een verklaring.

26 februari '24 (14:12)

Vakbonden: aanpassen postwet is niet de oplossing

Vakbonden FNV en CNV denken dat betere arbeidsvoorwaarden voor postbezorgers PostNL helpen om voldoende personeel te werven om de dienstverlening van het bedrijf op peil te houden. Het postconcern wil minder vaak per week post gaan bezorgen. Dit heeft te maken met personeelstekort onder postbezorgers, en omdat er steeds minder brieven en kaarten worden verstuurd.

26 februari '24 (13:00)

Defensievrachtwagen met militaire uitrusting vorige week deels leeggeroofd

Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

26 februari '24 (11:30)

Leasebedrijf Ayvens koopt voor miljarden aan auto's bij Stellantis

Leaseconcern Ayvens, het bedrijf dat eerst ALD heette en vorig jaar het Nederlandse LeasePlan overnam, heeft een grote order geplaatst bij autofabrikant Stellantis. De komende drie jaar worden er tot 500.000 auto's gekocht, maakten de twee bedrijven bekend. Het gaat om een order van "meerdere miljarden".

26 februari '24 ( 9:30)

Parkeergarages van ING geblokkeerd door klimaatactivisten

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagochtend twee parkeergarages geblokkeerd van ING in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een woordvoerder van de bank kunnen medewerkers daardoor deze garages niet inrijden.

26 februari '24 ( 9:00)

Consumentenbond: reisaanbiedingen kloppen vaak niet

Reisorganisaties proberen nog steeds klanten te lokken met misleidende aanbiedingen. Dat constateert de Consumentenbond na nieuw onderzoek. Volgens de belangenorganisatie komt het bijvoorbeeld voor dat de prijs tijdens het boeken verandert. "Of er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie."

26 februari '24 ( 7:45)

Markt blijft moeilijk voor post- en pakketbezorger PostNL

Post- en pakketbezorger PostNL verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf waarschuwde vorige maand al voor een lagere winst door een tegenvallende pakketstroom.

24 februari '24 ( 6:00)

Brennerautobahn na sneeuwval weer open

Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

24 februari '24 ( 6:00)

Klimaatactivisten van XR willen vandaag opnieuw A10 blokkeren

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.