Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Een fietsverzekering afsluiten? 3 tips

Door InShared
schedule 6 min
Fietsverzekering afsluiten
Wanneer je gewend bent om op een stadsfiets van a naar b te rijden sta je er misschien niet vaak bij stil, maar een fiets kan wel degelijk een waardevol bezit zijn. Ook jouw stadsfiets is ongetwijfeld wel eens gestolen; balen, uiteraard, maar de volgende dag had je vaak al een tweedehandsje op de kop getikt waarop je je ritten kon vervolgen. Heb je een elektrische fiets of een niet-elektrisch model waar toch een behoorlijk prijskaartje aan hangt? Dan is het meer dan balen wanneer deze gestolen wordt of beschadigd raakt. Voor deze fietsen is een fietsverzekering dan ook zeker het overwegen waard. Maar waar let je op bij het afsluiten van een dergelijke verzekering? Onthoud deze 3 tips. 

1. Bepaal waar je de fiets voor wil verzekeren 

Bij de meeste fietsverzekeringen heb je de keuze uit twee opties: je enkel verzekeren voor diefstal of zowel voor diefstal als voor schade. Bovendien bieden enkele fietsverzekeringen je ook de mogelijkheid om te kiezen voor doorlopende pechhulp. Zeker wanneer je veel onderweg bent op je elektrische fiets of zelfs op fietsvakantie gaat, is dit een prettige zekerheid om op terug te vallen.  
Onthoud dat de dekkingsgraad invloed heeft op de hoogte van je premie, en weeg voor jezelf af of de kosten van je premie opwegen tegen de eventuele reparatiekosten van de schade die je zonder fietsverzekering zou moeten betalen.
 
2. Vergelijk verschillende premies
Veel verzekeraars bieden soortgelijke fietsverzekeringen waarbij specifieke zaken de totale hoogte van de premie bepalen. Kies echter niet direct voor de voordeligste optie. Soms is de goedkoopste variant inderdaad de beste keuze voor jou, maar het kan gebeuren dat de voorwaarden toch minder voordelig zijn dan je in eerste instantie hoopte.
 
Kijk bijvoorbeeld goed naar het termijn waarbinnen een verzekeraar de aanschafwaarde van je elektrische fiets vergoedt bij diefstal. Bij de één is dit 5 jaar en bij de ander wordt er na 1 jaar al afgeschreven.   
 
3. Bekijk de polisvoorwaarden
Je elektrische fiets verzekeren heeft natuurlijk alleen nut wanneer je je ook daadwerkelijk aan de polisvoorwaarden houdt. Doe je dit niet, en je fiets wordt gestolen dan heb je waarschijnlijk geen recht op vergoeding. Zo kun je in de polisvoorwaarden terugvinden dat je elektrische fiets ook binnen op slot moet staan, wanneer je de fiets bijvoorbeeld in de schuur stalt. Zorg er dus altijd voor dat je de polisvoorwaarden goed doorleest en hiernaar handelt.  
 
De juiste verzekeraar voor jou 
Wil je jouw elektrische fiets verzekeren? Kies dan voor een verzekeraar die het beste aansluit op jouw wensen. Zorg dat je niet alleen voor een bepaalde verzekering kiest omdat deze toevallig het voordeligst is, maar verdiep je even in de voorwaarden. Op die manier kom je niet bedrogen uit en weet je precies waar je op kunt rekenen bij schade aan of diefstal van je elektrische fiets. 
Door InShared
Onbekend
27 september '22 (11:56)

Vandaag was de drukste ochtendspits van dit jaar volgens de ANWB

Het was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.

27 september '22 (10:18)

Oplossing gezocht voor logistiek probleem? Ga dan naar deze vakbeurzen

In de logistiek ligt het innovatietempo op dit moment hoger dan ooit tevoren. Tijdens ICT & Logistiek en Logistica Next pakken 250 exposanten uit om de nieuwe oplossingen voor de logistikbranche aan te tonen. Dit meldt TTM.

26 september '22 (16:39)

Nieuwe MONO-campagne moet berichten onderweg sturen tegengaan

De campagne ‘Mij Nie Appen’ is voor het eerst gericht op de verzenders van berichten, en moet het aantal verkeersslachtoffers en ongelukken door smartphonegebruik verminderen. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

26 september '22 (16:12)

Finale NK Veiligste Chauffeur in Assen met zes Gelderse chauffeurs

Wie is de veiligste chauffeur van Nederland? Op zaterdag 1 oktober is het TT Circuit van Assen wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een breed deelnemersveld hebben 20 vrachtwagenchauffeurs zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen. Dat meldt TVM Verzekeringen.

26 september '22 (13:58)

Duitse DHL neemt meerderheidsbelang in Nederlandse orderverwerker Monta

De Duitse pakketbezorger DHL heeft een meerderheidsbelang in de Nederlandse orderverwerker Monta genomen. Hoeveel geld er met de aankoop gemoeid is, is niet bekend. De overeenkomst is nog wel onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuring.

26 september '22 (11:32)

FNV voert actie voor betere cao in de uitzendbranche

Vakbond FNV voert de druk op bij uitzendorganisaties om tot een betere cao te komen. Leden van de bond voeren maandag actie tijdens een congres van uitzendbracheorganisatie ABU. Ze delen flyers uit en spreken werkgevers aan over het belang van betere arbeidsvoorwaarden. Ook minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) bezoekt het congres in Den Haag.

26 september '22 (10:54)

Vat Brentolie voor het eerst sinds januari onder de 85 dollar pet vat gezakt

De prijs voor Brentolie is voor het eerst sinds januari onder de 85 dollar per vat gezakt. De aanhoudende zorgen over de tragere groei van de wereldeconomie zorgen al een tijdje voor dalende prijzen. Brentolie is de maatstaf voor olie uit bijvoorbeeld de Noordzee en het Midden-Oosten.

26 september '22 (10:42)

Ondernemers schaffen nog steeds niet massaal elektrische bedrijfswagens aan

Ondernemers zijn nog niet echt te porren voor de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen, ook niet als de aanschafbelasting (bpm) voor een dieselauto per 2025 wordt ingevoerd. Dat concluderen ondernemersverenigingen MKB-Nederland en VNO-NCW na een enquête onder zo'n duizend ondernemers. Voor veel van de ondervraagden is een elektrisch model geen reëel en rendabel alternatief, zo klinkt het. Een groot deel van de ondernemers blijft daarom zweren bij een dieselbak.

26 september '22 (10:16)

Midden- en kleinbedrijven zien elektrische bestelauto's nog helemaal niet zitten

Uit onderzoek van MKB Nederland blijkt dat midden- en kleinbedrijven niet happig zijn op het kopen van elektrische bestelauto’s. Daarbij maakt het niet uit dat het kabinet dieselbestelwagens waarschijnlijk flink duurder wil maken om de CO2-uitstoot te verminderen. Ondernemers die een dieselauto willen aanschaffen, moeten vanaf 2025 bpm (aanschafbelasting) betalen waardoor deze auto’s gemiddeld zo’n 11.000 euro meer gaan kosten. Ook gaat de wegenbelasting voor hen omhoog. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

23 september '22 (13:53)

Komend weekend werkzaamheden Coentunnel

Rijkswaterstaat werkt zondag 25 september 2022 aan het asfalt in de Coentunnel (A10) in Amsterdam. Dit leidt tot verkeershinder. De verschillende tunnelbuizen worden komend weekend gedurende korte perioden afgesloten. Dat meldt Rijkswaterstaat.