AVG Bouwstoffen kiest nieuwe Scania P250 voor vervoer containers

AVG Bouwstoffen uit Heijen heeft een nieuwe Scania met portaalopbouw in gebruik genomen voor het vervoeren en plaatsen van containers. Het familiebedrijf koos voor de Scania P250 4x2 17L onder andere vanwege de verlengde dagcabine. Jeroen van Heesch, Operationeel Medewerker bij AVG Bouwstoffen: “De verlengde dagcabine biedt vanwege de extra ruimte meer comfort en opbergruimte voor de chauffeur.” Dit meldt Scania. 

De nieuwe truck is de derde Scania die aan het zestig eenheden tellende wagenpark wordt toegevoegd. Dat de keuze voor de tweede keer op Scania viel, heeft meerdere redenen. Niet in de minste plaats omdat de vorig jaar in gebruik genomen S450 bulkauto’s enorm goed bevallen. “De vorige containerauto was 12 jaar oud en aan vervanging toe”, vertelt Van Heesch, die 17 jaar geleden als chauffeur bij AVG in dienst kwam. “Deze Scania is van alle moderne gemakken voorzien.”

Comfort voor de chauffeur

De nieuwste telg heeft een ‘city safe window’ aan de bijrijderskant voor meer veiligheid in de stad. De chauffeur, die heel blij was met de keuze voor Scania, mocht mee beslissen over comfort verhogende opties, waaronder koelkast, achteruitrijdcamera en LED verlichting. “Luchthoorns plaatsen we altijd standaard, zodat de uitstraling van ieder auto hetzelfde is,” zegt Van Heesch. De VDL 14 tons portaal opbouw, uitgevoerd met een afnetsysteem, werd geplaatst door Terberg Techniek.

Over AVG Bouwstoffen

AVG biedt met vier divisies een zeer divers dienstenpakket aan. De 230 medewerkers werken voor Infra, Bouwstoffen, Transport en Explosieven Opsporing. AVG Bouwstoffen, waar de nieuwe Scania voor rijdt, is leverancier van bouw- en grondstofmaterieel en beschikt over verschillende soorten containers voor het afvoeren van afval. Het bedrijf, dat sinds 1988 ook actief is op de Duitse markt, heeft zijn wortels in 1920. Dat het trots is op het 100-jarig bestaan blijkt uit het feit dat op alle wagens het getal 100 prijkt.

Door: Nationale Transportgids