Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

AVG Bouwstoffen kiest nieuwe Scania P250 voor vervoer containers

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
AVG Bouwstoffen kiest nieuwe Scania P250 voor vervoer containers
AVG Bouwstoffen uit Heijen heeft een nieuwe Scania met portaalopbouw in gebruik genomen voor het vervoeren en plaatsen van containers. Het familiebedrijf koos voor de Scania P250 4x2 17L onder andere vanwege de verlengde dagcabine. Jeroen van Heesch, Operationeel Medewerker bij AVG Bouwstoffen: “De verlengde dagcabine biedt vanwege de extra ruimte meer comfort en opbergruimte voor de chauffeur.” Dit meldt Scania. 

De nieuwe truck is de derde Scania die aan het zestig eenheden tellende wagenpark wordt toegevoegd. Dat de keuze voor de tweede keer op Scania viel, heeft meerdere redenen. Niet in de minste plaats omdat de vorig jaar in gebruik genomen S450 bulkauto’s enorm goed bevallen. “De vorige containerauto was 12 jaar oud en aan vervanging toe”, vertelt Van Heesch, die 17 jaar geleden als chauffeur bij AVG in dienst kwam. “Deze Scania is van alle moderne gemakken voorzien.”

Comfort voor de chauffeur

De nieuwste telg heeft een ‘city safe window’ aan de bijrijderskant voor meer veiligheid in de stad. De chauffeur, die heel blij was met de keuze voor Scania, mocht mee beslissen over comfort verhogende opties, waaronder koelkast, achteruitrijdcamera en LED verlichting. “Luchthoorns plaatsen we altijd standaard, zodat de uitstraling van ieder auto hetzelfde is,” zegt Van Heesch. De VDL 14 tons portaal opbouw, uitgevoerd met een afnetsysteem, werd geplaatst door Terberg Techniek.

Over AVG Bouwstoffen

AVG biedt met vier divisies een zeer divers dienstenpakket aan. De 230 medewerkers werken voor Infra, Bouwstoffen, Transport en Explosieven Opsporing. AVG Bouwstoffen, waar de nieuwe Scania voor rijdt, is leverancier van bouw- en grondstofmaterieel en beschikt over verschillende soorten containers voor het afvoeren van afval. Het bedrijf, dat sinds 1988 ook actief is op de Duitse markt, heeft zijn wortels in 1920. Dat het trots is op het 100-jarig bestaan blijkt uit het feit dat op alle wagens het getal 100 prijkt.

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.