Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ov-tarieven volgend jaar niet omhoog in Metropoolregio Amsterdam Den Haag

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Ov-tarieven volgend jaar niet omhoog in Metropoolregio Amsterdam Den Haag
In de Metropoolregio Rotterdam Den Haag gaan de ov-tarieven volgend jaar niet omhoog, zo meldt het samenwerkingsverband van 21 gemeenten vrijdag. Volgens de metropoolregio zal het demissionaire kabinet extra geld beschikbaar stellen. Eerder al werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen om prijsstijgingen in het openbaar vervoer te voorkomen.

In een reactie laat staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastuctuur) weten dat ze donderdag weliswaar tijdens een overleg heeft gezegd dat ze een Kamervoorstel hierover wil uitvoeren omdat ze "een betaalbaar en aantrekkelijk openbaar vervoer ook van essentieel belang vindt". Tegelijk zegt ze in de volgorde van zaken eerst "de Kamer daar op een goede manier over te informeren. Er ligt een brief klaar om dat te gaan doen en vervolgens zal ik dan ook officieel reageren op hoe we de motie uitvoeren", zo zei ze vrijdag na de ministerraad.

Goed voor de reiziger

De Metropoolregio loopt daarop vooruit en laat in een verklaring weten dat "zonder dat geld het nodig zou zijn om de ov-tarieven met 11,72 procent te verhogen". "Gelukkig dat volgend jaar de tarieven niet hoeven te stijgen. Dat is goed voor de reiziger en de aantrekkelijkheid van ons regionale openbare vervoer", stelt regionaal bestuurder Jeffrey Keus. De regio heeft in totaal circa 2,4 miljoen inwoners.

Blij en opgelucht

Vorige maand bleek dat de Kamer wil voorkomen dat de prijzen van trein- en buskaartjes volgend jaar fors omhooggaan. Hiervoor moet 420 miljoen euro worden uitgetrokken. Het grootste deel (300 miljoen euro) gaat naar het regionaal vervoer. Met de resterende 120 miljoen euro moet worden voorkomen dat de NS de prijzen van treinkaartjes verhoogt. Provincies reageerden al blij en opgelucht op de steun van het parlement voor het ov.

08 december '23 ( 8:50)

Fietsproef Amersfoort: sneller door groen fietsen

Dinsdag 5 december 2023 is de gemeente Amersfoort gestart met een kleinschalige fietsproef. Doel van deze proef is om verkeer sneller te laten doorstromen en het fietsen in de stad te stimuleren. Daarover bericht de gemeente Amersfoort.

08 december '23 ( 6:00)

Nieuwe maximumsnelheid voor meeste wegen in Amsterdam

In Amsterdam geldt vanaf deze vrijdag op 80 procent van alle wegen een nieuwe maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Door de hele stad zijn de afgelopen maanden al verkeersborden met de juiste snelheid geplaatst, met daar overheen een sticker die waarschuwt voor de nieuwe snelheid die gaat gelden. Een team van 112 mensen trekt in de nacht van donderdag op vrijdag langs alle borden om die stickers te verwijderen. Vanaf dat moment geldt dan de nieuwe snelheid.

07 december '23 (15:00)

Werkzaamheden in Sijtwendetunnel N14 leiden vanaf februari tot hinder

Vanaf 4 februari volgend jaar vervangt Rijkswaterstaat de verlichting in de drie tunneldelen op de N14 bij Leidschendam die samen de Sijtwendetunnel vormen. De werkzaamheden, die volgens de planning tot 18 mei 2024 duren, hebben gevolgen voor het verkeer op deze drukke route die de A4 en de N44 verbindt.

07 december '23 ( 7:15)

In het hele land code geel vanwege gladheid en mist

In het hele land geldt donderdagochtend code geel om gladheid of dichte mist, of allebei. Volgens het KNMI is het vooral in de zuidelijke helft van het land plaatselijk erg mistig. De dichte mist breidt zich de komende uren naar het noorden uit, verwacht het weerinstituut.

06 december '23 (19:00)

Vanaf juli vrachtwagenrijbewijs nodig voor grote elektrische bestelbus

Bestuurders van een elektrische bestelbus tussen de 3500 en 4250 kilo hebben vanaf 1 juli een vrachtwagenrijbewijs nodig. Dat heeft demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) besloten, schrijft hij woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder leek het erop dat het kabinet met nieuwe wetgeving zou komen waardoor een B-rijbewijs voor personenauto's ook genoeg zou zijn, maar die wetgeving is voorlopig van de baan.

06 december '23 (15:30)

Marechaussee vindt 47 vreemdelingen in vrachtwagen in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond 47 illegale vreemdelingen gevonden in een vrachtwagen in Hoek van Holland. De chauffeur, een Nederlander, is opgepakt op verdenking van mensensmokkel. De trailer werd gecontroleerd voordat het voertuig de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk zou maken.

05 december '23 (14:45)

Europees Hof geeft zegen aan coronareismaatregelen

Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

05 december '23 (12:15)

Slachtoffers dodelijk ongeval A59 op verschrikkelijke manier om het leven gekomen

De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. Dat vertelde de voorzitter dinsdag in de rechtbank in Breda. Daar wordt de strafzaak behandeld tegen de 33-jarige Thomas de G. Hij wordt verdacht van doodslag door op vrijdagavond 10 maart het fatale ongeval te veroorzaken.

05 december '23 ( 8:57)

Pilot met slimme fietssensor in Utrecht

Vrijdag 15 december 2023 start de gemeente Utrecht op de kruising Biltstraat-Kruisstraat in de domstad een pilot met een slimme fietssensor. Door deze sensor springt het verkeerslicht vaker op groen. De pilot duurt tot en met 15 mei 2024. Daarover bericht de gemeente Utrecht.

05 december '23 ( 8:40)

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos Transport over

Sligro Food Group staat naar verwachting op het punt om de transportactiviteiten die Simon Loos Transport verricht voor Sligro over te nemen van dit transportbedrijf. Dat meldt Sligro.