Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

FNV: 'Nog steeds levensgevaarlijke verkeerssituatie station Emmen'

Door Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
FNV: 'Nog steeds levensgevaarlijke verkeerssituatie station Emmen'
FNV Streekvervoer wil zo snel mogelijk met vervoerder Qbuzz en de gemeente Emmen om tafel gaan. De vakbond wil dat er maatregelen genomen worden om een einde te maken aan de huidige verkeerssituatie die gevaar oplevert voor alle gebruikers, reizigers, buschauffeurs en ook fietsers. Er is een veiligheidsonderzoek gedaan door Qbuzz zelf en daarnaast heeft FNV-streekvervoer in de zomer een enquête gehouden onder de buschauffeurs. Dit meldt FNV.

Edwin Kuiper, vakbondsbestuurder FNV-streekvervoer: ‘Uit rapporten blijkt dat er op station Emmen een hoog risico is op ernstige ongevallen. De situatie is eind vorig jaar nog verder verslechterd door het zogenaamd omgekeerd laden. Dat houdt in dat bussen op het station, tegen de rijrichting in, worden geladen. Met als gevolg dat bussen tegen het verkeer in rijden op het station.’ 

Minder validen lopen grootste risico

Het station in Emmen is gevaarlijk voor alle gebruikers, buschauffeurs, fietsers en reizigers. Maar uit hetzelfde rapport van Qbuzz blijkt dat de situatie voor minder validen nog ernstiger is. De toestand van de infrastructuur is erg slecht en de verkeerssituatie is onduidelijk en onoverzichtelijk. Zo zijn er geen looproutes en oversteekplaatsen aangebracht. In het rapport staat letterlijk dat het effect van een ongeval kan zeer ernstige gevolgen hebben. Dirk Visser, buschauffeur in Emmen: "Als medewerkers maken we ons veel zorgen over de verkeersveiligheid, voor onszelf en voor onze reizigers. We hebben al meerdere keren aan de bel getrokken dat het zo niet langer kan."

Ruim 90 procent vindt situatie onveilig

Uit de enquête van de FNV blijkt ook dat meer dan 90 procent van de ondervraagde buschauffeurs de situatie op station Emmen niet meer van deze tijd vindt. Ook geven de buschauffeurs aan dat het omgekeerd laden gevaarlijke situaties oplevert. Wat FNV-streekvervoer betreft dient er onmiddellijk gehandeld worden door de betrokken partijen: gemeente Emmen en vervoerder Qbuzz. Kuiper: "Wij hebben partijen een brief geschreven met nadruk op de urgentie om de huidige onveilige situatie op te lossen en hen uitgenodigd voor overleg.’ Als partijen niet reageren op de oproep van FNV-streekvervoer, dan bereidt de vakbond zich voor op verdere stappen. Kuiper: ‘Dan kun je denken aan het inschakelen van de arbeidsinspectie."

07 december '23 (15:00)

Werkzaamheden in Sijtwendetunnel N14 leiden vanaf februari tot hinder

Vanaf 4 februari volgend jaar vervangt Rijkswaterstaat de verlichting in de drie tunneldelen op de N14 bij Leidschendam die samen de Sijtwendetunnel vormen. De werkzaamheden, die volgens de planning tot 18 mei 2024 duren, hebben gevolgen voor het verkeer op deze drukke route die de A4 en de N44 verbindt.

07 december '23 ( 7:15)

In het hele land code geel vanwege gladheid en mist

In het hele land geldt donderdagochtend code geel om gladheid of dichte mist, of allebei. Volgens het KNMI is het vooral in de zuidelijke helft van het land plaatselijk erg mistig. De dichte mist breidt zich de komende uren naar het noorden uit, verwacht het weerinstituut.

06 december '23 (19:00)

Vanaf juli vrachtwagenrijbewijs nodig voor grote elektrische bestelbus

Bestuurders van een elektrische bestelbus tussen de 3500 en 4250 kilo hebben vanaf 1 juli een vrachtwagenrijbewijs nodig. Dat heeft demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) besloten, schrijft hij woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder leek het erop dat het kabinet met nieuwe wetgeving zou komen waardoor een B-rijbewijs voor personenauto's ook genoeg zou zijn, maar die wetgeving is voorlopig van de baan.

06 december '23 (15:30)

Marechaussee vindt 47 vreemdelingen in vrachtwagen in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond 47 illegale vreemdelingen gevonden in een vrachtwagen in Hoek van Holland. De chauffeur, een Nederlander, is opgepakt op verdenking van mensensmokkel. De trailer werd gecontroleerd voordat het voertuig de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk zou maken.

05 december '23 (14:45)

Europees Hof geeft zegen aan coronareismaatregelen

Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

05 december '23 (12:15)

Slachtoffers dodelijk ongeval A59 op verschrikkelijke manier om het leven gekomen

De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. Dat vertelde de voorzitter dinsdag in de rechtbank in Breda. Daar wordt de strafzaak behandeld tegen de 33-jarige Thomas de G. Hij wordt verdacht van doodslag door op vrijdagavond 10 maart het fatale ongeval te veroorzaken.

05 december '23 ( 8:57)

Pilot met slimme fietssensor in Utrecht

Vrijdag 15 december 2023 start de gemeente Utrecht op de kruising Biltstraat-Kruisstraat in de domstad een pilot met een slimme fietssensor. Door deze sensor springt het verkeerslicht vaker op groen. De pilot duurt tot en met 15 mei 2024. Daarover bericht de gemeente Utrecht.

05 december '23 ( 8:40)

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos Transport over

Sligro Food Group staat naar verwachting op het punt om de transportactiviteiten die Simon Loos Transport verricht voor Sligro over te nemen van dit transportbedrijf. Dat meldt Sligro.

04 december '23 (15:45)

Volgens bezorgers zijn alle cadeautjes op tijd binnen voor pakjesavond

Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

04 december '23 (15:15)

140 Italiaanse elektrische bussen door Qbuzz besteld voor regio Leiden

Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz heeft 140 nieuwe elektrische bussen besteld bij de grote producent Iveco uit het Italiaanse Turijn. Deze voertuigen moeten vanaf eind 2024 gaan rijden in de Zuid-Hollandse regio rond Leiden en Gouda, meldt Iveco. Daar is Qbuzz vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het busvervoer, voor een periode van dertien jaar.