Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Schrappen bussen Connexxion: Rover heeft begrip maar ook zorgen

Door ANP
schedule 5 min
Schrappen bussen Connexxion: Rover heeft begrip maar ook zorgen
Reizigersorganisatie Rover heeft er begrip voor dat vervoersbedrijf Connexxion door een tekort aan chauffeurs minder bussen laat rijden op lijnen in Zeeland, de Hoeksche Waard en op de Zuid-Hollandse eilanden. "In de meeste gevallen gaat het om tijdelijke aanpassingen, maar in Zeeland zijn er ook bussen die definitief worden geschrapt, dat baart ons wel zorgen", zegt een woordvoerder van Rover.

Connexxion heeft een tekort aan chauffeurs, mede door een hoog ziekteverzuim, waardoor de vervoersmaatschappij zich soms genoodzaakt ziet de dienstregeling aan te passen. Zo rijden er van 4 september tot en met 22 oktober minder bussen tussen Oud-Beijerland en Rotterdam-Lombardijen (lijn 163) en Numansdorp en Rotterdam-Zuidplein (lijn 174).

Aangepaste dienstregeling

In Zeeland rijdt Connexxion vanaf maandag 27 augustus volgens een aangepaste dienstregeling. Op een aantal lijnen gaat het om een tijdelijke maatregel die wordt teruggedraaid bij voldoende personeel. Daarbij gaat het onder meer om lijn 19 tussen Hulst en Breda. Andere aanpassingen lijken definitief te zijn, zoals het verminderen van het aantal ritten op lijn 27 (Yerseke-Goes) op werkdagen en op lijn 20 (Hulst-Terneuzen) op zaterdagen.

Haltetaxi

De Zeeuwse gedeputeerde Harry van der Maas is niet blij dat de dienstregeling vanaf 27 augustus wordt aangepast, maar toont ook begrip. "Wij verkiezen in deze situatie betrouwbaarheid voor de reiziger boven ongeplande uitval van ritten", zegt Van der Maas. "Bovendien biedt Connexxion als alternatief voor de vervallen ritten zo veel mogelijk de haltetaxi als alternatief." Die rijdt in Zeeland van bushalte naar bushalte op routes wanneer er geen gewone bus meer rijdt. De haltetaxi rijdt niet volgens de dienstregeling, mensen moeten vooraf reserveren.

Ook Rover begrijpt dat Connexxion vanwege het personeelstekort maatregelen moet nemen. 'Het tijdelijk aanpassen van de dienstregelingen is daarvoor de minst slechte oplossing", zegt de woordvoerder van de reizigersorganisatie. "De reiziger weet dan waar hij aan toe is, en dat is bij uitval van willekeurige ritten niet het geval."

Bereikbaarheid

Rover maakt zich wel zorgen dat Connexxion in Zeeland op een aantal lijnen permanent minder bussen wil laten rijden. "Door dit soort wijzigingen komt de bereikbaarheid van de kernen onder druk te staan. Zeker omdat het vaak om de eerste of laatste ritten van de dag gaat, waardoor het voor studenten en forenzen lastiger wordt om met het openbaar vervoer te reizen."

29 september '23 ( 8:05)

Arriva licht klanten in na datalek en treft maatregelen

Arriva heeft dinsdag 19 september 2023 een datalek geconstateerd. Het betrof een lek bij één specifiek formulier: het contactformulier op de website. Mogelijk zijn gegevens inzichtelijk geweest voor onbevoegden. Daarover bericht Arriva.

29 september '23 ( 7:53)

Gemeentelijke Pluim voor Rebro Transport uit Rucphen

Tijdens het Open Huis van de gemeente Rucphen heeft Rebro Transport uit Rucphen, een transportbedrijf met circa tweehonderd medewerkers, een Gemeentelijke Pluim ontvangen. Dat meldt Internetbode.nl.

28 september '23 (15:22)

Doek gevallen voor reisorganisatie Vacansoleil

Vacansoleil is failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant, meldt de reisorganisatie. Het bankroet volgt op het uitstel van betaling, dat het bedrijf dinsdag aanvroeg. Volgens Vacansoleil werken medewerkers aan maatwerkoplossingen voor klanten die momenteel op vakantie zijn of nog gaan.

28 september '23 (14:15)

Fastned verdrievoudigt aantal snellaadstations in Duitsland na winnen belangrijke kavels

Snellaadbedrijf Fastned heeft twee belangrijke kavels gewonnen als onderdeel van de landelijke aanbesteding 'Deutschlandnetz'. De kavels bestaan uit 92 gebieden in het westen en zuidwesten van Duitsland. Dat meldt Fastned.

28 september '23 (12:37)

Ruim 100 aanhangers van Extinction Rebellion lopen weer tunnelbak A12 in

Ruim honderd aanhangers van Extinction Rebellion zijn donderdag weer de tunnelbak van de A12 in Den Haag ingelopen. Net als woensdag blokkeren ze daar de snelweg, ter hoogte van de tijdelijke Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken. Een enkele agent kijkt toe, maar verder doet de politie niets, ziet een ANP-verslaggever. Verkeersregelaars houden het verkeer tegen aan het begin van de weg.

28 september '23 (12:09)

Werkzaamheden bij kruising Lorenzstraat in Veenendaal

Van 2 tot en met 6 oktober 2023 zijn er onderzoekswerkzaamheden rond de kruising van de Lorentzstraat met de Rondweg-Oost (N233) in Veenendaal, richting Buurtlaan Oost en richting A12. De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats en geven niet veel verkeershinder. Dit meldt de Provincie Utrecht.

28 september '23 ( 7:07)

Grote IT-storing Volkswagenfabrieken verholpen

Volkswagen zegt de grote IT-storing te hebben verholpen. Door de technische problemen kwamen veel Duitse fabrieken van de automaker woensdag plat te liggen. De productie kan nu weer beginnen, laat een woordvoerder van het concern weten aan persbureau DPA.

27 september '23 (14:22)

Binnenkort flitsbezorging door jongeren onder 16 jaar verboden

"Op zeer korte termijn" wordt het verboden voor jongeren onder de 16 jaar om op een fiets of e-bike boodschappen te bezorgen. Dat kondigt minister Karien van Gennip aan in een brief aan de Kamer. Op aandringen van PvdA en GroenLinks komt zo'n verbod er, in navolging van een verbod op maaltijdbezorging door jongeren onder de 16.

27 september '23 (13:07)

Klimaatactivisten nu ook tunnelbak A12 in; politie houdt niet tegen

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) zijn woensdagmiddag ook de tunnelbak van de A12 in Den Haag ingelopen om hun punt te maken. De politie is ditmaal nauwelijks aanwezig. De enkele agenten die er wel zijn laten de actievoerders begaan. De afgelopen tweeënhalve week hield de politie de activisten steeds tegen op het stuk weg naast het Malieveld en kwamen ze de tunnel niet in.

26 september '23 (16:22)

Veilig Thuis: enige melding over kind bij blokkade A12 is afgewezen

Veilig Thuis heeft tot nu toe maar één melding van de politie gekregen over een kind dat eerder deze maand meedeed aan de klimaatprotesten op de snelweg A12 in Den Haag. Het gaat om een kind uit de regio Midden-Brabant. De afdeling van Veilig Thuis daar heeft de melding beoordeeld en afgewezen. "Na screening bleek geen sprake te zijn van wat geweld in afhankelijkheidsrelaties wordt genoemd, ofwel huiselijk geweld en kindermishandeling. Melding niet aangenomen en leidt niet tot vervolgstappen", aldus het Landelijk Netwerk Veilig Thuis.