Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Formule 1: Zandvoort sluit toegangswegen voor gemotoriseerd verkeer

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Formule 1: Zandvoort sluit toegangswegen voor gemotoriseerd verkeer
Zandvoort sluit vanaf 05.00 uur toegangswegen voor gemotoriseerd verkeer in aanloop naar de Dutch Grand Prix. Alleen de hulpdiensten, inwoners en ondernemers met een doorlaatbewijs mogen de kustplaats dan nog in met hun auto's of motoren. Deze regel blijft van kracht tot zondag 27 augustus 23.00 uur. Mensen met een doorlaatbewijs moeten dat achter de voorruit van hun auto plakken.

De afsluiting geldt voor de N200 van Overveen naar Zandvoort (Zeeweg) van donderdag 24 augustus 20.00 uur tot en met uiterlijk maandag de 28e om 05.00 uur. De N201 van Heemstede naar Zandvoort (Zandvoortselaan) is afgesloten van donderdagochtend 24 augustus 05.00 uur tot en met uiterlijk maandagochtend de 28e om 05.00 uur, meldt de ANWB.

105.000 racefans

De hekken van het circuit gaan vrijdag om 08.00 uur open. De Dutch Grand Prix begint dan met de eerste vrije trainingen. Zandvoort verwacht vanaf dan iedere dag zo'n 105.000 racefans. Zij worden opgeroepen om zo veel mogelijk lopend, fietsend, met het openbaar vervoer of met een touringcar te komen. Op die dagen rijdt iedere vijf minuten een trein van Amsterdam Centraal naar Zandvoort.

Formule 1-camping

Voor bezoekers van het circuit die willen blijven slapen opent de officiële Formule 1-camping bij het circuit. Plaatsen op de zogeheten Official 538 Dutch Grand Prix Village zijn inmiddels allemaal uitverkocht.

19 juli '24 (13:15)

Vroege avondspits door vakantieverkeer

De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

19 juli '24 (12:06)

Werkzaamheden verbetering Houtribweg (N307) in Lelystad

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is afgesproken om de Houtribweg (N307) de komende jaren aan te passen. Daarover bericht de gemeente Lelystad.

19 juli '24 ( 9:22)

Wegwerkzaamheden aan Amerikaweg en Boerhaavelaan in Haarlem

In Schalkwijk en Haarlem Oost worden veel woningen gebouwd. Dat zorgt voor een toename van het verkeer. De Amerikaweg en de Boerhaavelaan zijn belangrijke toegangswegen. De Amerikaweg krijgt groot onderhoud en de Boerhaavelaan wordt opnieuw ingericht. Daarover bericht de gemeente Haarlem.

19 juli '24 ( 8:45)

Onweersbuien: zaterdagavond code geel in midden en zuidoosten

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Gelderland code geel afgegeven vanwege plaatselijk stevige onweersbuien zaterdagavond. Bij die buien zijn windstoten, wateroverlast en hagel mogelijk.

19 juli '24 ( 8:00)

Forse toename gestolen vrachtwagens eerste helft 2024

De afgelopen zes maanden zijn opvallend meer zware bedrijfsvoertuigen gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal diefstallen nam met 44 procent toe, meldt de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

18 juli '24 (14:45)

Advies: maak tram, bus en metro volgend jaar 3 procent duurder

Een rit in het stads- en streekvervoer wordt volgend jaar waarschijnlijk 3 procent duurder. Dat bevestigt directeur Jan van Selm van samenwerkingsverband DOVA na een bericht hierover van NU.nl.

18 juli '24 (10:45)

Heinenoordtunnel vanaf 26 juli twee weken dicht vanwege renovatie

De Heinenoordtunnel op de snelweg A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom is van vrijdag 26 juli tot en met vrijdag 9 augustus in beide richtingen dicht omdat de tunnel gerenoveerd wordt. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de richting van de Hoeksche Waard gebruik te maken van de omleidingen via de A16 en de N217. Verkeer met bestemming Zierikzee en Bergen op Zoom moet gebruikmaken van de omleiding via de A16, A17 en A59.

18 juli '24 ( 9:00)

Forse toename autoverkoop Volvo

Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

18 juli '24 ( 6:15)

Verkoop van volledig elektrische auto's in EU nauwelijks toegenomen

De verkoop van volledig elektrische auto's in Europa is in de eerste helft van dit jaar amper gegroeid. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA verloren stekkerwagens daarmee terrein aan hybride modellen, waarvan er bijna een vijfde meer op kenteken zijn gezet.

17 juli '24 (21:15)

Autoconcern Stellantis gaat zich meer richten op hybride voertuigen

Stellantis, het autoconcern achter merken als Fiat, Peugeot en Opel, is van plan de productie van transmissiesystemen voor hybride voertuigen op te voeren. Daarmee schaaft het bedrijf verder aan zijn strategische koers, nu de vraag naar volledig elektrische auto's de laatste tijd is verzwakt.