Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Reisorganisaties: vooralsnog geen zorgen om reizen Tenerife

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Reisorganisaties: vooralsnog geen zorgen om reizen Tenerife
Nederlandse toeristen hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken over de groter wordende natuurbrand in het noorden van Tenerife. Dat zeggen reisorganisaties TUI, Corendon en Sunweb in reactie op de recente ontwikkelingen op het Spaanse eiland.

De ondernemingen benadrukken dat de natuurbranden in het minder toeristische noorden woeden. De toeristen verblijven in het meer zuidelijke gedeelte van het eiland. "Het enige is dat we excursies naar het noorden moeten annuleren", zegt een woordvoerder van Corendon. "Verder hebben de branden geen impact op onze reizen."

Telefoontjes

De lokale reisleiding van Corendon ontvangt wel zorgelijke telefoontjes van reizigers, maar zij worden gerustgesteld. Sunweb zegt dat de telefoon "niet roodgloeiend" staat. TUI liet eerder al weten de voorbije dagen nog duizenden vakantiegangers, onder meer uit Duitsland en Nederland, naar Tenerife te hebben gebracht. Een woordvoerster zegt "geen nieuwe update" te hebben.

Natuur verwoest

Inmiddels is volgens de autoriteiten 3300 hectare natuur verwoest. Dinsdag ging het nog om 1800 hectare. Zo'n tweehonderd brandweerlieden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag onafgebroken het vuur bestreden. Het bluswerk wordt bemoeilijkt doordat de zestien beschikbare blusvliegtuigen en -helikopters alleen bij daglicht kunnen worden ingezet, zei de regionale leider Fernando Clavijo van de Canarische Eilanden.

De autoriteiten op Tenerife evacueerden al duizenden mensen wegens de grote natuurbrand. Het Rode Kruis heeft sporthallen ingericht als opvangplek. Uit zes gemeentes in het noordoosten hebben volgens de lokale media al zo'n 4500 mensen een goed heenkomen gezocht.

15 juli '24 (17:00)

Twee Nederlandse autohandelaren mogen BMW's van Fremantle Highway niet verkopen

Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW's van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verder verhandelen. De rechtbank in Den Haag stelt de ondernemers in het ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW's door de brand niet meer kon worden gegarandeerd.

15 juli '24 (12:00)

VanMoof komt door bankroet gedupeerde klanten tegemoet met korting

VanMoof geeft kortingscodes weg aan klanten die door het eerdere faillissement van de fietsenmaker nooit hun bestelde elektrische fiets hebben ontvangen. Het gaat om een wereldwijde actie, heeft VanMoof maandag aangekondigd. De korting van 1000 euro kunnen klanten gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe VanMoof-fiets.

15 juli '24 ( 9:30)

Navigatiespecialist TomTom daalt op Damrak na omzetwaarschuwing

TomTom behoorde maandag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De navigatiespecialist leed in het tweede kwartaal opnieuw verlies en zag de omzet licht dalen. Als gevolg van lagere inkomsten van het onderdeel Automotive verwacht het bedrijf dat de omzet dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting uitkomt. Ook denkt TomTom niet langer de financiële doelstellingen voor 2025 te kunnen realiseren. Het bedrijf kondigde wel aan de samenwerking met het Amerikaanse techconcern Microsoft verder uit te breiden. Het aandeel zakte bijna 6 procent.

15 juli '24 ( 7:00)

Nederlandse export krimpt weer na korte opleving

De Nederlandse goederenexport is in mei met 4,3 procent gekrompen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van machines, aardgas, aardolieproducten en transportmiddelen was lager dan een jaar eerder.

15 juli '24 ( 6:00)

Zeer grote brand in pand Arriva in Maastricht

In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

12 juli '24 (14:45)

Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver vraagt faillissement aan

De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

11 juli '24 (14:15)

Opnieuw speciale safetycar bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, laat de organisatie ook dit jaar een zogeheten 'safetycar' rijden. De auto vertrekt 's ochtends voordat de wandelaars starten, en controleert of het hele parcours klaar is voor alle lopers. De wagen rijdt met een gemiddelde snelheid van 8 kilometer per uur en mag niet worden ingehaald door wandelaars.

11 juli '24 (12:28)

Eerste vrachtschepen met strooizout

Rijkswaterstaat bereidt zich inmiddels voor op het komende gladheidseizoen. Sinds dinsdag 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kilo aangevuld. Dat meldt Rijkswaterstaat.

10 juli '24 (15:15)

Komend weekend volgens ANWB door vakantie druk op de weg

Komend weekend kan het druk worden met vakantiegangers op de weg, meldt de ANWB. Na vrijdag beginnen kinderen in het midden van het land aan hun schoolvakantie. De ANWB verwacht vrijdag vanaf het middaguur al files.

10 juli '24 (13:30)

Duizenden extra laadpunten in Limburg en Brabant

De komende vier jaar komen er in de provincies Noord-Brabant en Limburg 22.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's bij. Vattenfall InCharge gaat die vanaf dit najaar neerzetten in 78 gemeenten. De meeste laadpunten, ruim 18.000, komen in Brabant. De nieuwe laadpunten komen op locaties waar er veel vraag naar is, melden de provincies.