Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

MOBY neemt klanten over van failliete GreenMo-opvolger Mechs

Door ANP
schedule 3 min
MOBY neemt klanten over van failliete GreenMo-opvolger Mechs
Aanbieder van onder meer e-bikes en elektrische scooters MOBY gaat verder met de klanten van het failliete Mechs, opvolger van het eerder dit jaar omgevallen GreenMo. Daardoor kan de verhuur en het onderhoud van elektrische voertuigen voor bijvoorbeeld pizzaketen Domino's en de politie doorgaan, laat curator Marc Udink weten. De doorstart betekent ook dat iets meer dan vijftig van de ongeveer honderd medewerkers van Mechs hun baan houden.

Begin dit jaar werd GreenMo failliet verklaard. Na dat bankroet werd de vloot overgenomen door Rabobank. Mechs nam het leasen en onderhouden van alle scooters en andere voertuigen voor grote zakelijke klanten op zich. Daarbij had Mechs echter verkeerde aannames gemaakt, legt Udink uit. Toen bleek dat de inkomsten een stuk lager waren dan voorzien, ging de GreenMo-opvolger zelf ook failliet.

Thuisbezorgd

GreenMo, opgericht in 2013, was vooral bekend van de elektrische fietsen voor Thuisbezorgd-koeriers. Naar eigen zeggen was het bedrijf marktleider in de verhuur van elektrische voertuigen. Thuisbezorgd.nl is volgens de curator inmiddels geen klant meer, maar andere grote klanten zouden zijn gebleven.

Onderhoudsbeurten

Udink heeft er vertrouwen in dat het MOBY wel lukt om de activiteiten voort te zetten. Het Ierse mobiliteitsbedrijf is al langer actief in Nederland. MOBY pakt het leasen en onderhoud naar eigen zeggen anders aan dan GreenMo en Mechs. De onderneming werkt namelijk samen met opzichzelfstaande lokale onderhoudspartners en voertuigleveranciers.

MOBY zegt alle klanten van Mechs binnen twee weken persoonlijk te benaderen om onderhoudsbeurten in te plannen en verdere samenwerking te bespreken. Als er voor die tijd al een spoedreparatie nodig is, dan kunnen ze ook met MOBY contact opnemen. Dat zou bijvoorbeeld het geval zijn als een elektrische scooter opeens niet meer werkt.

Door: ANP

29 september '23 ( 8:05)

Arriva licht klanten in na datalek en treft maatregelen

Arriva heeft dinsdag 19 september 2023 een datalek geconstateerd. Het betrof een lek bij één specifiek formulier: het contactformulier op de website. Mogelijk zijn gegevens inzichtelijk geweest voor onbevoegden. Daarover bericht Arriva.

29 september '23 ( 7:53)

Gemeentelijke Pluim voor Rebro Transport uit Rucphen

Tijdens het Open Huis van de gemeente Rucphen heeft Rebro Transport uit Rucphen, een transportbedrijf met circa tweehonderd medewerkers, een Gemeentelijke Pluim ontvangen. Dat meldt Internetbode.nl.

28 september '23 (15:22)

Doek gevallen voor reisorganisatie Vacansoleil

Vacansoleil is failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant, meldt de reisorganisatie. Het bankroet volgt op het uitstel van betaling, dat het bedrijf dinsdag aanvroeg. Volgens Vacansoleil werken medewerkers aan maatwerkoplossingen voor klanten die momenteel op vakantie zijn of nog gaan.

28 september '23 (14:15)

Fastned verdrievoudigt aantal snellaadstations in Duitsland na winnen belangrijke kavels

Snellaadbedrijf Fastned heeft twee belangrijke kavels gewonnen als onderdeel van de landelijke aanbesteding 'Deutschlandnetz'. De kavels bestaan uit 92 gebieden in het westen en zuidwesten van Duitsland. Dat meldt Fastned.

28 september '23 (12:37)

Ruim 100 aanhangers van Extinction Rebellion lopen weer tunnelbak A12 in

Ruim honderd aanhangers van Extinction Rebellion zijn donderdag weer de tunnelbak van de A12 in Den Haag ingelopen. Net als woensdag blokkeren ze daar de snelweg, ter hoogte van de tijdelijke Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken. Een enkele agent kijkt toe, maar verder doet de politie niets, ziet een ANP-verslaggever. Verkeersregelaars houden het verkeer tegen aan het begin van de weg.

28 september '23 (12:09)

Werkzaamheden bij kruising Lorenzstraat in Veenendaal

Van 2 tot en met 6 oktober 2023 zijn er onderzoekswerkzaamheden rond de kruising van de Lorentzstraat met de Rondweg-Oost (N233) in Veenendaal, richting Buurtlaan Oost en richting A12. De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats en geven niet veel verkeershinder. Dit meldt de Provincie Utrecht.

28 september '23 ( 7:07)

Grote IT-storing Volkswagenfabrieken verholpen

Volkswagen zegt de grote IT-storing te hebben verholpen. Door de technische problemen kwamen veel Duitse fabrieken van de automaker woensdag plat te liggen. De productie kan nu weer beginnen, laat een woordvoerder van het concern weten aan persbureau DPA.

27 september '23 (14:22)

Binnenkort flitsbezorging door jongeren onder 16 jaar verboden

"Op zeer korte termijn" wordt het verboden voor jongeren onder de 16 jaar om op een fiets of e-bike boodschappen te bezorgen. Dat kondigt minister Karien van Gennip aan in een brief aan de Kamer. Op aandringen van PvdA en GroenLinks komt zo'n verbod er, in navolging van een verbod op maaltijdbezorging door jongeren onder de 16.

27 september '23 (13:07)

Klimaatactivisten nu ook tunnelbak A12 in; politie houdt niet tegen

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) zijn woensdagmiddag ook de tunnelbak van de A12 in Den Haag ingelopen om hun punt te maken. De politie is ditmaal nauwelijks aanwezig. De enkele agenten die er wel zijn laten de actievoerders begaan. De afgelopen tweeënhalve week hield de politie de activisten steeds tegen op het stuk weg naast het Malieveld en kwamen ze de tunnel niet in.

26 september '23 (16:22)

Veilig Thuis: enige melding over kind bij blokkade A12 is afgewezen

Veilig Thuis heeft tot nu toe maar één melding van de politie gekregen over een kind dat eerder deze maand meedeed aan de klimaatprotesten op de snelweg A12 in Den Haag. Het gaat om een kind uit de regio Midden-Brabant. De afdeling van Veilig Thuis daar heeft de melding beoordeeld en afgewezen. "Na screening bleek geen sprake te zijn van wat geweld in afhankelijkheidsrelaties wordt genoemd, ofwel huiselijk geweld en kindermishandeling. Melding niet aangenomen en leidt niet tot vervolgstappen", aldus het Landelijk Netwerk Veilig Thuis.