Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ruim duizend schadeclaims vakantiegangers Griekenland en Italië: veel meldingen over autoschade

Door ANP
schedule 4 min
Ruim duizend schadeclaims vakantiegangers Griekenland en Italië: veel meldingen over autoschade
Verzekeraars hebben meer dan duizend schademeldingen ontvangen van Nederlandse vakantiegangers in Italië en Griekenland. Beide landen hadden afgelopen weken te maken met extreem weer in gebieden die populaire vakantiebestemmingen zijn onder Nederlanders. Op de Griekse eilanden Rhodos, Corfu en Evia hebben hevige bosbranden gewoed. Bij het Italiaanse Gardameer hadden mensen te maken met noodweer en vielen grote hagelstenen.

Verzekeraar Interpolis heeft meer dan vijfhonderd meldingen ontvangen van vakantiegangers in Italië met schade aan auto's en 250 schadeclaims via reisverzekeringen. "Dat kan schade aan tenten of andere eigendommen zijn", legt een woordvoerder uit. Hij meldt daarbij dat meldingen kunnen overlappen. Mensen die op reis waren naar Griekenland deden volgens de zegsman "een kleine honderd" schademeldingen. Hij kan niet zeggen hoeveel geld gemoeid is met de claims.

Bij Univé zijn vierhonderd meldingen binnengekomen van mensen die in Noord-Italië of Oostenrijk schade leden. Zes op de tien meldingen gaan over een auto, bijvoorbeeld schade aan ruiten. "We verwachten dat dit aantal oploopt", laat een woordvoerder weten. Het zuiden van Oostenrijk kampt met veel regen en overstromingen.

Noodreparaties bij Gardameer

Vanwege het noodweer heeft de ANWB noodreparaties gedaan aan kapotte auto's rond het Gardameer. De ANWB Alarmcentrale kreeg ruim 550 schademeldingen binnen. De laatste twee bussen met gestrande reizigers zijn zondag aangekomen in Nederland. Vanuit Griekenland zijn niet veel meldingen binnengekomen, meldt een woordvoerster. "Touroperators hebben zich daarover ontfermd."

Bosbranden Rhodos

De bosbranden op Rhodos zijn officieel een calamiteit volgens het Calamiteitenfonds. Het fonds vergoedt daardoor via de reisorganisatie kosten van mensen voor bijvoorbeeld reisaanpassingen, repatriëring en niet-genoten vakantiedagen. Tot nu toe heeft het fonds claims ontvangen van één reisorganisatie. Naar verwachting komen later deze maand meer meldingen.

Door: ANP

21 september '23 (15:37)

Tweede Kamer wil brandstofaccijnzen volgend jaar niet verhogen

De Tweede Kamer wil de brandstofaccijnzen volgend jaar niet verhogen. De huidige korting, die per 1 januari zou vervallen, blijft een jaar langer bestaan. Ook gaat de gebruikelijke jaarlijkse verhoging eenmalig niet door. Een voorstel daartoe van VVD-fractieleider Sophie Hermans krijgt steun van SP, ChristenUnie, DENK, PVV, JA21, BBB, SGP en de eenpitters Pieter Omtzigt en Liane den Haan.

21 september '23 (15:37)

Rover vindt miljoenen tegen prijsstijging openbaar vervoer volkomen terecht

Reizigersvereniging Rover vindt het "volkomen terecht" dat de Tweede Kamer miljoenen wil uittrekken om duurdere trein- en buskaartjes volgend jaar te voorkomen. "Het is ook iets waar wij de Kamer eerder op gewezen hebben. Door de prijzen niet te verhogen, zorg je dat lage inkomens hun koopkracht behouden. Zij maken nu eenmaal meer gebruik van het openbaar vervoer dan van de auto", aldus Freek Bos, directeur van Rover.

21 september '23 (12:52)

Demonstranten Extinction Rebellion opnieuw op A12

Rond 12.00 uur zijn voor de dertiende dag op rij klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion de snelweg A12 in Den Haag opgegaan. Dat meldt de gemeente, die daarbij ook herhaalt dat het betreden van de snelweg niet is toegestaan en dat de demonstranten mogelijk kunnen worden aangehouden. Woensdag hield de politie 138 demonstranten aan.

21 september '23 (10:37)

Recordomzet moederbedrijf FlixBus in eerste jaarhelft

Flix, het Duitse moederbedrijf van de aanbieder van lange busreizen FlixBus, heeft in de eerste helft van dit jaar een recordomzet geboekt. De opbrengsten stegen op jaarbasis met ruim 50 procent tot 860 miljoen euro. Ook het aantal passagiers nam met ruim de helft toe. Voor het hele jaar verwacht Flix een omzetgroei van ruim 25 procent.

20 september '23 ( 9:37)

'Autorijden wordt voor veel mensen bijna onbetaalbaar'

Autorijden wordt voor veel mensen straks vrijwel onbetaalbaar als gevolg van de plannen die het kabinet dinsdag op Prinsjesdag heeft gepresenteerd, concludeert brancheorganisatie BOVAG. Zo is vanaf 2026 de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto's per maand 60 procent duurder dan voor een benzinevariant.

20 september '23 ( 9:37)

8 jaar cel geëist tegen filmende hardrijder die dodelijk ongeval veroorzaakte

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag tegen een 22-jarige Rotterdammer een gevangenisstraf van acht jaar geëist voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A20 bij Schiedam. Daarnaast vindt het OM dat de man tien jaar lang geen auto meer mag besturen. Rotterdammer Mohamed T. had volgens de officier van justitie cannabis gebruikt. En uit onderzoek op zijn telefoon is gebleken dat hij tijdens het rijden aan het filmen was.

20 september '23 ( 9:07)

Verdubbeling verkoop aantal elektrische auto's in Europese Unie

De Europese autoverkopen zijn in augustus voor de dertiende maand op rij gestegen, maakte brancheorganisatie ACEA bekend. In totaal werden er meer dan 904.500 auto's op kenteken gezet in de Europese Unie, een stijging van 21 procent vergeleken met een jaar eerder.

19 september '23 (12:37)

Ook op Prinsjesdag blokkeren klimaatactivisten de A12

In Den Haag zijn opnieuw zeker tweehonderd actievoerders van Extinction Rebellion (XR) de snelweg A12 opgelopen. Langs de kant van de weg zitten tientallen sympathisanten. Het is de elfde dag op rij dat klimaatactivisten de weg blokkeren uit protest tegen de regelingen van de overheid die de fossiele industrie steunen. Een deel van de weg is afgesloten: verkeer kan de stad wel in, maar niet uit.

19 september '23 ( 8:28)

Chauffeur van bij Eemnes doorzochte vrachtwagen toch aangehouden

In juli 2023 werd op de snelweg A27 bij Eemnes een Roemeense vrachtwagen onder zware beveiliging door de recherche onderzocht. Er werden verdovende middelen in het vervoermiddel aangetroffen. Eerder werd bericht dat na de doorzoeking niemand was gearresteerd. Maar dat blijkt achteraf niet het geval te zijn. Dat meldt RTV Utrecht.

19 september '23 ( 8:20)

Amsterdammers kunnen mening geven over nieuwe uitstootvrije zones

Amsterdam kent vanaf 2025 uitstootvrije zones: gebieden waar alleen nieuwe voertuigen of vaartuigen zónder uitlaatgassen mogen rijden of varen. Tot en met 23 oktober 2023 kunnen inwoners van de hoofdstad hun mening geven over die nieuwe zones en het aanscherpen van de milieuzone. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.