Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hoge inflatie staat goede resultaten Europese autofabrikanten niet in de weg

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Hoge inflatie staat goede resultaten Europese autofabrikanten niet in de weg
Grote Europese autofabrikanten lijken vooralsnog weinig last te hebben van de hoge inflatie en gestegen rente. Zo verhoogde Mercedes-Benz donderdag zijn winstverwachting voor heel 2023, vooral als gevolg van sterke verkopen van zijn duurdere luxe auto's in het eerste halfjaar. Renault rapporteerde een recordwinst over de eerste jaarhelft, door een grote vraag naar nieuwe modellen van het Franse concern.

Renault zag zijn operationele winst ruimschoots verdubbelen tot 2,1 miljard euro. "Renault Group heeft in de eerste helft van 2023 een recordprestatie neergezet", stelt topman Luca de Meo in een toelichting.

Mercedes

Mercedes behaalde een operationele winst in het afgelopen kwartaal van 5 miljard euro, een stijging van 8 procent. De omzet ging met 5 procent omhoog tot meer dan 38 miljard euro. Dat was boven de verwachtingen van marktkenners.

Stellantis

Concurrent Stellantis, het moederbedrijf van merken als Opel, Peugeot, Alfa Romeo, Jeep en Fiat, maakte een dag eerder ook al een recordwinst bekend. Het bedrijf profiteerde vooral van de hogere verkoopprijzen van zijn voertuigen.

Volkswagen

Bij Volkswagen gingen de zaken minder goed. Het concern heeft vooral last van scherpe concurrentie in China, de belangrijkste automarkt voor de Duitsers. VW maakte een operationele winst bekend van 5,6 miljard euro, maar dat was beneden de verwachtingen.

Door: ANP

19 juli '24 (13:15)

Vroege avondspits door vakantieverkeer

De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

19 juli '24 (12:06)

Werkzaamheden verbetering Houtribweg (N307) in Lelystad

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is afgesproken om de Houtribweg (N307) de komende jaren aan te passen. Daarover bericht de gemeente Lelystad.

19 juli '24 ( 9:22)

Wegwerkzaamheden aan Amerikaweg en Boerhaavelaan in Haarlem

In Schalkwijk en Haarlem Oost worden veel woningen gebouwd. Dat zorgt voor een toename van het verkeer. De Amerikaweg en de Boerhaavelaan zijn belangrijke toegangswegen. De Amerikaweg krijgt groot onderhoud en de Boerhaavelaan wordt opnieuw ingericht. Daarover bericht de gemeente Haarlem.

19 juli '24 ( 8:45)

Onweersbuien: zaterdagavond code geel in midden en zuidoosten

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Gelderland code geel afgegeven vanwege plaatselijk stevige onweersbuien zaterdagavond. Bij die buien zijn windstoten, wateroverlast en hagel mogelijk.

19 juli '24 ( 8:00)

Forse toename gestolen vrachtwagens eerste helft 2024

De afgelopen zes maanden zijn opvallend meer zware bedrijfsvoertuigen gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal diefstallen nam met 44 procent toe, meldt de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

18 juli '24 (14:45)

Advies: maak tram, bus en metro volgend jaar 3 procent duurder

Een rit in het stads- en streekvervoer wordt volgend jaar waarschijnlijk 3 procent duurder. Dat bevestigt directeur Jan van Selm van samenwerkingsverband DOVA na een bericht hierover van NU.nl.

18 juli '24 (10:45)

Heinenoordtunnel vanaf 26 juli twee weken dicht vanwege renovatie

De Heinenoordtunnel op de snelweg A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom is van vrijdag 26 juli tot en met vrijdag 9 augustus in beide richtingen dicht omdat de tunnel gerenoveerd wordt. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de richting van de Hoeksche Waard gebruik te maken van de omleidingen via de A16 en de N217. Verkeer met bestemming Zierikzee en Bergen op Zoom moet gebruikmaken van de omleiding via de A16, A17 en A59.

18 juli '24 ( 9:00)

Forse toename autoverkoop Volvo

Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

18 juli '24 ( 6:15)

Verkoop van volledig elektrische auto's in EU nauwelijks toegenomen

De verkoop van volledig elektrische auto's in Europa is in de eerste helft van dit jaar amper gegroeid. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA verloren stekkerwagens daarmee terrein aan hybride modellen, waarvan er bijna een vijfde meer op kenteken zijn gezet.

17 juli '24 (21:15)

Autoconcern Stellantis gaat zich meer richten op hybride voertuigen

Stellantis, het autoconcern achter merken als Fiat, Peugeot en Opel, is van plan de productie van transmissiesystemen voor hybride voertuigen op te voeren. Daarmee schaaft het bedrijf verder aan zijn strategische koers, nu de vraag naar volledig elektrische auto's de laatste tijd is verzwakt.