Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

'Politievlogger' moet rijbewijs inleveren na snelheidsovertreding

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
'Politievlogger' moet rijbewijs inleveren na snelheidsovertreding
Het rijbewijs van politievlogger Jan-Willem Schut is ingevorderd nadat hij na een nachtdienst te hard reed op de snelweg richting huis. Dit maakt Schut zelf bekend in een video op YouTube. Hij reed 51 kilometer per uur te hard. "Ik moet als politieambtenaar weten dat dit consequenties heeft, dat dit gevaarlijk rijgedrag is en dat het een forse verkeersovertreding is."

Het rijbewijs is volgens Schut opgestuurd naar een officier van justitie, die een besluit moet gaan nemen over de kwestie. Ook heeft hij een schriftelijke berisping gekregen van de politie.

Disciplinaire straf

Een woordvoerder van de landelijke eenheid laat in een reactie weten dat Schut alles over de kwestie zelf al heeft gezegd in zijn vlog. "Hij heeft een disciplinaire straf gekregen en blijft in afwachting van het besluit van de officier van justitie zijn werk doen. Zonder rijbewijs, dat wordt nog wel even een uitdaging."

Vlogs over werk bij de politie

Schut maakt vlogs over zijn werk bij de politie. Hij heeft meer dan 300.000 abonnees op YouTube. Hij meldt dat hij het wel "zo eerlijk en transparant is" om naar buiten te treden over de kwestie, omdat hij al jarenlang video's maakt over zijn werk, waarbij hij bijvoorbeeld boetes uitschrijft of zelf rijbewijzen inneemt. Schut meldt dat er op zijn account nog beelden gedeeld zullen worden van hem achter het stuur, dat zijn oude beelden van voor het incident. Nieuwe beelden zullen hem als bijrijder tonen "of misschien op de fiets".

Door: ANP

19 juli '24 (13:15)

Vroege avondspits door vakantieverkeer

De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

19 juli '24 (12:06)

Werkzaamheden verbetering Houtribweg (N307) in Lelystad

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is afgesproken om de Houtribweg (N307) de komende jaren aan te passen. Daarover bericht de gemeente Lelystad.

19 juli '24 ( 9:22)

Wegwerkzaamheden aan Amerikaweg en Boerhaavelaan in Haarlem

In Schalkwijk en Haarlem Oost worden veel woningen gebouwd. Dat zorgt voor een toename van het verkeer. De Amerikaweg en de Boerhaavelaan zijn belangrijke toegangswegen. De Amerikaweg krijgt groot onderhoud en de Boerhaavelaan wordt opnieuw ingericht. Daarover bericht de gemeente Haarlem.

19 juli '24 ( 8:45)

Onweersbuien: zaterdagavond code geel in midden en zuidoosten

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Gelderland code geel afgegeven vanwege plaatselijk stevige onweersbuien zaterdagavond. Bij die buien zijn windstoten, wateroverlast en hagel mogelijk.

19 juli '24 ( 8:00)

Forse toename gestolen vrachtwagens eerste helft 2024

De afgelopen zes maanden zijn opvallend meer zware bedrijfsvoertuigen gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal diefstallen nam met 44 procent toe, meldt de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

18 juli '24 (14:45)

Advies: maak tram, bus en metro volgend jaar 3 procent duurder

Een rit in het stads- en streekvervoer wordt volgend jaar waarschijnlijk 3 procent duurder. Dat bevestigt directeur Jan van Selm van samenwerkingsverband DOVA na een bericht hierover van NU.nl.

18 juli '24 (10:45)

Heinenoordtunnel vanaf 26 juli twee weken dicht vanwege renovatie

De Heinenoordtunnel op de snelweg A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom is van vrijdag 26 juli tot en met vrijdag 9 augustus in beide richtingen dicht omdat de tunnel gerenoveerd wordt. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de richting van de Hoeksche Waard gebruik te maken van de omleidingen via de A16 en de N217. Verkeer met bestemming Zierikzee en Bergen op Zoom moet gebruikmaken van de omleiding via de A16, A17 en A59.

18 juli '24 ( 9:00)

Forse toename autoverkoop Volvo

Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

18 juli '24 ( 6:15)

Verkoop van volledig elektrische auto's in EU nauwelijks toegenomen

De verkoop van volledig elektrische auto's in Europa is in de eerste helft van dit jaar amper gegroeid. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA verloren stekkerwagens daarmee terrein aan hybride modellen, waarvan er bijna een vijfde meer op kenteken zijn gezet.

17 juli '24 (21:15)

Autoconcern Stellantis gaat zich meer richten op hybride voertuigen

Stellantis, het autoconcern achter merken als Fiat, Peugeot en Opel, is van plan de productie van transmissiesystemen voor hybride voertuigen op te voeren. Daarmee schaaft het bedrijf verder aan zijn strategische koers, nu de vraag naar volledig elektrische auto's de laatste tijd is verzwakt.