Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meer zwartrijders in Almeerse bussen

Door Richard Heeres
schedule 2 min
location_on [xx]km
bus op weg

Volgens vervoersmaatschappij Keolis is het aantal zwartrijders in bussen in Almere gestegen. Over hoeveel het er precies zijn doet het bedrijf, dat in deze Flevolandse stad verantwoordelijk is voor het stadsvervoer, geen uitspraken. Dat meldt 1Almere.nl.

Volgens een recent artikel in Het Parool zou het aantal zwartrijders in ‘buurstad’ Amsterdam in het voorbije jaar met de helft zijn gestegen. Keolis heeft een andere manier van registreren en kan daardoor haar cijfers niet met de Amsterdamse cijfers vergelijken.

 

Voorlichting op scholen

Wel probeert de Almeerse vervoersmaatschappij zwartrijden tegen te gaan. Bijvoorbeeld door op scholen voorlichting te geven over reizen met het openbaar vervoer en over boetes. Ook spreekt zij met de gemeente Almere over het aanpakken van zwartrijders.

 

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres

19 maart '24 ( 7:48)

Vierde editie FietsChallenge Liemers & Arnhem start morgen

Bewoners van Arnhem en De Liemers kunnen vanaf woensdag 20 maart 2024 deelnemen aan de vierde editie van de FietsChallenge Liemers & Arnhem. Deze door A12 Slim Reizen georganiseerde challenge duurt tot en met woensdag 19 juni 2024. Daarover bericht Rijkswaterstaat.

18 maart '24 (18:00)

Ebusco maandag grote winnaar op Amsterdamse beurs

Elektrische bussenmaker Ebusco was maandag de grote winnaar op de Amsterdamse beurs, die nagenoeg vlak aan de week begon. Het in Deurne gevestigde bedrijf, dat volgende week met zijn jaarcijfers komt, steeg bij de kleinere fondsen ruim 14 procent in waarde. Ebusco maakte vrijdagochtend bekend een Zwitserse order te hebben binnengehaald voor het leveren van twaalf bussen.

18 maart '24 (12:15)

Export eurozone neemt mede door voertuigen toe

De export van de eurozone steeg in januari voor het eerst in ruim een half jaar, blijkt uit nieuwe cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. De groei van ruim 1 procent is vooral te danken aan een toename van de uitvoer van chemische producten, machines en voertuigen. Hiervoor groeide de export voor het laatst in juni 2023, toen met 0,6 procent.

15 maart '24 (11:15)

Minister Van der Wal: lagere snelheid broodnodig voor minder stikstofuitstoot

Het verlagen van de maximumsnelheid draagt misschien maar een klein beetje bij aan het verlagen van de stikstofuitstoot, toch blijft de ingreep in stand. Demissionair stikstofminister Christianne van der Wal geeft aan dat het door de veel te hoge uitstoot niet mogelijk is maatregelen terug te draaien. "Dat kan dus niet, omdat dat bad zo vol zit, dat er echt geen druppeltje bij kan. En dat is de situatie waar we in zitten."

15 maart '24 ( 7:00)

Daling Nederlandse export: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in januari met 3,1 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardgas, aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

14 maart '24 (14:15)

Man veroordeeld tot zes jaar cel en tbs voor doodrijden koppel in Rotterdam

De rechtbank in Rotterdam heeft de 37-jarige Mark G., die op 2 september vorig jaar een 79-jarige man en zijn 74-jarige vriendin doodreed op de Maasboulevard in Rotterdam tijdens de Wereldhavendagen, donderdag zes jaar cel opgelegd en tbs met dwangverpleging. Ook mag hij tien jaar niet meer rijden. De rechter sprak van "roekeloos rijgedrag".

14 maart '24 (14:00)

Nieuwe financieel topman voor fietsenfabrikant Accell

De geplaagde fietsenfabrikant Accell heeft vanaf vrijdag een nieuwe financieel topman. Dat bevestigt het bedrijf, bekend van onder meer Batavus en de Babboe-bakfietsen, na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. De huidige financieel eindverantwoordelijke Toine van Doremalen heeft besloten zijn carrière buiten Accell voort te zetten, meldt een woordvoerster.

14 maart '24 ( 9:15)

Provincie Limburg laat buschauffeurs rijden die geen Nederlands spreken

De provincie Limburg gaat akkoord met een plan van vervoerder Arriva voor het tijdelijk inzetten van buschauffeurs die geen Nederlands spreken. Normaal moeten buschauffeurs de Nederlandse taal beheersen, maar Gedeputeerde Staten geeft toestemming om hiervan af te wijken.

14 maart '24 ( 6:00)

Gewonden na brand bij autobandenrecyclingbedrijf in Amsterdam

Bij het autobandenrecyclingbedrijf Granuband in Amsterdam is in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand uitgebroken. Meerdere mensen zijn gewond geraakt en enkele slachtoffers worden naar het ziekenhuis vervoerd, meldt een woordvoerster van de veiligheidsregio.

13 maart '24 (13:45)

Dreigend gaslek: mogelijk verkeershinder rond Eindhoven

Verkeer rond Eindhoven moet rekening houden met forse hinder op de weg. Dat meldt het ANP. De A2 en de N2 zijn in beide richtingen dicht tussen de knooppunten De Hogt en Leenderheide om een dreigend gaslek in de buurt van de weg. Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan de regio te mijden.