Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Beleggers zetten laadstationuitbater Fastned lager na resultaten

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Beleggers zetten laadstationuitbater Fastned lager na resultaten
Uitbater van laadstations voor elektrische auto's Fastned was donderdag een grote verliezer op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden op de resultaten die het bedrijf naar buiten bracht. Aan het begin van de handel waren ze hier enthousiast over en won het aandeel aan waarde. Maar uiteindelijk ging Fastned toch met een stevige min de handel uit. Aan het Damrak werd ook gereageerd op het kwartaalbericht van apothekersbedrijf Fagron. Verder deden beleggers het kalm aan op de beurs.

Fastned zakte ruim 3 procent bij de kleinere fondsen op Beursplein 5. De onderneming bekende bij de cijfers het doel om vierhonderd laadstations te hebben wat naar achteren te schuiven. Die vertraging wordt veroorzaakt door langer durende aanbestedingen voor nieuwe stations in verschillende landen. Maar ook de langere wachttijd voor aansluitingen op het overbelaste Nederlandse stroomnet speelt een rol.

Fagron ging op zijn beurt 6,5 procent omhoog na melding te hebben gedaan van een hogere kwartaalomzet dan kenners in doorsnee hadden verwacht, waarbij vooral de groei van de activiteiten op de Amerikaanse markt opviel. Het bedrijf wordt na een overname ook actief op de markt voor diergeneeskunde.

Sterke stijgers

Van de hoofdfondsen was techinvesteerder Prosus de sterkste stijger met een plus van 3,7 procent. Toeleverancier van de chipindustrie Besi won 2,2 procent na een opwaardering van het aandeel door analisten van vermogensbeheerder Bernstein. De AEX-index sloot 0,1 procent hoger op 760,57 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 940,33. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen tot 1,1 procent.

Het grote Spaanse bouwbedrijf Ferrovial werd daarnaast bijna 1 procent hoger gezet in Madrid. De onderneming heeft goedkeuring gekregen van een meerderheid van haar aandeelhouders om het hoofdkantoor naar Nederland te verhuizen. Het gaat om een omstreden stap. De Spaanse regering van premier Pedro Sánchez noemde het verhuisplan onlangs ondankbaar en tegen de belangen van Spanje in.

Oliekartel OPEC stelde in een rapport dat er in het vierde kwartaal van dit jaar mogelijk een tekort bij het aanbod van olie in de wereld is. Het kartel geleid door Saudi-Arabië is samen met partners als Rusland namelijk de olieproductie aan het verlagen om zo de prijzen te stutten. Maar de vraag naar olie neemt wel toe. Donderdag gingen de olieprijzen evenwel omlaag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,8 procent minder waard op 82,62 dollar per vat. Brentolie werd ook 0,8 procent goedkoper, op 86,62 dollar per vat. De euro was 1,1061 dollar waard, tegenover 1,0976 een dag eerder.

21 juni '24 (13:30)

Veiligheid openbaar vervoer wordt 'speerpunt' voor PVV-staatssecretaris Jansen

De aanpak van agressie en geweld in treinen en bussen wordt "100 procent zeker een van de speerpunten" voor aanstaand staatssecretaris Chris Jansen (Openbaar Vervoer en Milieu). Dat zegt de PVV'er tijdens een hoorzitting waarin de Tweede Kamer kennis kan maken met aspirant-bewindslieden.

21 juni '24 (13:15)

Afgesloten rijstrook op brug A7 richting Amsterdam gaat weer open

Een afgesloten rijstrook op de brug in de A7 bij Purmerend gaat zaterdagochtend weer open, meldt Rijkswaterstaat. Er wordt gewerkt aan het versterken van de brug en dat heeft de afgelopen tijd geleid tot veel vertraging voor het verkeer.

21 juni '24 ( 9:30)

Scooterrijdster bij botsing in Vught omgekomen

Een 33-jarige vrouw uit Den Bosch is om het leven gekomen door een botsing in Vught. De vrouw reed op een scooter en kwam donderdag rond 22.00 uur op de Boxtelseweg in botsing met een auto, meldt de politie.

21 juni '24 ( 6:15)

Concert Taylor Swift in Amsterdam: pendelbussen in trek

Busbedrijf FlixBus ziet in aanloop naar het concert van Taylor Swift in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA een klein "Taylor Swift-effect", met een toename van 8 tot 13 procent in het aantal boekingen rond de concertdagen vergeleken met een normale periode. Ook de Twentse busvervoerder Brookhuis merkt dat er veel vraag is naar vervoer van en naar Amsterdam. Het busbedrijf brengt van 4 tot en met 6 juli ruim tweehonderd Taylor Swift-fans van en naar het concert van de popster. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij, laat het bedrijf donderdag weten.

20 juni '24 (12:00)

Pinkpop sluit deel van parkeerterrein af na vele regen

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 ( 8:15)

Busverkeer Qbuzz weer opgestart na storing

Het busverkeer bij Qbuzz wordt weer opgestart, meldt de vervoerder op X. Eerder donderdagochtend werd gemeld dat er geen bussen reden als gevolg van een storing in de communicatiesystemen.

20 juni '24 ( 8:15)

Ook in andere Europese landen minder elektrische auto's verkocht

De autoverkoop pakte vorige maand niet alleen in Nederland lager uit. Ook in andere landen in Europa zakten de verkopen van nieuwe personenwagens terug na een opleving in de maand ervoor, komt naar voren uit maandcijfers van de Europese autobrancheorganisatie ACEA. Met name bij elektrische auto's was sprake van stevige minnen.

19 juni '24 (14:15)

1,45 euro voor ritje door nieuwe Blankenburgtunnel

Een ritje door de nieuwe Blankenburgverbinding, de tunnel tussen de A15 en de A20 in Zuid-Holland die eind dit jaar opengaat, kost een automobilist 1,45 euro per keer. Voor zware voertuigen zoals vrachtwagens wordt het tarief 8,70 euro. Dat maakte de RDW bekend op de dag dat de camera's werden opgehangen die nodig zijn voor de tolheffing.

19 juni '24 (12:30)

Bestuurder zware elektrische bus mag jaar langer met B-rijbewijs rijden

Bestuurders van zware elektrische bestelbussen mogen een jaar langer doorrijden met een B-rijbewijs, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur). Vanaf 1 juli zouden zij een C-rijbewijs voor vrachtwagens nodig hebben, maar Harbers wil de huidige gedoogsituatie met een jaar verlengen. Daarna komt Brussel waarschijnlijk met toereikende wetgeving voor de zwaardere voertuigen. Het gaat alleen om bestuurders die vóór 1 oktober vorig jaar een zware bestelbus hebben gekocht.

19 juni '24 (11:15)

Rollerbank voor controle fatbikes bij alle politie-eenheden

Alle politie-eenheden in Nederland beschikken nu over een rollerbank om te controleren of fatbikes, elektrische fietsen en speedpedelecs harder kunnen dan is toegestaan. Het was de bedoeling dat de testapparaten al in april voor alle bijna 250 eenheden beschikbaar zouden zijn, maar dat plan liep vertraging op.