Voorlopig ontwerp voor herinrichting Zaanweg Oost in Wormerveer

Door Richard Heeres
2 min
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad is akkoord met het voorlopige ontwerp voor de herinrichting van Zaanweg Oost in Wormerveer. Naar verwachting start de herinrichting in het najaar van 2023, wanneer de nieuwe Zaanbrug wordt afgerond en getest. Dit meldt de gemeente Zaanstad.

Het stuk tussen de Zaanbrug en de Stationsstraat krijgt een verkeersveilige en duurzame inrichting met meer ruimte voor groen. Daarnaast wordt fietsen en wandelen in het gebied aantrekkelijker gemaakt. Wethouder Wessel Breunesse: 'Door meer groen wordt dit gebied langs de Zaan nog mooier. Ook zorgt het planten van 27 nieuwe bomen voor voldoende schaduw tijdens warme dagen.'

Informatieavond

De buurt is nauw betrokken geweest bij het maken van het nieuwe ontwerp. Tijdens bijeenkomsten hebben bewoners en ondernemers aangegeven het belangrijk te vinden dat er meer groen en meer ruimte voor fietsers en voetgangers komt. Dinsdag 18 april 2023 is er een informatieavond voor bewoners en andere belanghebbenden. Deze bijeenkomst vindt van 19.00 tot 20.30 uur plaats bij Lokaal de Kroon aan de Marktstraat 11 in Wormerveer. Bezoekers kunnen dan de plannen bekijken en vragen stellen.