Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ook vrachtwagenverbod tijdens tweede grote wegafsluiting N241

Door Nationale Transportgids
schedule 8 min
Ook vrachtwagenverbod tijdens tweede grote wegafsluiting N241
Ook tijdens de tweede grote wegafsluiting van de A.C. de Graafweg (N241) wordt een tijdelijk vrachtwagenverbod ingezet om de overlast voor bewoners en andere weggebruikers te beperken. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

Zo zijn vanaf 17 april tot en met 4 augustus 2023 vrachtwagens niet meer welkom op de Lindengracht en op de ‘oude’ A.C. de Graafweg tussen de nieuwe rotonde en de Tramweg. Ook het vrachtwagenverbod op de Westeinderweg blijft van kracht.

De tweede grote wegafsluiting van de A.C. de Graafweg begint op 17 april en duurt tot en met 4 augustus 2023. Tussen het kruispunt met de Lindengracht/Veken en het kruispunt met de Pade is de weg dan afgesloten voor al het verkeer. Beide kruispunten blijven open. Het kruispunt Breestraat/Middelweg gaat wel dicht, ook voor fietsers en voetgangers. Al het verkeer wordt omgeleid.

Vrachtverkeer beperken in centrum Opmeer

De Pade, Spanbroekerweg, Wadway en Tramweg vormen ook tijdens de tweede afsluiting de omleidingsroute. Nu echter alleen voor personenverkeer vanuit Hoogwoud en Opmeer richting de A7 en andersom. Door het tijdelijke vrachtwagenverbod op de aansluitende straten kan alleen bestemmings-vrachtverkeer hier nog komen. 

Het doorgaande vrachtverkeer en vrachtverkeer met bestemming Opmeer voor bijvoorbeeld de bevoorrading van winkels, moet gebruikmaken van de grote omleidingsroute via de N239/N242. Dit voorkomt dat het vrachtverkeer overlast en onveiligheid veroorzaakt in de kern van Opmeer.

De verwachting is dat het sowieso rustiger wordt op de omleidingsroute. Het nieuwe weggedeelte van de N241, tussen de nieuwe rotonde bij Wognum en de kruising met de Lindengracht, is dan immers geopend. (Vracht)verkeer vanaf de A7 naar bedrijventerrein de Veken en andersom, kan van dit nieuwe weggedeelte gebruikmaken. Ook personenverkeer vanuit Opmeer kan via de Lindengracht de nieuwe weg oprijden naar de A7 en vice versa.

Ontheffing alleen voor bestemmings-vrachtverkeer

Ontheffing van het vrachtwagenverbod geldt alleen voor bewoners, bedrijven en hun leveranciers met een adres op de straten waarvoor het vrachtwagenverbod geldt. Door het tonen van een vrachtbrief, pakbon of ander (digitaal) bewijs aan verkeersregelaars of andere handhavers krijgen zij doorgang. Vrachtwagenchauffeurs zijn zelf verantwoordelijk voor zo’n bewijs, er worden geen vignetten verstrekt.

Verkeersdrukte blijvend monitoren

De provincie, aannemer Boskalis en de gemeenten blijven de verkeersdrukte op de omleidingsroute en omliggende wegennetwerk monitoren. Dat gebeurt met tellingen, eigen observaties en meldingen van bewoners en weggebruikers. Zonodig worden extra maatregelen genomen. Ook worden er tijdens de afsluiting regelmatig prikacties en controles uitgevoerd. Door verkeersregelaars, politie en andere handhavers. 

Verkeersveiligheid verbeteren

Met de herinrichting van de A.C. de Graafweg wil de provincie de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming garanderen. Voor de veiligheid wordt de rijbaan verbreed van 6,10 naar 7,60 meter. Er komen minder in- en uitritten zodat auto’s en landbouwvoertuigen veiliger de weg kunnen op rijden. De scherpe S-bocht bij Wognum gaat uit de weg, waardoor deze voortaan rechtdoor loopt. Over het hele traject wordt het fietspad breder en ligt het verder van de weg af. 

26 mei '23 (14:22)

Aankomend pinksterweekend zorgt nu al voor drukte op de wegen

Op de Nederlandse wegen stond vrijdag rond 13.45 uur al bijna 300 kilometer file. Dat is veel voor dit tijdstip, maar wel in lijn met de verwachtingen met het pinksterweekend in aankomst, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

26 mei '23 (13:07)

Autofabriek Nedcar gaat dinsdag 24 uur plat door staking

Autofabriek Nedcar in Born gaat dinsdag voor 24 uur plat. De vakbonden hebben vrijdagmiddag een stakingsoproep voor dinsdag 30 mei de deur uit gedaan, liet FNV weten.

26 mei '23 (12:15)

1.450 nieuwe trekpalen voor herstel Prinses Margriettunnel

Donderdag 15 juni 2023 wordt gestart met het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat. De hele fundering wordt vernieuwd en versterkt en de tunnelwanden worden steviger verankerd. Het complete herstel zal naar verwachting een jaar duren. Dat meldt Rijkswaterstaat.

26 mei '23 (12:12)

Meer zwartrijders in Almeerse bussen

Volgens vervoersmaatschappij Keolis is het aantal zwartrijders in bussen in Almere gestegen. Over hoeveel het er precies zijn doet het bedrijf, dat in deze Flevolandse stad verantwoordelijk is voor het stadsvervoer, geen uitspraken. Dat meldt 1Almere.nl.

26 mei '23 ( 8:52)

'Rekeningrijden kost werkenden honderden euro's per maand meer'

Vakbond CNV is bang dat werkende Nederlanders flink de dupe worden van rekeningrijden. Deze overheidsmaatregel, die in 2030 van kracht moet worden, kan miljoenen mensen volgens een berekening van de vakbond honderden euro’s per maand meer kosten. "Het CNV is voorstander van het verminderen van de CO2-uitstoot, maar werknemers moeten hier nietVde torenhoge rekening voor betalen", stelt voorzitter Piet Fortuin.

25 mei '23 (13:37)

Vrijdagavond zeer zware spits verwacht om pinksterweekend

Rijkswaterstaat verwacht vrijdag een "zeer zware avondspits". Dit betekent dat meer dan 500 kilometer file op de rijkswegen wordt verwacht. De vrijdag voor Pinksteren is het traditiegetrouw druk op de weg en de spits komt doorgaans vroeg op gang.

25 mei '23 (11:23)

Kamervragen over komend verbod op fossiel vrachtvervoer in steden

Veel gemeenten willen te snel af van fossiele trucks en bestelbusjes, vindt Caroline van der Plas (BBB). Ze wil dat staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) eerst de randvoorwaarden op orde brengt. Dit meldt de . 

24 mei '23 (10:16)

Fiets naar je Werk Dag: ook de gemeente Dalfsen doet 25 mei mee

Donderdag 25 mei 2023 is het nationale Fiets naar je Werk Dag. Een dag waarop Nederlanders hun auto zoveel mogelijk laten staan en op de fiets naar het werk gaan. Veel gemeenten doen mee aan dit initiatief. Ook de gemeente Dalfsen, meldt zij op haar website.

24 mei '23 ( 9:05)

Ook deze zomer Kustbus tussen Petten en Den Helder

De Kustbus rijdt deze zomer opnieuw tussen Petten en Den Helder. Deze bus rijdt van 26 juni tot en met 3 september 2023. Reizigers kunnen gratis met de Kustbus reizen. Dit meldt de gemeente Den Helder.

23 mei '23 (16:22)

'Niemand aan het onmogelijke houden met schoon transport'

taatssecretaris Vivianne Heijnen wil ondernemers niet "aan het onmogelijke houden", maar ze wil wel "ambitieus blijven" waar het gaat om het schoner maken van transport naar centra. Tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer noemde Heijnen het belangrijk dat kleine ondernemers ook kunnen meegaan in de verduurzaming van hun voertuigen. Vanaf 2025 mogen gemeenten daar strenge eisen aan stellen: enkele tientallen gemeenten voeren dan zero-emissiezones in, waar alleen nog vrachtwagens en bestelbusjes welkom zijn die op elektriciteit of waterstof rijden.