Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ook vrachtwagenverbod tijdens tweede grote wegafsluiting N241

Door Nationale Transportgids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Ook vrachtwagenverbod tijdens tweede grote wegafsluiting N241
Ook tijdens de tweede grote wegafsluiting van de A.C. de Graafweg (N241) wordt een tijdelijk vrachtwagenverbod ingezet om de overlast voor bewoners en andere weggebruikers te beperken. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

Zo zijn vanaf 17 april tot en met 4 augustus 2023 vrachtwagens niet meer welkom op de Lindengracht en op de ‘oude’ A.C. de Graafweg tussen de nieuwe rotonde en de Tramweg. Ook het vrachtwagenverbod op de Westeinderweg blijft van kracht.

De tweede grote wegafsluiting van de A.C. de Graafweg begint op 17 april en duurt tot en met 4 augustus 2023. Tussen het kruispunt met de Lindengracht/Veken en het kruispunt met de Pade is de weg dan afgesloten voor al het verkeer. Beide kruispunten blijven open. Het kruispunt Breestraat/Middelweg gaat wel dicht, ook voor fietsers en voetgangers. Al het verkeer wordt omgeleid.

Vrachtverkeer beperken in centrum Opmeer

De Pade, Spanbroekerweg, Wadway en Tramweg vormen ook tijdens de tweede afsluiting de omleidingsroute. Nu echter alleen voor personenverkeer vanuit Hoogwoud en Opmeer richting de A7 en andersom. Door het tijdelijke vrachtwagenverbod op de aansluitende straten kan alleen bestemmings-vrachtverkeer hier nog komen. 

Het doorgaande vrachtverkeer en vrachtverkeer met bestemming Opmeer voor bijvoorbeeld de bevoorrading van winkels, moet gebruikmaken van de grote omleidingsroute via de N239/N242. Dit voorkomt dat het vrachtverkeer overlast en onveiligheid veroorzaakt in de kern van Opmeer.

De verwachting is dat het sowieso rustiger wordt op de omleidingsroute. Het nieuwe weggedeelte van de N241, tussen de nieuwe rotonde bij Wognum en de kruising met de Lindengracht, is dan immers geopend. (Vracht)verkeer vanaf de A7 naar bedrijventerrein de Veken en andersom, kan van dit nieuwe weggedeelte gebruikmaken. Ook personenverkeer vanuit Opmeer kan via de Lindengracht de nieuwe weg oprijden naar de A7 en vice versa.

Ontheffing alleen voor bestemmings-vrachtverkeer

Ontheffing van het vrachtwagenverbod geldt alleen voor bewoners, bedrijven en hun leveranciers met een adres op de straten waarvoor het vrachtwagenverbod geldt. Door het tonen van een vrachtbrief, pakbon of ander (digitaal) bewijs aan verkeersregelaars of andere handhavers krijgen zij doorgang. Vrachtwagenchauffeurs zijn zelf verantwoordelijk voor zo’n bewijs, er worden geen vignetten verstrekt.

Verkeersdrukte blijvend monitoren

De provincie, aannemer Boskalis en de gemeenten blijven de verkeersdrukte op de omleidingsroute en omliggende wegennetwerk monitoren. Dat gebeurt met tellingen, eigen observaties en meldingen van bewoners en weggebruikers. Zonodig worden extra maatregelen genomen. Ook worden er tijdens de afsluiting regelmatig prikacties en controles uitgevoerd. Door verkeersregelaars, politie en andere handhavers. 

Verkeersveiligheid verbeteren

Met de herinrichting van de A.C. de Graafweg wil de provincie de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming garanderen. Voor de veiligheid wordt de rijbaan verbreed van 6,10 naar 7,60 meter. Er komen minder in- en uitritten zodat auto’s en landbouwvoertuigen veiliger de weg kunnen op rijden. De scherpe S-bocht bij Wognum gaat uit de weg, waardoor deze voortaan rechtdoor loopt. Over het hele traject wordt het fietspad breder en ligt het verder van de weg af. 

19 april '24 ( 8:58)

Bermwerkzaamheden: deel N59 in juni twee weekenden dicht

In de weekenden van 7 tot 10 juni en van 14 tot 17 juni 2024 is de N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg) afgesloten vanwege bermwerkzaamheden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

19 april '24 ( 8:22)

Weg en oversteek in Leeuwarden enkele dagen afgesloten

Sinds gisteravond zijn de Oostergoweg en de fiets- en voetgangersoversteek Huizumerlaan in Leeuwarden niet bereikbaar vanwege werkzaamheden. Dit duurt tot en met zondag 21 april 2024. Daarover bericht de gemeente Leeuwarden.

18 april '24 (15:45)

Miljoeneninvestering Zeeland in wegen, wonen en leefbaarheid

De provincie Zeeland investeert de komende jaren vele miljoenen in onder meer wonen, wegen en leefbaarheid. Zo komt er in de periode 2025 tot en met 2027 jaarlijks 3 miljoen euro beschikbaar voor subsidies voor het verbeteren van de bestaande woningvoorraad en het versnellen van de woningbouw.

18 april '24 (12:16)

Gedeeltelijke afsluiting A2 door ongeluk met cementwagen

Bij een ongeluk op de A2 bij Maasbracht is een cementwagen op zijn zij belandt en nat cement vrijgekomen. Daarom is de snelweg in beide richtingen deels afgesloten en zijn er files ontstaan. Dit meldt de Telegraaf.

18 april '24 ( 8:15)

Europese autobranche in maart licht gekrompen

De Europese automarkt heeft vorige maand voor het eerst dit jaar een kleine krimp laten zien. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA komt dat waarschijnlijk doordat Pasen dit jaar vroeg viel. In verschillende landen betekende het een lange vakantie in maart en daarin hebben autodealers minder auto's verkocht.

17 april '24 (17:00)

Te veel te zware vrachtwagens over brug A7 bij Purmerend

Dagelijks rijden honderden te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend, concluderen Rijkswaterstaat (RWS) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) na metingen. Sinds begin april aan de brug wordt gewerkt, mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. RWS en TLN waarschuwen dat de brug mogelijk voor al het vrachtverkeer sluit bij uitblijven van verbetering.

17 april '24 (16:30)

Bussen streekvervoerders staan zaterdag ook drie minuten stil

Ook alle bussen van de regionale streekvervoerders gaan zaterdag 3 minuten stilstaan om het geweld tegen NS-personeel van afgelopen weekend, laat een woordvoerder van Arriva weten.

17 april '24 (13:15)

Massaclaim sjoemeldiesels tegen Mercedes en Renault mag doorgaan

Stichting Car Claim mag een collectieve procedure beginnen namens bezitters van sjoemeldiesels van Mercedes-Benz en Renault. Dat heeft de Amsterdamse rechter bepaald. Stichting Car Claim procedeert met steun van de Consumentenbond om compensatie te krijgen voor honderdduizenden gedupeerde autobezitters.

17 april '24 (13:00)

Honderd geweldsincidenten tegen medewerkers Arriva in 2023

Arriva registreerde vorig jaar zo'n honderd gevallen van verbaal of fysiek geweld tegen medewerkers in treinen, laat de regionale vervoerder desgevraagd weten. Komende zaterdagavond zetten meerdere vervoerders hun voertuigen drie minuten stil om aandacht te vragen voor mishandeling van medewerkers.

17 april '24 (12:15)

Slimme stoplichten verzamelen veel informatie over autorijders

Slimme verkeerslichten die contact maken met de telefoons van weggebruikers brengen privacyrisico's met zich mee waar de overheden waarschijnlijk niet goed over hebben nagedacht. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens, die minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief met klem oproept uit te zoeken of de verkeerslichten voldoen aan de privacywetgeving (AVG).