Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veilig Verkeer Nederland boos op nonchalante Knol na verkeersbon

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Veilig Verkeer Nederland boos op nonchalante Knol na verkeersbon
Veilig Verkeer Nederland is boos op vlogger Enzo Knol nadat deze "arrogant, onachtzaam en nonchalant" reageerde op een verkeersboete voor te hard rijden. Dat bevestigt woordvoerder Rob Stomphorst na berichtgeving in het AD.

Knol toonde in een vlog die hij donderdag plaatste dat een agent hem en zijn vriendin aanhoudt omdat zij in hun Porsche Panamera zeker 170 kilometer per uur reden op een plek waar 130 kilometer was toegestaan. Zijn vriendin Myron Knoops zat achter het stuur. De agent spreekt van "asociaal hard rijden". De agent zegt ook dat hij en zijn partner 250 kilometer per uur moesten rijden om Knol en zijn vriendin aan te houden. Hij spreekt Knol en zijn vriendin aan op hun verantwoordelijkheid als weggebruikers en stelt dat er "meerdere meldingen" waren binnengekomen over hun rijgedrag.

Knol, die op zijn YouTube-kanaal 2,7 miljoen abonnees heeft, reageert geïrriteerd op de agent. "Je wilt gewoon naar huis en je let goed op", zegt de vlogger. "Je rijdt in een Porsche en hij heeft vermogen, dan wil je soms harder rijden." Hij vindt te hard rijden "niet het gekste dat er is" omdat er "toch geen kip op de weg is".

Bagatelliseren

Veilig Verkeer Nederland heeft geen goed woord over voor de manier waarop Knol het incident bagatelliseert. "Enzo denkt dat hij boven de wet staat", aldus zegsman Stomphorst. "Als je zo hard rijdt, dan kan je de levens van andere mensen in gevaar brengen. Hij communiceert nu met zijn hele fanbase de boodschap dat dat niet erg is. Hij is zich totaal niet bewust van zijn maatschappelijke rol."

VVN stelt voor dat Knol alsnog sorry zegt en zich aansluit bij een initiatief van de organisatie voor influencers en BN'ers om actief uit te dragen hoe belangrijk verantwoordelijk rijgedrag is. "Het paasweekend komt er weer aan", legt Stomphorst uit. "Dat is standaard een weekend waarin mensen massaal de weg op gaan en waarin bovengemiddeld veel ongelukken gebeuren. Zeker op dit moment is het belangrijk dat influencers het goede voorbeeld geven."

Ook politievakbond ACP maakt zich boos over het gedrag van Knol. "Lekker voorbeeld voor je jonge volgers. Neem je verantwoordelijkheid en maak dit rijgedrag niet normaal. Ook niet voor een Porsche", meldt de woordvoerder van de ACP op Twitter.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.

10 april '24 (11:30)

Vergunning noordelijk busbedrijf na ruim 50 overtredingen tijdelijk geschorst

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de vergunning van een busbedrijf in het noorden van het land tijdelijk geschorst. Daardoor mag de onderneming, waarvan de naam niet is bekendgemaakt, de komende zes maanden geen personen vervoeren. De ILT kwam tot het besluit na onderzoek, dat volgde op het constateren van ruim vijftig overtredingen door het bedrijf in één dag tijd.