Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Veilig Verkeer Nederland boos op nonchalante Knol na verkeersbon

Door ANP
schedule 5 min
Veilig Verkeer Nederland boos op nonchalante Knol na verkeersbon
Veilig Verkeer Nederland is boos op vlogger Enzo Knol nadat deze "arrogant, onachtzaam en nonchalant" reageerde op een verkeersboete voor te hard rijden. Dat bevestigt woordvoerder Rob Stomphorst na berichtgeving in het AD.

Knol toonde in een vlog die hij donderdag plaatste dat een agent hem en zijn vriendin aanhoudt omdat zij in hun Porsche Panamera zeker 170 kilometer per uur reden op een plek waar 130 kilometer was toegestaan. Zijn vriendin Myron Knoops zat achter het stuur. De agent spreekt van "asociaal hard rijden". De agent zegt ook dat hij en zijn partner 250 kilometer per uur moesten rijden om Knol en zijn vriendin aan te houden. Hij spreekt Knol en zijn vriendin aan op hun verantwoordelijkheid als weggebruikers en stelt dat er "meerdere meldingen" waren binnengekomen over hun rijgedrag.

Knol, die op zijn YouTube-kanaal 2,7 miljoen abonnees heeft, reageert geïrriteerd op de agent. "Je wilt gewoon naar huis en je let goed op", zegt de vlogger. "Je rijdt in een Porsche en hij heeft vermogen, dan wil je soms harder rijden." Hij vindt te hard rijden "niet het gekste dat er is" omdat er "toch geen kip op de weg is".

Bagatelliseren

Veilig Verkeer Nederland heeft geen goed woord over voor de manier waarop Knol het incident bagatelliseert. "Enzo denkt dat hij boven de wet staat", aldus zegsman Stomphorst. "Als je zo hard rijdt, dan kan je de levens van andere mensen in gevaar brengen. Hij communiceert nu met zijn hele fanbase de boodschap dat dat niet erg is. Hij is zich totaal niet bewust van zijn maatschappelijke rol."

VVN stelt voor dat Knol alsnog sorry zegt en zich aansluit bij een initiatief van de organisatie voor influencers en BN'ers om actief uit te dragen hoe belangrijk verantwoordelijk rijgedrag is. "Het paasweekend komt er weer aan", legt Stomphorst uit. "Dat is standaard een weekend waarin mensen massaal de weg op gaan en waarin bovengemiddeld veel ongelukken gebeuren. Zeker op dit moment is het belangrijk dat influencers het goede voorbeeld geven."

Ook politievakbond ACP maakt zich boos over het gedrag van Knol. "Lekker voorbeeld voor je jonge volgers. Neem je verantwoordelijkheid en maak dit rijgedrag niet normaal. Ook niet voor een Porsche", meldt de woordvoerder van de ACP op Twitter.

26 mei '23 (14:22)

Aankomend pinksterweekend zorgt nu al voor drukte op de wegen

Op de Nederlandse wegen stond vrijdag rond 13.45 uur al bijna 300 kilometer file. Dat is veel voor dit tijdstip, maar wel in lijn met de verwachtingen met het pinksterweekend in aankomst, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

26 mei '23 (13:07)

Autofabriek Nedcar gaat dinsdag 24 uur plat door staking

Autofabriek Nedcar in Born gaat dinsdag voor 24 uur plat. De vakbonden hebben vrijdagmiddag een stakingsoproep voor dinsdag 30 mei de deur uit gedaan, liet FNV weten.

26 mei '23 (12:15)

1.450 nieuwe trekpalen voor herstel Prinses Margriettunnel

Donderdag 15 juni 2023 wordt gestart met het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat. De hele fundering wordt vernieuwd en versterkt en de tunnelwanden worden steviger verankerd. Het complete herstel zal naar verwachting een jaar duren. Dat meldt Rijkswaterstaat.

26 mei '23 (12:12)

Meer zwartrijders in Almeerse bussen

Volgens vervoersmaatschappij Keolis is het aantal zwartrijders in bussen in Almere gestegen. Over hoeveel het er precies zijn doet het bedrijf, dat in deze Flevolandse stad verantwoordelijk is voor het stadsvervoer, geen uitspraken. Dat meldt 1Almere.nl.

26 mei '23 ( 8:52)

'Rekeningrijden kost werkenden honderden euro's per maand meer'

Vakbond CNV is bang dat werkende Nederlanders flink de dupe worden van rekeningrijden. Deze overheidsmaatregel, die in 2030 van kracht moet worden, kan miljoenen mensen volgens een berekening van de vakbond honderden euro’s per maand meer kosten. "Het CNV is voorstander van het verminderen van de CO2-uitstoot, maar werknemers moeten hier nietVde torenhoge rekening voor betalen", stelt voorzitter Piet Fortuin.

25 mei '23 (13:37)

Vrijdagavond zeer zware spits verwacht om pinksterweekend

Rijkswaterstaat verwacht vrijdag een "zeer zware avondspits". Dit betekent dat meer dan 500 kilometer file op de rijkswegen wordt verwacht. De vrijdag voor Pinksteren is het traditiegetrouw druk op de weg en de spits komt doorgaans vroeg op gang.

25 mei '23 (11:23)

Kamervragen over komend verbod op fossiel vrachtvervoer in steden

Veel gemeenten willen te snel af van fossiele trucks en bestelbusjes, vindt Caroline van der Plas (BBB). Ze wil dat staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) eerst de randvoorwaarden op orde brengt. Dit meldt de . 

24 mei '23 (10:16)

Fiets naar je Werk Dag: ook de gemeente Dalfsen doet 25 mei mee

Donderdag 25 mei 2023 is het nationale Fiets naar je Werk Dag. Een dag waarop Nederlanders hun auto zoveel mogelijk laten staan en op de fiets naar het werk gaan. Veel gemeenten doen mee aan dit initiatief. Ook de gemeente Dalfsen, meldt zij op haar website.

24 mei '23 ( 9:05)

Ook deze zomer Kustbus tussen Petten en Den Helder

De Kustbus rijdt deze zomer opnieuw tussen Petten en Den Helder. Deze bus rijdt van 26 juni tot en met 3 september 2023. Reizigers kunnen gratis met de Kustbus reizen. Dit meldt de gemeente Den Helder.

23 mei '23 (16:22)

'Niemand aan het onmogelijke houden met schoon transport'

taatssecretaris Vivianne Heijnen wil ondernemers niet "aan het onmogelijke houden", maar ze wil wel "ambitieus blijven" waar het gaat om het schoner maken van transport naar centra. Tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer noemde Heijnen het belangrijk dat kleine ondernemers ook kunnen meegaan in de verduurzaming van hun voertuigen. Vanaf 2025 mogen gemeenten daar strenge eisen aan stellen: enkele tientallen gemeenten voeren dan zero-emissiezones in, waar alleen nog vrachtwagens en bestelbusjes welkom zijn die op elektriciteit of waterstof rijden.