Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zes maanden cel geëist tegen bestuurder dodelijk ongeluk Barendrecht

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Zes maanden cel geëist tegen bestuurder dodelijk ongeluk Barendrecht
Tegen een 30-jarige man uit Spijkenisse, die wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Barendrecht en rijden onder invloed, is donderdag een celstraf van zes maanden geëist. Door het ongeluk kwam de 10-jarige Djive door verdrinking om het leven.

Het verkeersongeval gebeurde op 7 november 2021. De toen 28-jarige Jeffrey S. reed die zaterdagnacht na een feestje rond 03.00 uur met zijn auto het water in van de Lorentzweg in Barendrecht. Ook de moeder van Djive zat in de auto.

De moeder liet in de rechtbank in Rotterdam een slachtofferverklaring voorlezen. "Jij vond de drank die avond belangrijker. Je loog dat je niet gedronken had, met dit verschrikkelijke drama als gevolg", liet ze haar ex-vriend weten.

Gemis

Ze mist haar zoontje nog iedere dag. "Als ik jongens op straat zie, denk ik aan hem. Ik denk continu aan hem. Zijn kamer is nog volledig intact." Ze heeft direct na het ongeluk, waarbij geen andere voertuigen waren betrokken, geprobeerd haar zoontje te reanimeren.

S. kan zich het ongeluk niet herinneren. "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Ik had nooit moeten gaan rijden", zei hij. Volgens het Openbaar Ministerie had S. bijna drie keer zoveel alcohol gedronken dan toegestaan. Op zitting verklaarde S. dat hij vijf glazen bacardi-cola op had.

Rijontzegging van twee jaar

Hij is beschonken achter het stuur gestapt en heeft aanmerkelijk onvoorzichtig gereden, aldus de officier van justitie. Hij eiste naast de celstraf een rijontzegging van twee jaar.

De advocaat van S. vroeg de rechtbank geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen. Hij pleitte voor een hoge werkstraf, aangevuld met een voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij wees op het blanco strafblad van zijn cliënt. "Dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Djive zal hij zijn hele leven met zich meedragen", aldus de raadsman.

Uitspraak

De rechtbank doet op woensdag 12 april uitspraak.

19 april '24 ( 8:58)

Bermwerkzaamheden: deel N59 in juni twee weekenden dicht

In de weekenden van 7 tot 10 juni en van 14 tot 17 juni 2024 is de N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg) afgesloten vanwege bermwerkzaamheden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

19 april '24 ( 8:22)

Weg en oversteek in Leeuwarden enkele dagen afgesloten

Sinds gisteravond zijn de Oostergoweg en de fiets- en voetgangersoversteek Huizumerlaan in Leeuwarden niet bereikbaar vanwege werkzaamheden. Dit duurt tot en met zondag 21 april 2024. Daarover bericht de gemeente Leeuwarden.

18 april '24 (15:45)

Miljoeneninvestering Zeeland in wegen, wonen en leefbaarheid

De provincie Zeeland investeert de komende jaren vele miljoenen in onder meer wonen, wegen en leefbaarheid. Zo komt er in de periode 2025 tot en met 2027 jaarlijks 3 miljoen euro beschikbaar voor subsidies voor het verbeteren van de bestaande woningvoorraad en het versnellen van de woningbouw.

18 april '24 (12:16)

Gedeeltelijke afsluiting A2 door ongeluk met cementwagen

Bij een ongeluk op de A2 bij Maasbracht is een cementwagen op zijn zij belandt en nat cement vrijgekomen. Daarom is de snelweg in beide richtingen deels afgesloten en zijn er files ontstaan. Dit meldt de Telegraaf.

18 april '24 ( 8:15)

Europese autobranche in maart licht gekrompen

De Europese automarkt heeft vorige maand voor het eerst dit jaar een kleine krimp laten zien. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA komt dat waarschijnlijk doordat Pasen dit jaar vroeg viel. In verschillende landen betekende het een lange vakantie in maart en daarin hebben autodealers minder auto's verkocht.

17 april '24 (17:00)

Te veel te zware vrachtwagens over brug A7 bij Purmerend

Dagelijks rijden honderden te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend, concluderen Rijkswaterstaat (RWS) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) na metingen. Sinds begin april aan de brug wordt gewerkt, mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. RWS en TLN waarschuwen dat de brug mogelijk voor al het vrachtverkeer sluit bij uitblijven van verbetering.

17 april '24 (16:30)

Bussen streekvervoerders staan zaterdag ook drie minuten stil

Ook alle bussen van de regionale streekvervoerders gaan zaterdag 3 minuten stilstaan om het geweld tegen NS-personeel van afgelopen weekend, laat een woordvoerder van Arriva weten.

17 april '24 (13:15)

Massaclaim sjoemeldiesels tegen Mercedes en Renault mag doorgaan

Stichting Car Claim mag een collectieve procedure beginnen namens bezitters van sjoemeldiesels van Mercedes-Benz en Renault. Dat heeft de Amsterdamse rechter bepaald. Stichting Car Claim procedeert met steun van de Consumentenbond om compensatie te krijgen voor honderdduizenden gedupeerde autobezitters.

17 april '24 (13:00)

Honderd geweldsincidenten tegen medewerkers Arriva in 2023

Arriva registreerde vorig jaar zo'n honderd gevallen van verbaal of fysiek geweld tegen medewerkers in treinen, laat de regionale vervoerder desgevraagd weten. Komende zaterdagavond zetten meerdere vervoerders hun voertuigen drie minuten stil om aandacht te vragen voor mishandeling van medewerkers.

17 april '24 (12:15)

Slimme stoplichten verzamelen veel informatie over autorijders

Slimme verkeerslichten die contact maken met de telefoons van weggebruikers brengen privacyrisico's met zich mee waar de overheden waarschijnlijk niet goed over hebben nagedacht. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens, die minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief met klem oproept uit te zoeken of de verkeerslichten voldoen aan de privacywetgeving (AVG).