Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Zes maanden cel geëist tegen bestuurder dodelijk ongeluk Barendrecht

Door ANP
schedule 4 min
Zes maanden cel geëist tegen bestuurder dodelijk ongeluk Barendrecht
Tegen een 30-jarige man uit Spijkenisse, die wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Barendrecht en rijden onder invloed, is donderdag een celstraf van zes maanden geëist. Door het ongeluk kwam de 10-jarige Djive door verdrinking om het leven.

Het verkeersongeval gebeurde op 7 november 2021. De toen 28-jarige Jeffrey S. reed die zaterdagnacht na een feestje rond 03.00 uur met zijn auto het water in van de Lorentzweg in Barendrecht. Ook de moeder van Djive zat in de auto.

De moeder liet in de rechtbank in Rotterdam een slachtofferverklaring voorlezen. "Jij vond de drank die avond belangrijker. Je loog dat je niet gedronken had, met dit verschrikkelijke drama als gevolg", liet ze haar ex-vriend weten.

Gemis

Ze mist haar zoontje nog iedere dag. "Als ik jongens op straat zie, denk ik aan hem. Ik denk continu aan hem. Zijn kamer is nog volledig intact." Ze heeft direct na het ongeluk, waarbij geen andere voertuigen waren betrokken, geprobeerd haar zoontje te reanimeren.

S. kan zich het ongeluk niet herinneren. "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Ik had nooit moeten gaan rijden", zei hij. Volgens het Openbaar Ministerie had S. bijna drie keer zoveel alcohol gedronken dan toegestaan. Op zitting verklaarde S. dat hij vijf glazen bacardi-cola op had.

Rijontzegging van twee jaar

Hij is beschonken achter het stuur gestapt en heeft aanmerkelijk onvoorzichtig gereden, aldus de officier van justitie. Hij eiste naast de celstraf een rijontzegging van twee jaar.

De advocaat van S. vroeg de rechtbank geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen. Hij pleitte voor een hoge werkstraf, aangevuld met een voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij wees op het blanco strafblad van zijn cliënt. "Dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Djive zal hij zijn hele leven met zich meedragen", aldus de raadsman.

Uitspraak

De rechtbank doet op woensdag 12 april uitspraak.

26 mei '23 (14:22)

Aankomend pinksterweekend zorgt nu al voor drukte op de wegen

Op de Nederlandse wegen stond vrijdag rond 13.45 uur al bijna 300 kilometer file. Dat is veel voor dit tijdstip, maar wel in lijn met de verwachtingen met het pinksterweekend in aankomst, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

26 mei '23 (13:07)

Autofabriek Nedcar gaat dinsdag 24 uur plat door staking

Autofabriek Nedcar in Born gaat dinsdag voor 24 uur plat. De vakbonden hebben vrijdagmiddag een stakingsoproep voor dinsdag 30 mei de deur uit gedaan, liet FNV weten.

26 mei '23 (12:15)

1.450 nieuwe trekpalen voor herstel Prinses Margriettunnel

Donderdag 15 juni 2023 wordt gestart met het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat. De hele fundering wordt vernieuwd en versterkt en de tunnelwanden worden steviger verankerd. Het complete herstel zal naar verwachting een jaar duren. Dat meldt Rijkswaterstaat.

26 mei '23 (12:12)

Meer zwartrijders in Almeerse bussen

Volgens vervoersmaatschappij Keolis is het aantal zwartrijders in bussen in Almere gestegen. Over hoeveel het er precies zijn doet het bedrijf, dat in deze Flevolandse stad verantwoordelijk is voor het stadsvervoer, geen uitspraken. Dat meldt 1Almere.nl.

26 mei '23 ( 8:52)

'Rekeningrijden kost werkenden honderden euro's per maand meer'

Vakbond CNV is bang dat werkende Nederlanders flink de dupe worden van rekeningrijden. Deze overheidsmaatregel, die in 2030 van kracht moet worden, kan miljoenen mensen volgens een berekening van de vakbond honderden euro’s per maand meer kosten. "Het CNV is voorstander van het verminderen van de CO2-uitstoot, maar werknemers moeten hier nietVde torenhoge rekening voor betalen", stelt voorzitter Piet Fortuin.

25 mei '23 (13:37)

Vrijdagavond zeer zware spits verwacht om pinksterweekend

Rijkswaterstaat verwacht vrijdag een "zeer zware avondspits". Dit betekent dat meer dan 500 kilometer file op de rijkswegen wordt verwacht. De vrijdag voor Pinksteren is het traditiegetrouw druk op de weg en de spits komt doorgaans vroeg op gang.

25 mei '23 (11:23)

Kamervragen over komend verbod op fossiel vrachtvervoer in steden

Veel gemeenten willen te snel af van fossiele trucks en bestelbusjes, vindt Caroline van der Plas (BBB). Ze wil dat staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) eerst de randvoorwaarden op orde brengt. Dit meldt de . 

24 mei '23 (10:16)

Fiets naar je Werk Dag: ook de gemeente Dalfsen doet 25 mei mee

Donderdag 25 mei 2023 is het nationale Fiets naar je Werk Dag. Een dag waarop Nederlanders hun auto zoveel mogelijk laten staan en op de fiets naar het werk gaan. Veel gemeenten doen mee aan dit initiatief. Ook de gemeente Dalfsen, meldt zij op haar website.

24 mei '23 ( 9:05)

Ook deze zomer Kustbus tussen Petten en Den Helder

De Kustbus rijdt deze zomer opnieuw tussen Petten en Den Helder. Deze bus rijdt van 26 juni tot en met 3 september 2023. Reizigers kunnen gratis met de Kustbus reizen. Dit meldt de gemeente Den Helder.

23 mei '23 (16:22)

'Niemand aan het onmogelijke houden met schoon transport'

taatssecretaris Vivianne Heijnen wil ondernemers niet "aan het onmogelijke houden", maar ze wil wel "ambitieus blijven" waar het gaat om het schoner maken van transport naar centra. Tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer noemde Heijnen het belangrijk dat kleine ondernemers ook kunnen meegaan in de verduurzaming van hun voertuigen. Vanaf 2025 mogen gemeenten daar strenge eisen aan stellen: enkele tientallen gemeenten voeren dan zero-emissiezones in, waar alleen nog vrachtwagens en bestelbusjes welkom zijn die op elektriciteit of waterstof rijden.