Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Alle tankstations TotalEnergies in Nederland en Duitsland in de verkoop

Door ANP
schedule 3 min
Alle tankstations TotalEnergies in Nederland en Duitsland in de verkoop
Het Franse olie- en gasconcern TotalEnergies verkoopt al zijn tankstations in Nederland en Duitsland aan het Canadese bedrijf Couche-Tard, in totaal bijna 1600. De naam van TotalEnergies zal nog wel minstens vijf jaar lang te zien zijn, dat is zolang het olieconcern de stations van brandstof voorziet.

In totaal is er 3,1 miljard euro met de deal gemoeid. Daarin zijn ook tankstations in België en Luxemburg meegenomen, waar Couche-Tard 60 procent van de activiteiten overneemt.

De reden dat TotalEnergies de tankstations van de hand doet, komt onder meer door de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie. Zo wordt vanaf 2035 de verkoop van nieuwe auto’s met een traditionele verbrandingsmotor aan banden gelegd. TotalEnergies merkte al dat de verkoop van brandstof terugliep, volgens het bedrijf vanwege het feit dat eigenaren van elektrische auto’s hun voertuigen thuis of op werk opladen.

Couche-Tard

Daarom deed TotalEnergies een beroep op Couche-Tard. Het Canadese bedrijf heeft namelijk ervaring met de exploitatie van winkels naast tankstations. Dat kan volgens TotalEnergies helpen om de tankstations van de toekomst om te vormen naar plekken waar mensen naartoe komen voor meer dan alleen brandstof.

Wat ook meespeelt is de doelstelling van TotalEnergies om de verkoop van aardolieproducten tegen 2030 met 30 procent te verminderen. Daarmee wil het bedrijf zijn koolstofuitstoot verminderen. In dat kader heeft TotalEnergies sinds 2015 al afstand gedaan van tankstations in Italië, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

28 maart '23 (13:44)

In juli twee dagen fietsen en wandelen over de Afsluitdijk

Rijkswaterstaat opent op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2023 het fietspad op de Afsluitdijk voor fietsers en wandelaars. De werkzaamheden op de Afsluitdijk duren langer dan verwacht. Door de tijdelijke openstelling kan beide dagen tussen 08.00 en 18.00 uur over de Afsluitdijk gefietst en gewandeld worden. Dit meldt Rijkswaterstaat.

28 maart '23 (13:39)

Onderzoek naar verkeerssituatie in Willemstad: inwoners kunnen deelnemen

Willemstad levendig en vitaal houden. Dat is wat de gemeente Moerdijk graag ziet. In Willemstad en omgeving spelen de komende jaren meerdere ruimtelijke ontwikkelingen. Bekend is dat veel bewoners van Willemstad zich zorgen maken over een mogelijke toename van het verkeer in hun vestingstad. De gemeente wil in beeld krijgen welk gezamenlijk effect de verschillende ontwikkelingen hebben op de verkeerssituatie in Willemstad. Daarom gaat zij een breed verkeersonderzoek houden. Dat meldt de gemeente Moerdijk.

28 maart '23 (11:40)

EU is het eens over meer laadpalen elektrische auto's

De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

28 maart '23 ( 9:30)

Auto's van Hyundai en Kia te makkelijk te stelen, Amerikaanse steden klagen autofabrikanten aan

Verschillende Amerikaanse steden stappen naar de rechter wegens een groot aantal diefstallen van auto's van de merken Kia en Hyundai. St. Louis, in Missouri, liet maandag weten de twee merken aan te klagen in navolging van Amerikaanse steden als Cleveland, San Diego, Milwaukee, Columbus en Seattle. Sinds op TikTok filmpjes zijn verschenen worden de wagens massaal gehackt en gestolen.

28 maart '23 ( 9:20)

Rekenkamer: 'vieze' vrachtauto blijft rijnaak en trein aftroeven

De Europese Commissie is veel te optimistisch over het verduurzamen van het goederenvervoer, vindt de Europese Rekenkamer. De vervuilende vrachtwagen blijft voorlopig veruit het populairste vrachtvervoermiddel. De Europese Unie verwacht te veel van de binnenvaart en de trein en doet te weinig om die alternatieven aantrekkelijker te maken.

27 maart '23 (16:32)

Organisator toertocht kan ongeval met 4 doden nauwelijks bevatten

Organisator 9Miles kan nauwelijks bevatten dat vier deelnemers aan de toertocht zondag zijn overleden door op de Duitse snelweg A3. De organisatie zegt dat een vijfde persoon op tijd kon wegkomen en het ongeval heeft overleefd.

27 maart '23 (16:10)

Meerdere auto's bekrast en vernield tijdens auto-evenement in Assen

Tijdens evenement voor autoliefhebbers op het TT Circuit in Assen zijn meerdere auto's beschadigd en bekrast. De schade varieert van krassen tot losgedraaide wielbouten en vernielde spiegels. Op het evenement Hart voor Auto's komen jaarlijks duizenden mensen af. Dit meldt de NOS. 

27 maart '23 (14:22)

EU-landen stemmen in met deal over uitbannen brandstofauto

Het verbieden van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto's door de Europese Unie vanaf 2035 kan doorgaan. De EU-landen, ook het tegensputterende Duitsland, hebben maandag ingestemd met die belangrijke klimaatmaatregel.

27 maart '23 (10:07)

Veel verkeersproblemen door grote staking in Duitsland

Reizigers in Duitsland gaan maandag een zware dag tegemoet. Het land heeft te maken met een grote staking op het spoor, in het streekvervoer, op luchthavens en de havens. De vakbonden Verdi en EVG proberen zo hun eisen kracht bij te zetten voor een stevigere loonsverhoging voor de 2,5 miljoen werknemers die ze vertegenwoordigen. Ook Nederlanders kunnen last krijgen van de acties.

27 maart '23 ( 9:42)

Vier Nederlanders omgekomen op snelweg Duitsland

Op de A3 bij de Duitse plaats Kleef vlak bij de grens met Nederland zijn zondagochtend vier Nederlanders om het leven gekomen, bevestigt de Duitse politie. Het gaat om drie mannen van 39, 42 en 56 jaar en een 37-jarige vrouw. De slachtoffers reden in Porches.