Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Alle tankstations TotalEnergies in Nederland en Duitsland in de verkoop

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Alle tankstations TotalEnergies in Nederland en Duitsland in de verkoop
Het Franse olie- en gasconcern TotalEnergies verkoopt al zijn tankstations in Nederland en Duitsland aan het Canadese bedrijf Couche-Tard, in totaal bijna 1600. De naam van TotalEnergies zal nog wel minstens vijf jaar lang te zien zijn, dat is zolang het olieconcern de stations van brandstof voorziet.

In totaal is er 3,1 miljard euro met de deal gemoeid. Daarin zijn ook tankstations in België en Luxemburg meegenomen, waar Couche-Tard 60 procent van de activiteiten overneemt.

De reden dat TotalEnergies de tankstations van de hand doet, komt onder meer door de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie. Zo wordt vanaf 2035 de verkoop van nieuwe auto’s met een traditionele verbrandingsmotor aan banden gelegd. TotalEnergies merkte al dat de verkoop van brandstof terugliep, volgens het bedrijf vanwege het feit dat eigenaren van elektrische auto’s hun voertuigen thuis of op werk opladen.

Couche-Tard

Daarom deed TotalEnergies een beroep op Couche-Tard. Het Canadese bedrijf heeft namelijk ervaring met de exploitatie van winkels naast tankstations. Dat kan volgens TotalEnergies helpen om de tankstations van de toekomst om te vormen naar plekken waar mensen naartoe komen voor meer dan alleen brandstof.

Wat ook meespeelt is de doelstelling van TotalEnergies om de verkoop van aardolieproducten tegen 2030 met 30 procent te verminderen. Daarmee wil het bedrijf zijn koolstofuitstoot verminderen. In dat kader heeft TotalEnergies sinds 2015 al afstand gedaan van tankstations in Italië, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

09 mei '24 (10:50)

Fryske Marren eerste Friese gemeente met Arriva Meedoen Pas

Inwoners van de gemeente De Fryske Marren met een laag inkomen kunnen van 1 april tot en met 31 december 2024 gratis reizen met het openbaar vervoer. De Fryske Marren is de eerste Friese gemeente met de Meedoen Pas van Arriva. Daarover bericht Arriva.

08 mei '24 (12:45)

Laadpalen Gelderland kunnen worden uitgezet bij overbelast stroomnet

In meerdere gemeenten in Gelderland en Utrecht kunnen laadpalen binnenkort worden uitgezet als het stroomnetwerk overbelast is. De 191 laadpalen komen onder het beheer van Park&Charge en gaan "netbewust laden". Dat betekent dat er minder of geen stroom naar de palen toegaat als er minder stroom beschikbaar is.

08 mei '24 ( 8:15)

BMW verkoopt meer elektrische auto´s

Het Duitse autoconcern BMW heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de wereldwijde verkopen licht zien stijgen. Daarbij deden volledig elektrische auto's het goed. De verkoop van motorfietsen van BMW ging wel omlaag.

08 mei '24 ( 8:00)

Toyota somberder over winst lopend boekjaar

Autofabrikant Toyota is somberder over zijn winst in het lopende boekjaar. Het Japanse concern kampt met de nasleep van een schandaal bij dochterbedrijf Daihatsu, waar veiligheidstesten jarenlang gemanipuleerd werden. Daardoor moest Toyota ook zijn productiedoelen voor de komende tijd verlagen.

08 mei '24 ( 6:00)

Tijdens hemelvaartsweekend hinder op meerdere wegen rond Rotterdam

In het lange hemelvaartsweekend moeten weggebruikers rekening houden met hinder en vertraging op meerdere wegen rond Rotterdam. Weggebruikers kunnen in deze periode geen gebruikmaken van een deel van snelweg A16 bij Rotterdam.

08 mei '24 ( 6:00)

Mogelijk drukke avondspits vanwege lang hemelvaartsweekend

De ANWB houdt rekening met een drukke avondspits vanwege de start van een lang hemelvaartsweekend. Vorig jaar stond er ruim 1000 kilometer file aan de vooravond van Hemelvaart. Zo druk zal het woensdag niet worden, verwacht de ANWB, omdat veel mensen al de meivakantie vieren.

07 mei '24 (15:00)

Man die in Arnhem in vuilniswagen terechtkwam is overleden

De man die dinsdagochtend in een vuilniswagen in Arnhem terechtkwam is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie.

07 mei '24 ( 8:23)

Elsbroekerbrug op Leimuiderweg (N207) enkele dagen afgesloten

Van vrijdag 24 mei (21.00 uur) tot maandag 27 mei (05.00 uur) 2024 vervangt Provincie Noord-Holland de voegen van de Elsbroekerbrug op de Leimuiderweg (N207). Gedurende deze periode is de brug afgesloten voor al het verkeer. Daarover bericht Provincie Noord-Holland.

07 mei '24 ( 6:00)

Voetgangster in Eindhoven aangereden door ME-bus

In Eindhoven is maandagavond een voetgangster aangereden door een busje van de Mobiele Eenheid (ME). Het ongeluk gebeurde rond 22.30 uur. De vrouw kwam onder de ME-bus terecht toen ze wilde oversteken op de Vestdijk in het centrum van de Brabantse plaats. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

06 mei '24 (12:15)

Iets lagere prijzen bij de benzinepomp

De prijzen aan de pomp dalen licht, volgens brandstofdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. De olieprijzen maakten vorige week de grootste daling sinds februari door, die kwam op het moment dat de risico's op verdere escalatie van de conflicten in het Midden-Oosten afnamen. Maandag veerden de olieprijzen weer wat op.