Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Snelheidsverlaging Rijksstraatweg Loenen aan de Vecht

Door Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Snelheidsverlaging Rijksstraatweg Loenen aan de Vecht
In de week van 6 februari 2023 plaatst de provincie Utrecht attentieborden om automobilisten erop te wijzen dat de maximumsnelheid op de Rijksstraatweg (N402) in Loenen aan de Vecht is verlaagd van 80 naar 60 km/uur. Het gaat om het laatste gedeelte van de N402, tussen de Slootdijk en de Provincialeweg (N201). DIt meldt Provincie Utrecht.

De snelheidsverlaging komt tegemoet aan een grote wens uit de omgeving en is ingesteld vooruitlopend op het groot asfaltonderhoud en de uitvoering van een aantal wegaanpassingen. De snelheid op de N402 tussen de rotonde bij de golfbaan en de Slootdijk werd eerder al verlaagd naar 60 km/uur.

Groot onderhoud Rijksstraatweg eerder van start

Het groot asfaltonderhoud van de Rijksstraatweg tussen de rotonde bij de golfbaan en de Provincialeweg (N201) kan naar verwachting al vóór de zomer van 2023 van start, in plaats van na de zomer zoals eerder gepland. In opdracht van de provincie Utrecht maakt aannemer KWS op dit moment een detailplanning voor de uitvoering, waarbij hinderbeperking één van de randvoorwaarden is. Gelijktijdig met het groot onderhoud wordt de weg tussen de rotonde bij de golfbaan en de Provincialeweg (N201) ook op een aantal punten aangepast, waaronder het aanbrengen van een aantal snelheidsremmende plateau’s en de aanleg van een nieuw oostelijk fietspad.

Bodemonderzoek

Vooruitlopend op het groot onderhoud en de wegaanpassingen voert KWS deze week bodemonderzoek uit op enkele locaties langs de weg en de fietspaden. Het bodemonderzoek wordt uitgevoerd om de milieukundige aard van de bodem vast te stellen.

Informatievoorziening

Meer informatie over de wegaanpassingen is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/n402-loenen De uitvoering van de werkzaamheden wordt afgestemd met de overige wegbeheerders (gemeente, provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat) en met de nood- en hulpdiensten. Ook de omgeving wordt tijdig geïnformeerd zodra de planning en de verkeersmaatregelen bekend zijn. Naast diverse communicatieberichten, komt er ook een BouwApp voor dit project zodat iedereen altijd op de hoogte kan zijn van de actuele situatie tijdens de uitvoering.

Door: Nationale Transportgids

19 april '24 ( 8:58)

Bermwerkzaamheden: deel N59 in juni twee weekenden dicht

In de weekenden van 7 tot 10 juni en van 14 tot 17 juni 2024 is de N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg) afgesloten vanwege bermwerkzaamheden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

19 april '24 ( 8:22)

Weg en oversteek in Leeuwarden enkele dagen afgesloten

Sinds gisteravond zijn de Oostergoweg en de fiets- en voetgangersoversteek Huizumerlaan in Leeuwarden niet bereikbaar vanwege werkzaamheden. Dit duurt tot en met zondag 21 april 2024. Daarover bericht de gemeente Leeuwarden.

18 april '24 (15:45)

Miljoeneninvestering Zeeland in wegen, wonen en leefbaarheid

De provincie Zeeland investeert de komende jaren vele miljoenen in onder meer wonen, wegen en leefbaarheid. Zo komt er in de periode 2025 tot en met 2027 jaarlijks 3 miljoen euro beschikbaar voor subsidies voor het verbeteren van de bestaande woningvoorraad en het versnellen van de woningbouw.

18 april '24 (12:16)

Gedeeltelijke afsluiting A2 door ongeluk met cementwagen

Bij een ongeluk op de A2 bij Maasbracht is een cementwagen op zijn zij belandt en nat cement vrijgekomen. Daarom is de snelweg in beide richtingen deels afgesloten en zijn er files ontstaan. Dit meldt de Telegraaf.

18 april '24 ( 8:15)

Europese autobranche in maart licht gekrompen

De Europese automarkt heeft vorige maand voor het eerst dit jaar een kleine krimp laten zien. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA komt dat waarschijnlijk doordat Pasen dit jaar vroeg viel. In verschillende landen betekende het een lange vakantie in maart en daarin hebben autodealers minder auto's verkocht.

17 april '24 (17:00)

Te veel te zware vrachtwagens over brug A7 bij Purmerend

Dagelijks rijden honderden te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend, concluderen Rijkswaterstaat (RWS) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) na metingen. Sinds begin april aan de brug wordt gewerkt, mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. RWS en TLN waarschuwen dat de brug mogelijk voor al het vrachtverkeer sluit bij uitblijven van verbetering.

17 april '24 (16:30)

Bussen streekvervoerders staan zaterdag ook drie minuten stil

Ook alle bussen van de regionale streekvervoerders gaan zaterdag 3 minuten stilstaan om het geweld tegen NS-personeel van afgelopen weekend, laat een woordvoerder van Arriva weten.

17 april '24 (13:15)

Massaclaim sjoemeldiesels tegen Mercedes en Renault mag doorgaan

Stichting Car Claim mag een collectieve procedure beginnen namens bezitters van sjoemeldiesels van Mercedes-Benz en Renault. Dat heeft de Amsterdamse rechter bepaald. Stichting Car Claim procedeert met steun van de Consumentenbond om compensatie te krijgen voor honderdduizenden gedupeerde autobezitters.

17 april '24 (13:00)

Honderd geweldsincidenten tegen medewerkers Arriva in 2023

Arriva registreerde vorig jaar zo'n honderd gevallen van verbaal of fysiek geweld tegen medewerkers in treinen, laat de regionale vervoerder desgevraagd weten. Komende zaterdagavond zetten meerdere vervoerders hun voertuigen drie minuten stil om aandacht te vragen voor mishandeling van medewerkers.

17 april '24 (12:15)

Slimme stoplichten verzamelen veel informatie over autorijders

Slimme verkeerslichten die contact maken met de telefoons van weggebruikers brengen privacyrisico's met zich mee waar de overheden waarschijnlijk niet goed over hebben nagedacht. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens, die minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief met klem oproept uit te zoeken of de verkeerslichten voldoen aan de privacywetgeving (AVG).