Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Snelheidsverlaging Rijksstraatweg Loenen aan de Vecht

Door Nationale Transportgids
schedule 5 min
Snelheidsverlaging Rijksstraatweg Loenen aan de Vecht
In de week van 6 februari 2023 plaatst de provincie Utrecht attentieborden om automobilisten erop te wijzen dat de maximumsnelheid op de Rijksstraatweg (N402) in Loenen aan de Vecht is verlaagd van 80 naar 60 km/uur. Het gaat om het laatste gedeelte van de N402, tussen de Slootdijk en de Provincialeweg (N201). DIt meldt Provincie Utrecht.

De snelheidsverlaging komt tegemoet aan een grote wens uit de omgeving en is ingesteld vooruitlopend op het groot asfaltonderhoud en de uitvoering van een aantal wegaanpassingen. De snelheid op de N402 tussen de rotonde bij de golfbaan en de Slootdijk werd eerder al verlaagd naar 60 km/uur.

Groot onderhoud Rijksstraatweg eerder van start

Het groot asfaltonderhoud van de Rijksstraatweg tussen de rotonde bij de golfbaan en de Provincialeweg (N201) kan naar verwachting al vóór de zomer van 2023 van start, in plaats van na de zomer zoals eerder gepland. In opdracht van de provincie Utrecht maakt aannemer KWS op dit moment een detailplanning voor de uitvoering, waarbij hinderbeperking één van de randvoorwaarden is. Gelijktijdig met het groot onderhoud wordt de weg tussen de rotonde bij de golfbaan en de Provincialeweg (N201) ook op een aantal punten aangepast, waaronder het aanbrengen van een aantal snelheidsremmende plateau’s en de aanleg van een nieuw oostelijk fietspad.

Bodemonderzoek

Vooruitlopend op het groot onderhoud en de wegaanpassingen voert KWS deze week bodemonderzoek uit op enkele locaties langs de weg en de fietspaden. Het bodemonderzoek wordt uitgevoerd om de milieukundige aard van de bodem vast te stellen.

Informatievoorziening

Meer informatie over de wegaanpassingen is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/n402-loenen De uitvoering van de werkzaamheden wordt afgestemd met de overige wegbeheerders (gemeente, provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat) en met de nood- en hulpdiensten. Ook de omgeving wordt tijdig geïnformeerd zodra de planning en de verkeersmaatregelen bekend zijn. Naast diverse communicatieberichten, komt er ook een BouwApp voor dit project zodat iedereen altijd op de hoogte kan zijn van de actuele situatie tijdens de uitvoering.

Door: Nationale Transportgids

24 maart '23 (14:05)

158 nieuwe elektrische bussen voor Groningen en Drenthe

Tussen 2024 en 2026 vervangen OV-bureau Groningen Drenthe en Qbuzz veel van de huidige bussen door elektrische uitstootvrije bussen. Momenteel rijden in Groningen en Drenthe al 196 uitstootvrije bussen, elektrisch en op waterstof. Met de vervanging van nog eens maximaal 158 HVO-dieselbussen door elektrische bussen rijdt straks bijna negentig procent van alle bussen in beide provincies op schone energie. Dit meldt OV-bureau Groningen Drenthe.

24 maart '23 ( 9:52)

7-jarig kind omgekomen door aanrijding met stadsbus Utrecht

Een 7-jarig kind is vrijdagochtend in Utrecht om het leven gekomen door een aanrijding met een stadsbus. Een 5-jarig kind raakte zwaargewond, meldt de politie.

24 maart '23 ( 9:52)

Volkswagen moet Haarlemmer sjoemeldieseleigenaar 3000 euro compensatie betalen

Volkswagen moet een eigenaar van een in 2010 gekochte Golf TDI 3000 euro schadevergoeding betalen omdat hij destijds te veel zou hebben neergeteld voor zijn dieselwagen, heeft de rechter in Haarlem bepaald. De man wist op het moment van aanschaf namelijk niet dat er sjoemelsoftware in zijn auto zat, waardoor de wagen schoner leek dan dat deze in werkelijkheid was.

24 maart '23 ( 6:07)

Shovelchauffeur opnieuw voor de rechter na afgewezen wrakingsverzoek

De bestuurder van de shovel die door een afzetting reed bij het boerenprotest in Den Haag, staat vrijdag opnieuw voor de politierechter in Den Haag. De rechtbank heeft zijn wrakingsverzoek ongegrond verklaard en legt de 60-jarige verdachte uit Geesteren ook een wrakingsverbod op, zodat hij niet opnieuw om een andere rechter kan vragen.

23 maart '23 ( 9:22)

EU-top praat niet over patstelling over verbod op brandstofauto

De EU-leiders buigen zich donderdag op hun top in Brussel niet over de patstelling over het uitbannen van de brandstofauto. Plotselinge criticus Duitsland en de Europese Commissie zoeken nog naarstig naar een uitweg uit hun meningsverschil, zeggen EU-bronnen. Maar dat kan zomaar pas volgende week of nog later worden.

22 maart '23 (15:22)

Premium 98 benzine steeds duurder vergeleken met gewone 95

Een liter premium benzine (Euro 98), waar veel klassieke auto's, sportwagens en motoren op rijden, wordt steeds duurder vergeleken met de gewone Euro 95, constateren brandstofexperts. Dat komt doordat Amerikaanse en Europese olieraffinaderijen worstelen om voldoende geschikte grondstoffen te vinden om de hoogwaardige benzine te maken.

22 maart '23 (10:03)

Klokkenluider: Belastingdienst zette zich in om Uber te helpen

De Belastingdienst heeft zich actief ingezet om taxiapp Uber te helpen. Zo kreeg het Amerikaanse bedrijf van de fiscus precies te horen wat er met andere landen werd besproken, en wat standpunten van landen als Frankrijk en België waren. Ook hoefde Uber in Nederland nauwelijks belasting te betalen. Dat zei klokkenluider Mark MacGann dinsdag tegen de commissie Financiën van de Tweede Kamer.

22 maart '23 ( 9:41)

Reuters: Duitse bonden plannen grote transportstaking op maandag

Duitse vakbonden zijn van plan volgende week maandag een grote staking in het trein-, bus- en luchtverkeer te organiseren. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Naar verluidt wordt daarover donderdag een persconferentie gehouden door de bonden Verdi en EVG.

22 maart '23 ( 9:37)

Gemeente sluit verboden ontmoetingsplaats motorclub in Utrecht

Een pand in Utrecht dat dienst leek te doen als ontmoetingsplaats voor een verboden motorclub is gesloten door de gemeente, meldt de politie dinsdag. Op maandag viel de politie het pand binnen in opdracht van het Openbaar Ministerie, nadat er "signalen" waren dat het pand voor de ontmoetingen werd gebruikt. Zes mensen zijn aangehouden.

21 maart '23 (11:17)

Hop On Hop Off-festival in Breda: extra pendelbussen

Het grootste speciaalbier- en foodtruckfestival  van de Benelux is in aantocht. Hop On Hop Off vindt plaats van 31 maart tot en met 2 april 2023 in de Kunstijsbaan in Breda. Vervoerder Arriva zet deze dagen extra bussen in. Dat meldt Arriva.