Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mercedes opnieuw verslagen door BMW in premiumsegment

Door Johanne Levinsky
schedule 3 min
location_on [xx]km
Mercedes opnieuw verslagen door BMW in premiumsegment
De Duitse autofabrikant BMW heeft voor het tweede jaar op rij zijn grote rivaal Mercedes-Benz verslagen. Het concern, dat ook de merken MINI en Rolls-Royce omvat, verkocht vorig jaar 2,1 miljoen auto's van het merk BMW. Dat was opnieuw net iets meer dan automerk Mercedes afgelopen jaar wist te verkopen.

Het merk BMW blijft daarmee nummer één in het wereldwijde premiumsegment. Voorheen was de in Stuttgart gevestigde aartsrivaal Mercedes-Benz vrijwel altijd de nummer één in het luxesegment. Hoewel de omzet van beide merken in de laatste maanden van 2022 groeide, konden ze de verloren omzet in de eerste jaarhelft niet compenseren. In de eerste maanden van 2022 nam de productie namelijk af door tekorten aan onderdelen en de oorlog in Oekraïne.

De autosector kampte meer recentelijk ook met stijgende energiekosten, hogere financieringskosten en toenemende concurrentie. Zo gingen de aandelen van de Amerikaanse autofabrikant Tesla vorig jaar hard onderuit als gevolg van zorgen over de vraag in China, de grootste automarkt ter wereld. Op die markt zorgen de Chinese automakers BYD, Xpeng en Nio voor steeds meer concurrentie.

Zowel BMW als Mercedes zag de verkoop in China dalen doordat klanten wegbleven bij de showrooms vanwege de strenge coronamaatregelen in het land. Mercedes verlaagde vorig jaar al flink de prijs voor zijn elektrische sedan EQS in een poging om zich te herpositioneren in een concurrerende markt. Ook Tesla kondigde onlangs aan zijn prijzen in China te verlagen. Ondanks de tegenwind wisten BMW en Mercedes de verkoop van volledig elektrische auto's afgelopen jaar wel te verdubbelen.

24 mei '24 (11:10)

A1 twee nachten afgesloten tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Deventer

Maandag 27 mei 2024 wordt de A1 voor verkeer richting Deventer tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting (23) Deventer vanaf 21.00 uur tot dinsdag 28 mei (05.00 uur) afgesloten. Daarover bericht de gemeente Voorst.

24 mei '24 ( 8:44)

Succesvolle vijftiende scootmobieldag in sportcentrum Nederweert

Woensdag 22 mei 2024 vond in Sportcentrum De Bengele in Nederweert de vijftiende editie van de scootmobieldag plaats. Na het openingswoord van wethouder Carla Dieteren, waarin zij onder andere stilstond bij het vijftienjarig bestaan, gingen de meer dan dertig deelnemers aan deze dag enthousiast van start. Daarover bericht de gemeente Nederweert.

23 mei '24 (17:00)

Friesland blijft ondanks bezwaren Arriva bij concessie voor Qbuzz

Busvervoerder Qbuzz gaat ondanks bezwaren van Arriva vanaf december het busvervoer in Friesland verzorgen. De provincie volgt de commissie voor bezwaar- en beroepschriften en klachten. Arriva had daar een klacht ingediend en vond dat het zelf de busconcessie moest houden.

23 mei '24 (16:30)

KNMI: vrijdag en zaterdag in het hele land kans op onweersbuien en wateroverlast

Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 ( 9:00)

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden. De Zweedse fabrikant wil de eerste waterstoftrucks in 2026 bij wijze van proef op de weg brengen. Rond 2030 moet de commerciële lancering volgen.

22 mei '24 ( 8:15)

Flink meer auto's verkocht in Europese Unie in april

De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de verkoop op jaarbasis met bijna 14 procent toe tot 913.995 nieuwe personenauto's.

21 mei '24 ( 9:50)

Proef speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen in Amsterdam verlengd

In Amsterdam is de proef met een speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen verlengd. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

21 mei '24 ( 9:15)

Fors koersverlies laadpalenmaker Alfen op Damrak

Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht. Wel handhaafde Alfen de omzetverwachting voor het hele jaar en liet het bedrijf tevens weten een tijdelijke financieel directeur te hebben gevonden. Het aandeel werd 19 procent lager gezet.

21 mei '24 ( 6:00)

Snelle toename aantal taxibedrijven

Het aantal taxibedrijven in Nederland is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen, meldt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Begin 2019 stonden er 11.148 taxibedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vandaag zijn het er 14.356, een stijging van bijna 29 procent.

20 mei '24 (13:45)

ANWB aangedaan door ongeval Eindhoven en werkt mee aan onderzoek

De ANWB zal volledig meewerken aan het onderzoek naar de fatale aanrijding tussen een bestelbus van de Wegenwacht en een fietser in Eindhoven, afgelopen donderdagmiddag. Dat laat de vereniging maandag weten. Volgens de politie was mogelijk opzet in het spel.