Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Jaar cel en rijontzegging geëist tegen vrachtwagenchauffeur die fataal ongeluk veroorzaakte op A2

Door Johanne Levinsky
schedule 5 min
Jaar cel en rijontzegging geëist tegen vrachtwagenchauffeur die fataal ongeluk veroorzaakte op A2
De man die begin vorig jaar een fataal ongeluk veroorzaakte op de A2 bij Utrecht moet, wat het OM betreft, een jaar celstraf en een rijontzegging van vier jaar opgelegd krijgen. Bij het ongeluk kwam de 29-jarige Melissa van Roosmalen om het leven. Haar broer Robin van Roosmalen, een bekende kickbokser, raakte ernstig gewond. Dit meldt het Openbaar Ministerie.

De 45-jarige verdachte reed op 13 januari 2021 met zijn vrachtwagen op een auto die stilstond op de vluchtstrook langs de parallelrijbaan van de A2 te Utrecht. Uit het onderzoek is gebleken dat de alarmlichten van de getroffen personenauto aanstonden en dat de auto zo ver mogelijk rechts op de vluchtstrook stond.

Niet geremd

Tijdens het onderzoek aan de vrachtwagen zijn er geen technische gebreken vastgesteld, die mogelijk de botsing kunnen verklaren. Aan de schade is af te lezen dat de vrachtwagen volledig op de vluchtstrook heeft gereden en vrijwel recht achterop de personenauto is gebotst. Ook blijkt dat de verdachte 83 kilometer per uur reed en dat er niet is geremd voor de botsing.

Daarnaast is geconstateerd dat de verdachte goed zicht had ten tijde van het ongeval. “Het wegdek was droog en het was overdag”, licht de officier van justitie toe. “Onbegrijpelijk dat de verdachte desondanks tegen de stilstaande auto op de vluchtstrook is aangereden.”

Zeer onvoorzichtig

“De conclusie is dan ook dat de verdachte totaal niet op de weg heeft gelet”, vertelt de officier van justitie. “Dat maakt dat het handelen van de verdachte niet anders kan worden aangemerkt dan als zeer onvoorzichtig en onoplettend.” De gevolgen van het gedrag van de verdachte zijn enorm groot. Melissa van Roosmalen is dezelfde middag aan haar verwondingen overleden en haar broer, Robin van Roosmalen is ernstig gewond geraakt. “Door het opgelopen letsel kan hij zijn beroep, zijn passie, niet meer uitoefenen.”

Deze heftige gevolgen zijn meegewogen bij het bepalen van de strafeis, net als de persoonlijke omstandigheden van de verdachte en het feit dat de verdachte niet eerder is veroordeeld. Alles afwegende eist het Openbaar Ministerie een jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een onvoorwaardelijke rijontzegging (OBM) van vier jaar.

De rechtbank doet op 5 januari 2023 uitspraak.

Door: Nationale Transportgids

02 juni '23 ( 9:06)

Vakantiecheck bij garage door 40 procent van de automobilisten

40 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, brengt die auto vooraf naar de garage voor een vakantiecheck. Een bemoedigend percentage, aldus BOVAG. Ruim de helft van de autobezitters kiest dit jaar voor een autovakantie. Een en ander blijkt uit een consumentenonderzoek van BOVAG, uitgevoerd door MultiScope onder 1.010 respondenten. Dit meldt BOVAG.

01 juni '23 (11:52)

Massaontslagen aangekondigd bij autofabriek VDL Nedcar

Bij autofabriek Nedcar in Born verdwijnen per 1 november ruim 1800 banen. De ploegendiensten worden dan teruggebracht van twee naar een, maakte moederbedrijf VDL donderdag bekend.

01 juni '23 ( 6:52)

Brand in Oudelande verwoest enkele tientallen caravans

In het Zeeuwse dorp Oudelande heeft in de nacht van woensdag op donderdag een brand gewoed in een caravanopslag en de naastgelegen woning. De schuur waarin de caravans waren opgeslagen is daarbij volledig verwoest en wordt gesloopt, meldt de Veiligheidsregio Zeeland Veilig.

30 mei '23 ( 6:07)

Werknemers autofabriek VDL Nedcar staken dinsdag opnieuw

Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

26 mei '23 (14:22)

Aankomend pinksterweekend zorgt nu al voor drukte op de wegen

Op de Nederlandse wegen stond vrijdag rond 13.45 uur al bijna 300 kilometer file. Dat is veel voor dit tijdstip, maar wel in lijn met de verwachtingen met het pinksterweekend in aankomst, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

26 mei '23 (13:07)

Autofabriek Nedcar gaat dinsdag 24 uur plat door staking

Autofabriek Nedcar in Born gaat dinsdag voor 24 uur plat. De vakbonden hebben vrijdagmiddag een stakingsoproep voor dinsdag 30 mei de deur uit gedaan, liet FNV weten.

26 mei '23 (12:15)

1.450 nieuwe trekpalen voor herstel Prinses Margriettunnel

Donderdag 15 juni 2023 wordt gestart met het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat. De hele fundering wordt vernieuwd en versterkt en de tunnelwanden worden steviger verankerd. Het complete herstel zal naar verwachting een jaar duren. Dat meldt Rijkswaterstaat.

26 mei '23 (12:12)

Meer zwartrijders in Almeerse bussen

Volgens vervoersmaatschappij Keolis is het aantal zwartrijders in bussen in Almere gestegen. Over hoeveel het er precies zijn doet het bedrijf, dat in deze Flevolandse stad verantwoordelijk is voor het stadsvervoer, geen uitspraken. Dat meldt 1Almere.nl.

26 mei '23 ( 8:52)

'Rekeningrijden kost werkenden honderden euro's per maand meer'

Vakbond CNV is bang dat werkende Nederlanders flink de dupe worden van rekeningrijden. Deze overheidsmaatregel, die in 2030 van kracht moet worden, kan miljoenen mensen volgens een berekening van de vakbond honderden euro’s per maand meer kosten. "Het CNV is voorstander van het verminderen van de CO2-uitstoot, maar werknemers moeten hier nietVde torenhoge rekening voor betalen", stelt voorzitter Piet Fortuin.

25 mei '23 (13:37)

Vrijdagavond zeer zware spits verwacht om pinksterweekend

Rijkswaterstaat verwacht vrijdag een "zeer zware avondspits". Dit betekent dat meer dan 500 kilometer file op de rijkswegen wordt verwacht. De vrijdag voor Pinksteren is het traditiegetrouw druk op de weg en de spits komt doorgaans vroeg op gang.