Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ouderen in Utrecht kunnen zich nog steeds aanmelden voor proef Gratis OV voor 66 plus

Door Johanne Levinsky
schedule 4 min
location_on [xx]km
Ouderen in Utrecht kunnen zich nog steeds aanmelden voor proef Gratis OV voor 66 plus
Op 19 september 2022 startte de proef Gratis OV voor 66 plus in provincie Utrecht. Mensen boven de 66 met een laag inkomen, konden vanaf dat moment een Gratis OV-abonnement aanvragen. Inmiddels zijn er ruim 2000 abonnementen aangevraagd. Ouderen kunnen zich nog steeds aanmelden en nog bijna een jaar gratis reizen. Onder de eerste 600 deelnemers hield de provincie een peiling. Dit meldt de Provincie Utrecht.

Uit deze peiling kwam onder meer naar voren dat van alle deelnemers 33 procent niet bekend is met de mogelijkheid van de bestaande leeftijdskorting die mensen vanaf 65 jaar kunnen krijgen voor het openbaar vervoer. Een vrij groot deel van de doelgroep is daarmee geld misgelopen. 60 procent van de deelnemers wil het Gratis OV abonnement gebruiken om familie en vrienden te bezoeken. Een bijna even grote groep, 59 procent, noemt ‘medisch bezoek’ als doel. De kosten van het OV wordt door een grote groep ouderen (91 procent) in sterke mate overschat. Ten slotte verwacht bijna de helft van alle deelnemers ‘veel vaker’ gebruik te gaan maken van het OV ná ontvangst van het Gratis OV-abonnement.

Met het Gratis OV-abonnement is het mogelijk om in de gehele provincie Utrecht gratis gebruik te maken van de bus, tram, buurtbus en flex-diensten van U-OV en Syntus Utrecht. Reizigers kunnen doordeweeks na 09.00 uur reizen en in het weekend en op feestdagen de hele dag.

Voor wie?

Ouderen die de leeftijd van 66 jaar hebben bereikt, wonen in de provincie Utrecht en niet meer te besteden hebben dan 17.700 euro per jaar, kunnen vanaf 19 september gebruik maken van dit aanbod. Iedereen die met een inkomstenverklaring van de Belastingdienst kan aantonen dat hij/zij aan deze voorwaarden voldoet en zich heeft aangemeld, ontvangt een gratis ov-abonnement dat op hun persoonlijke OV-chipkaart wordt geladen. De proef met gratis OV loopt tot 9 december 2023. Mensen die zich nu nog aanmelden, kunnen nog bijna een jaar gratis reizen.

Door: Nationale Transportgids
Afbeelding: Provincie Utrecht

27 mei '24 (13:15)

Instorten parkeergarage Nieuwegein: Q-Park 'enorm geschrokken'

Q-Park is "enorm geschrokken" van het instorten van de hellingbanen in de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. "We zijn opgelucht dat bezoekers en medewerkers ongedeerd zijn gebleven. Wij willen onze oprechte dank uitspreken aan de hulpdiensten voor hun snelle en professionele handelen", schrijft de parkeerexploitant mede namens Primevest, de eigenaar van de garage, in een verklaring op de website.

27 mei '24 ( 9:15)

Start verkennend OVV-onderzoek naar ingestorte garage Nieuwegein

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) start maandag een verkennend onderzoek naar de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein. Dat laat een woordvoerster maandag weten.

24 mei '24 (11:10)

A1 twee nachten afgesloten tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Deventer

Maandag 27 mei 2024 wordt de A1 voor verkeer richting Deventer tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting (23) Deventer vanaf 21.00 uur tot dinsdag 28 mei (05.00 uur) afgesloten. Daarover bericht de gemeente Voorst.

24 mei '24 ( 8:44)

Succesvolle vijftiende scootmobieldag in sportcentrum Nederweert

Woensdag 22 mei 2024 vond in Sportcentrum De Bengele in Nederweert de vijftiende editie van de scootmobieldag plaats. Na het openingswoord van wethouder Carla Dieteren, waarin zij onder andere stilstond bij het vijftienjarig bestaan, gingen de meer dan dertig deelnemers aan deze dag enthousiast van start. Daarover bericht de gemeente Nederweert.

23 mei '24 (17:00)

Friesland blijft ondanks bezwaren Arriva bij concessie voor Qbuzz

Busvervoerder Qbuzz gaat ondanks bezwaren van Arriva vanaf december het busvervoer in Friesland verzorgen. De provincie volgt de commissie voor bezwaar- en beroepschriften en klachten. Arriva had daar een klacht ingediend en vond dat het zelf de busconcessie moest houden.

23 mei '24 (16:30)

KNMI: vrijdag en zaterdag in het hele land kans op onweersbuien en wateroverlast

Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 ( 9:00)

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden. De Zweedse fabrikant wil de eerste waterstoftrucks in 2026 bij wijze van proef op de weg brengen. Rond 2030 moet de commerciële lancering volgen.

22 mei '24 ( 8:15)

Flink meer auto's verkocht in Europese Unie in april

De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de verkoop op jaarbasis met bijna 14 procent toe tot 913.995 nieuwe personenauto's.

21 mei '24 ( 9:50)

Proef speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen in Amsterdam verlengd

In Amsterdam is de proef met een speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen verlengd. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

21 mei '24 ( 9:15)

Fors koersverlies laadpalenmaker Alfen op Damrak

Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht. Wel handhaafde Alfen de omzetverwachting voor het hele jaar en liet het bedrijf tevens weten een tijdelijke financieel directeur te hebben gevonden. Het aandeel werd 19 procent lager gezet.