Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bijna 400 bedrijven deden mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Door Johanne Levinsky
schedule 5 min
Bijna 400 bedrijven deden mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur
 De derde editie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur die gisteren plaatsvond heeft geleid tot een nieuw record. Dit jaar hebben bijna 400 bedrijven in heel Nederland zich officieel aangemeld met een speciale actie om vrachtwagenchauffeurs te bedanken voor hun harde werk, zo laat de organisatie weten. Hiermee stijgt het aantal deelnemers met ruim 10 procent ten opzichte van vorig jaar. De populariteit van de Dag maakt haar doelen - vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje zetten en het aanjagen van maatschappelijke waardering – ruimschoots waar. Dit meldt Newslab.

De Dag stond in het teken van ludieke, grappige en sympathieke acties voor vrachtwagenchauffeurs. De landelijke kick-off van de Dag vond plaats in Lelystad, waar een eenmalige expositie van sterrenfotograaf William Rutten plaatsvond. Ter ere van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur heeft William een uitgebreide fotoserie gemaakt van verschillende chauffeurs. De foto’s werden onthuld tijdens een mini-tentoonstelling die toepasselijk werd opgezet in een vrachtwagen. De chauffeurs, vijf heren en twee dames, zijn gekozen uit een grote groep aanmeldingen en werden opgegeven door hun omgeving als dank voor hun inzet. De foto’s die William Rutten heeft gemaakt zijn momenteel ook op billboards langs snelwegen in heel Nederland te zien, zodat zoveel mogelijk chauffeurs via deze foto’s bedankt worden voor hun harde werk.

Geknipt voor ludieke acties

Ook op andere plekken in heel Nederland was de Dag van de Vrachtwagenchauffeur te vinden: bij tankstations, supermarkten, transportbedrijven, wegrestaurants en wasstraten bijvoorbeeld. Vrachtwagenchauffeurs werden in de watten gelegd met gratis lekkernijen, zoals taart met slagroom, gezonde ontbijtjes of het welbekende broodje bal. Sommige locaties deden hier een schepje bovenop: chauffeurs in de omgeving van Noord-Brabant en Gelderland konden in Asten langskomen voor een gratis knipbeurt bij een barbier, en bij een 'fittruck' in Beesd voor een Thaise stoelmassage.

Chauffeurs zijn blij met de dag

Uit onderzoek onder 369 vrachtwagenchauffeurs via Truckstar blijkt dat chauffeurs blij zijn dat er een dag bestaat waarin de beroepsgroep in het zonnetje gezet wordt. Dit wordt aangegeven door 84 procent van de chauffeurs uit het onderzoek. Nog meer chauffeurs, 89 procent, vinden het terecht dat chauffeurs bedankt worden. En 78 procent vindt het leuk om zelf op de dag in het zonnetje gezet te worden. Chauffeurs zijn over het algemeen tevreden over hun werk, blijkt uit het onderzoek: 70 procent geeft hun werk een 8 of hoger, 22 procent een 7 en slechts 8 procent lager dan dit.

Door: Nationale Transportgids

09 juni '23 (11:37)

Doorbraak nadert in gesprekken over VDL Nedcar

Na enkele informele gesprekken eerder deze week lijkt er een doorbraak te komen in de onderhandelingen tussen vakbonden en industrieconcern VDL rond autofabriek Nedcar. Volgens CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma is Nedcar-eigenaar VDL "bereid om grote stappen te zetten".

08 juni '23 (15:07)

Natuurbrand op Leusderheide hindert verkeer op A28

Op de Leusderheide tussen Soesterberg en Oud-Leusden is donderdagmiddag een natuurbrand uitgebroken. Omdat de brandweer dicht langs de snelweg aan het blussen is, is een rijstrook van de weg afgesloten. Ook de oprit bij Soesterberg naar de weg is dicht zodat brandweerauto's vrije doorgang hebben naar de Leusderheide, laat de veiligheidsregio Utrecht (VRU) weten.

08 juni '23 (15:07)

A16 tussen Breda en België in beide richtingen dicht vanwege brandende vrachtwagen

De A16 tussen Breda en de Belgische grens is bij Hazeldonk donderdagmiddag in beide richtingen dicht omdat er een vrachtwagen in brand staat, meldt de ANWB. De brand is ontstaan na een ongeluk met twee vrachtwagens in België. Een van de chauffeurs is volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio bekneld geraakt, het is niet bekend hoe de chauffeur eraan toe is.

08 juni '23 ( 8:37)

Scooterrijder overleden na verkeersongeval in Venlo

Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

07 juni '23 (11:03)

Elektrische pendelbus vervoert patiënten en bezoekers van IJsselland Ziekenhuis

Patiënten en bezoekers kunnen met een gratis pendelbus reizen tussen het IJsselland Ziekenhuis en metrostation Schenkel in Capelle aan den IJssel. Deze elektrische bus, die de oude pendelbus vervangt, is ook geschikt voor mensen in een rolstoel. De nieuwe pendelbus is aangeschaft dankzij het Denk en Doe Mee!-fonds van de gemeente en de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis. Dit meldt de gemeente Capelle aan den IJssel.

07 juni '23 ( 8:22)

Rijbewijs online verlengen kan in 250 gemeenten

Nederlanders kunnen in bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten hun rijbewijs online verlengen. In 250 van de 342 gemeenten hoeven burgers hiervoor niet meer eerst naar een gemeenteloket, meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) woensdag.

07 juni '23 ( 8:22)

In groot deel van Amsterdam gelden straks uitstootvrije zones

Vanaf 2025 zijn in een groot deel van Amsterdam alleen taxi's, bestel- en vrachtauto's, brom- en snorfietsen en boten welkom die geen uitlaatgassen uitstoten. Deze voertuigen rijden op waterstof of zijn elektrisch. De hoofdstad wil met de maatregel de lucht schoner maken en de stad gezonder en stiller, meldt wethouder Melanie van der Horst (Verkeer, vervoer en luchtkwaliteit) in een brief aan de gemeenteraad.

06 juni '23 ( 9:22)

KNVB wil bij honderden voetbalclubs laadpalen met verdienmodel

Het aantal laadpalen voor elektrische auto's bij voetbalverenigingen wordt de komende twee jaar fors uitgebreid. De KNVB is daartoe een samenwerking aangegaan met het gespecialiseerde bedrijf Revolt, dat de palen gaat plaatsen. Voor clubs levert dat volgens de voetbalbond ook een extra verdienmodel op. Ze moeten dan niet vies zijn van extra reclames op hun parkeerterrein.

05 juni '23 (12:37)

Bouwconcern Heijmans heeft het predicaat Koninklijk ontvangen

Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

02 juni '23 ( 9:06)

Vakantiecheck bij garage door 40 procent van de automobilisten

40 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, brengt die auto vooraf naar de garage voor een vakantiecheck. Een bemoedigend percentage, aldus BOVAG. Ruim de helft van de autobezitters kiest dit jaar voor een autovakantie. Een en ander blijkt uit een consumentenonderzoek van BOVAG, uitgevoerd door MultiScope onder 1.010 respondenten. Dit meldt BOVAG.