Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bijna 400 bedrijven deden mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Door Johanne Levinsky
schedule 5 min
Bijna 400 bedrijven deden mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur
 De derde editie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur die gisteren plaatsvond heeft geleid tot een nieuw record. Dit jaar hebben bijna 400 bedrijven in heel Nederland zich officieel aangemeld met een speciale actie om vrachtwagenchauffeurs te bedanken voor hun harde werk, zo laat de organisatie weten. Hiermee stijgt het aantal deelnemers met ruim 10 procent ten opzichte van vorig jaar. De populariteit van de Dag maakt haar doelen - vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje zetten en het aanjagen van maatschappelijke waardering – ruimschoots waar. Dit meldt Newslab.

De Dag stond in het teken van ludieke, grappige en sympathieke acties voor vrachtwagenchauffeurs. De landelijke kick-off van de Dag vond plaats in Lelystad, waar een eenmalige expositie van sterrenfotograaf William Rutten plaatsvond. Ter ere van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur heeft William een uitgebreide fotoserie gemaakt van verschillende chauffeurs. De foto’s werden onthuld tijdens een mini-tentoonstelling die toepasselijk werd opgezet in een vrachtwagen. De chauffeurs, vijf heren en twee dames, zijn gekozen uit een grote groep aanmeldingen en werden opgegeven door hun omgeving als dank voor hun inzet. De foto’s die William Rutten heeft gemaakt zijn momenteel ook op billboards langs snelwegen in heel Nederland te zien, zodat zoveel mogelijk chauffeurs via deze foto’s bedankt worden voor hun harde werk.

Geknipt voor ludieke acties

Ook op andere plekken in heel Nederland was de Dag van de Vrachtwagenchauffeur te vinden: bij tankstations, supermarkten, transportbedrijven, wegrestaurants en wasstraten bijvoorbeeld. Vrachtwagenchauffeurs werden in de watten gelegd met gratis lekkernijen, zoals taart met slagroom, gezonde ontbijtjes of het welbekende broodje bal. Sommige locaties deden hier een schepje bovenop: chauffeurs in de omgeving van Noord-Brabant en Gelderland konden in Asten langskomen voor een gratis knipbeurt bij een barbier, en bij een 'fittruck' in Beesd voor een Thaise stoelmassage.

Chauffeurs zijn blij met de dag

Uit onderzoek onder 369 vrachtwagenchauffeurs via Truckstar blijkt dat chauffeurs blij zijn dat er een dag bestaat waarin de beroepsgroep in het zonnetje gezet wordt. Dit wordt aangegeven door 84 procent van de chauffeurs uit het onderzoek. Nog meer chauffeurs, 89 procent, vinden het terecht dat chauffeurs bedankt worden. En 78 procent vindt het leuk om zelf op de dag in het zonnetje gezet te worden. Chauffeurs zijn over het algemeen tevreden over hun werk, blijkt uit het onderzoek: 70 procent geeft hun werk een 8 of hoger, 22 procent een 7 en slechts 8 procent lager dan dit.

Door: Nationale Transportgids

27 januari '23 (12:48)

Extra bussen van en naar Berregse Vastenavend

Zaterdag 28 januari 2023 is de start van het Berregse Vastenavend. Behalve op deze dag rijden op andere dagen (zaterdag 4 februari, zaterdag 11 februari, vrijdag 17 februari, zaterdag 18 februari, zondag 19 februari en maandag 20 februari) overdag, 's avonds en 's nachts extra bussen. Dat meldt Arriva.

27 januari '23 (12:10)

Klimaatactivist mag van rechter niet naar blokkade A12

De voorzieningenrechter kan vrijdag in een kort geding niet oordelen of het al dan niet terecht is dat het Openbaar Ministerie een klimaatactivist toegang tot de Utrechtsebaan heeft ontzegd. De betreffende klimaatactivist, Lucas Winnips, mag daarom zaterdag niet naar de demonstratie op de A12 van Extinction Rebellion.

27 januari '23 (11:01)

Extinction Rebellion praat vrijdag met OM over snelwegblokkade

Klimaatactiegroep Extinction Rebellion voert vrijdag overleg met het Openbaar Ministerie over de aangekondigde blokkade van de snelweg A12 in Den Haag. Dat zegt de advocaat van de groep, Willem Jebbink. Een OM-woordvoerder bevestigt het gesprek.

27 januari '23 ( 8:11)

Bijna alle medewerkers Lightyear verliezen hun baan

Bijna alle medewerkers van zonneautomaker Lightyear verliezen hun baan door het faillissement van dochterbedrijf Atlas Technologies. Dat bedrijfsonderdeel bood werk aan ongeveer 620 van de 650 medewerkers. De rechter in Den Bosch heeft een curator aangesteld en die zal komende tijd gaan kijken of er bijvoorbeeld nog een doorstart in zit.

27 januari '23 ( 7:15)

Nog geen besluit Den Haag over maatregelen rond blokkade A12

Den Haag heeft nog geen besluit genomen over maatregelen om een aangekondigde blokkade van de snelweg A12 te voorkomen. De zogenoemde driehoek van burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie, is niet bij elkaar gekomen. "Op dit moment hebben we er niets over te melden", laat een woordvoerster van burgemeester Jan van Zanen weten.

26 januari '23 (22:43)

Prijsplafond van 100 dollar per vat Russische diesel overwogen

De ambassadeurs van de 27 EU-landen spreken vrijdag in Brussel over een prijsplafond voor de import van Russische olieproducten als diesel en stookolie. De Europese Commissie stelt een maximumprijs voor van 100 dollar (92 euro) per vat premium Russische olieproducten zoals diesel en 45 dollar (41 euro) per vat voor 'mindere' producten zoals stookolie.

25 januari '23 (12:11)

Eerste deel werkzaamheden fietspad F200 tussen Haarlem en Amsterdam afgerond

De F200 is een nieuw fietspad tussen Haarlem en Amsterdam. Het werk aan het eerste deel van deze langgerekte fietsroute is in december afgerond. Deze werkzaamheden begonnen in Amsterdam en eindigden in Halfweg. Het andere deel (het fietspad tussen de Weerenbrug en restaurant De Zoete Inval) wordt op korte termijn aangepakt. Dit meldt de gemeente Haarlemmermeer.

25 januari '23 ( 8:32)

Laadpalenbedrijf Park 'n Charge krijgt 1,6 miljoen van Rabobank

Rabobank steekt 16,4 miljoen euro in de Nederlandse laadpalenexploitant Park ‘n Charge. Park ‘n Charge wil zijn netwerk van 6000 laadpunten door heel Nederland met deze financiering in de komende twee jaar meer dan verdubbelen.

25 januari '23 ( 8:11)

Door chiptekort is Europese verkoop bedrijfswagens gedaald

In de Europese Unie zijn vorig jaar flink minder nieuwe bedrijfswagens, zoals bestelbusjes, verkocht. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA is dit vooral te wijten aan de leveringsproblemen omdat autofabrikanten kampten met tekorten aan onderdelen, waaronder computerchips.

24 januari '23 (18:52)

Moederbedrijf DAF haalt recordwinst door grote vraag naar nieuwe trucks

De Amerikaanse vrachtwagenbouwer PACCAR heeft afgelopen jaar een recordwinst behaald. Het moederbedrijf van DAF had zowel in de Verenigde Staten als in Europa veel vraag naar nieuwe trucks. In de VS kwam dat door een verouderd wagenpark dat aan vervanging door schonere vrachtwagens toe is. DAF had vooral wind mee door de aantrekkende economie na een aantal coronajaren.