Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bijna 400 bedrijven deden mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Door Johanne Levinsky
schedule 5 min
location_on [xx]km
Bijna 400 bedrijven deden mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur
 De derde editie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur die gisteren plaatsvond heeft geleid tot een nieuw record. Dit jaar hebben bijna 400 bedrijven in heel Nederland zich officieel aangemeld met een speciale actie om vrachtwagenchauffeurs te bedanken voor hun harde werk, zo laat de organisatie weten. Hiermee stijgt het aantal deelnemers met ruim 10 procent ten opzichte van vorig jaar. De populariteit van de Dag maakt haar doelen - vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje zetten en het aanjagen van maatschappelijke waardering – ruimschoots waar. Dit meldt Newslab.

De Dag stond in het teken van ludieke, grappige en sympathieke acties voor vrachtwagenchauffeurs. De landelijke kick-off van de Dag vond plaats in Lelystad, waar een eenmalige expositie van sterrenfotograaf William Rutten plaatsvond. Ter ere van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur heeft William een uitgebreide fotoserie gemaakt van verschillende chauffeurs. De foto’s werden onthuld tijdens een mini-tentoonstelling die toepasselijk werd opgezet in een vrachtwagen. De chauffeurs, vijf heren en twee dames, zijn gekozen uit een grote groep aanmeldingen en werden opgegeven door hun omgeving als dank voor hun inzet. De foto’s die William Rutten heeft gemaakt zijn momenteel ook op billboards langs snelwegen in heel Nederland te zien, zodat zoveel mogelijk chauffeurs via deze foto’s bedankt worden voor hun harde werk.

Geknipt voor ludieke acties

Ook op andere plekken in heel Nederland was de Dag van de Vrachtwagenchauffeur te vinden: bij tankstations, supermarkten, transportbedrijven, wegrestaurants en wasstraten bijvoorbeeld. Vrachtwagenchauffeurs werden in de watten gelegd met gratis lekkernijen, zoals taart met slagroom, gezonde ontbijtjes of het welbekende broodje bal. Sommige locaties deden hier een schepje bovenop: chauffeurs in de omgeving van Noord-Brabant en Gelderland konden in Asten langskomen voor een gratis knipbeurt bij een barbier, en bij een 'fittruck' in Beesd voor een Thaise stoelmassage.

Chauffeurs zijn blij met de dag

Uit onderzoek onder 369 vrachtwagenchauffeurs via Truckstar blijkt dat chauffeurs blij zijn dat er een dag bestaat waarin de beroepsgroep in het zonnetje gezet wordt. Dit wordt aangegeven door 84 procent van de chauffeurs uit het onderzoek. Nog meer chauffeurs, 89 procent, vinden het terecht dat chauffeurs bedankt worden. En 78 procent vindt het leuk om zelf op de dag in het zonnetje gezet te worden. Chauffeurs zijn over het algemeen tevreden over hun werk, blijkt uit het onderzoek: 70 procent geeft hun werk een 8 of hoger, 22 procent een 7 en slechts 8 procent lager dan dit.

Door: Nationale Transportgids

27 mei '24 (13:15)

Instorten parkeergarage Nieuwegein: Q-Park 'enorm geschrokken'

Q-Park is "enorm geschrokken" van het instorten van de hellingbanen in de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. "We zijn opgelucht dat bezoekers en medewerkers ongedeerd zijn gebleven. Wij willen onze oprechte dank uitspreken aan de hulpdiensten voor hun snelle en professionele handelen", schrijft de parkeerexploitant mede namens Primevest, de eigenaar van de garage, in een verklaring op de website.

27 mei '24 ( 9:15)

Start verkennend OVV-onderzoek naar ingestorte garage Nieuwegein

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) start maandag een verkennend onderzoek naar de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein. Dat laat een woordvoerster maandag weten.

24 mei '24 (11:10)

A1 twee nachten afgesloten tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Deventer

Maandag 27 mei 2024 wordt de A1 voor verkeer richting Deventer tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting (23) Deventer vanaf 21.00 uur tot dinsdag 28 mei (05.00 uur) afgesloten. Daarover bericht de gemeente Voorst.

24 mei '24 ( 8:44)

Succesvolle vijftiende scootmobieldag in sportcentrum Nederweert

Woensdag 22 mei 2024 vond in Sportcentrum De Bengele in Nederweert de vijftiende editie van de scootmobieldag plaats. Na het openingswoord van wethouder Carla Dieteren, waarin zij onder andere stilstond bij het vijftienjarig bestaan, gingen de meer dan dertig deelnemers aan deze dag enthousiast van start. Daarover bericht de gemeente Nederweert.

23 mei '24 (17:00)

Friesland blijft ondanks bezwaren Arriva bij concessie voor Qbuzz

Busvervoerder Qbuzz gaat ondanks bezwaren van Arriva vanaf december het busvervoer in Friesland verzorgen. De provincie volgt de commissie voor bezwaar- en beroepschriften en klachten. Arriva had daar een klacht ingediend en vond dat het zelf de busconcessie moest houden.

23 mei '24 (16:30)

KNMI: vrijdag en zaterdag in het hele land kans op onweersbuien en wateroverlast

Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 ( 9:00)

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden. De Zweedse fabrikant wil de eerste waterstoftrucks in 2026 bij wijze van proef op de weg brengen. Rond 2030 moet de commerciële lancering volgen.

22 mei '24 ( 8:15)

Flink meer auto's verkocht in Europese Unie in april

De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de verkoop op jaarbasis met bijna 14 procent toe tot 913.995 nieuwe personenauto's.

21 mei '24 ( 9:50)

Proef speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen in Amsterdam verlengd

In Amsterdam is de proef met een speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen verlengd. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

21 mei '24 ( 9:15)

Fors koersverlies laadpalenmaker Alfen op Damrak

Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht. Wel handhaafde Alfen de omzetverwachting voor het hele jaar en liet het bedrijf tevens weten een tijdelijke financieel directeur te hebben gevonden. Het aandeel werd 19 procent lager gezet.