Jumbo Supermarkten opent 14e thuisbezorghub in Zwolle

Jumbo Supermarkten heeft in Zwolle gisteren haar 14e thuisbezorghub geopend. Vanuit deze nieuwe distributielocatie , zullen online bestelde boodschappen via jumbo.com en de Jumbo app rechtstreeks bezorgd worden bij klanten in Overijssel, Flevoland en omstreken. Daarmee vergroot Jumbo haar online bezorgcapaciteit in en rondom plaatsen als Zwolle, Hoogeveen, Lelystad, Emmeloord en Urk aanzienlijk. Dit meldt Jumbo Supermarkten.

“De nieuwe thuisbezorghub in Zwolle is een antwoord op de toenemende vraag naar online boodschappen doen. Steeds meer klanten, zowel particulier als zakelijk, ontdekken de voordelen van bezorging”, vertelt Karel de Jong, directeur Supply Chain bij Jumbo. “Om de boodschappen zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen, opent Jumbo na deze nieuwe hub in Zwolle voor het einde van het jaar nog een aantal centrale thuisbezorglocaties voor haar online bestellingen. Met een bezorghub is de capaciteit nog beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Ook worden hierdoor minder kilometers gemaakt dan voorheen, wat een gunstig effect heeft op onze CO2-uitstoot. Uiteraard kunnen online klanten van Jumbo bij het bezorgen dezelfde goede service verwachten als die zij ontvangen vanuit de winkels.”

Verdere uitbreiding

Jumbo heeft naast de nieuwe hub in Zwolle nog hubs in Heereveen, Maastricht, Amsterdam, ’s-Hertogenbosch, Middelburg, Utrecht, Breda, Heerhugowaard, Bemmel, Hengelo en Groningen en Deventer. Begin 2021 werd een nieuw e-fulfilmentcenter in Bleiswijk in gebruik genomen, dat tevens functioneert als hub. Om te blijven voldoen aan de groeiende vraag naar thuisbezorging, staat het vergroten van de online bezorgcapaciteit door verdere uitbreiding met hubs hoog op de agenda. Hiermee zorgt Jumbo voor een steeds sterker omnichannelaanbod voor haar klanten.

Door: Nationale Transportgids