Kranenbedrijf M.J. van Riel schaft Scania’s aan voor exceptioneel transport

M.J. van Riel uit Tilburg, gespecialiseerd in kranen, exceptioneel transport en industriële verhuizingen, heeft de eerste drie exemplaren van vijf nieuwe Scania’s in gebruik genomen. Alle drie, twee bakwagens en een trekker met een gestuurde naloopas, zijn voorzien van een Effer autolaadkraan met daarbij behorende opbouw. Dit meldt Scania.

De nieuwe Scania’s, twee R500 8x2*6 en één R450 6x2*4, worden ingezet voor exceptioneel transport en industriële verplaatsingen, van schepen tot complete fabrieken. De voertuigen zijn rondom volledig luchtgeveerd en met standkoeling, retarder, ACC, lederen bekleding en full infotainment van alle luxe voorzien. De autolaadkranen, opgebouwd door Kluytmans, hebben een bereik van 33 meter en zijn uitgerust met een werkbak. Eigenaar Martin van Riel: “Wij hebben een echt Scania-hart en zijn blij dat ze nu ook met 10-tons vooras verkrijgbaar zijn.”

Investeren in elektrisch materiaal

M.J. van Riel heeft duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel staan en investeert volop in elektrisch materiaal. “Wij hebben elektrische kranen, van Liebherr- en Spierings-kranen, tot kleinere pick & carry kranen, maar ook elektrische heftrucks.” Dat zijn trucks in de toekomst op elektriciteit zullen rijden, moet Van Riel nog zien. “Wij vervoeren de zwaarste objecten en daar hebben we veel pk’s voor nodig. Dan worden de accu’s zwaar, het rijbereik kort en de laadtijden lang. Of het waterstof wordt of accu’s, we blijven de markt en fabrikanten nauwlettend volgen en in onze materialen investeren.”

Door: Nationale Transportgids