Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kranenbedrijf M.J. van Riel schaft Scania’s aan voor exceptioneel transport

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
M.J. van Riel uit Tilburg, gespecialiseerd in kranen, exceptioneel transport en industriële verhuizingen, heeft de eerste drie exemplaren van vijf nieuwe Scania’s in gebruik genomen. Alle drie, twee bakwagens en een trekker met een gestuurde naloopas, zijn voorzien van een Effer autolaadkraan met daarbij behorende opbouw. Dit meldt Scania.

De nieuwe Scania’s, twee R500 8x2*6 en één R450 6x2*4, worden ingezet voor exceptioneel transport en industriële verplaatsingen, van schepen tot complete fabrieken. De voertuigen zijn rondom volledig luchtgeveerd en met standkoeling, retarder, ACC, lederen bekleding en full infotainment van alle luxe voorzien. De autolaadkranen, opgebouwd door Kluytmans, hebben een bereik van 33 meter en zijn uitgerust met een werkbak. Eigenaar Martin van Riel: “Wij hebben een echt Scania-hart en zijn blij dat ze nu ook met 10-tons vooras verkrijgbaar zijn.”

Investeren in elektrisch materiaal

M.J. van Riel heeft duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel staan en investeert volop in elektrisch materiaal. “Wij hebben elektrische kranen, van Liebherr- en Spierings-kranen, tot kleinere pick & carry kranen, maar ook elektrische heftrucks.” Dat zijn trucks in de toekomst op elektriciteit zullen rijden, moet Van Riel nog zien. “Wij vervoeren de zwaarste objecten en daar hebben we veel pk’s voor nodig. Dan worden de accu’s zwaar, het rijbereik kort en de laadtijden lang. Of het waterstof wordt of accu’s, we blijven de markt en fabrikanten nauwlettend volgen en in onze materialen investeren.”

Door: Nationale Transportgids

21 februari '24 (12:45)

Minstens twee slachtoffers in Lochem door gevallen brugdek

Het brugdek dat woensdagochtend werd getakeld in Lochem is op minstens twee slachtoffers gevallen. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Voor zover bekend zijn er in totaal vier mensen gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. De Arbeidsinspectie gaat naar Lochem om daar onderzoek te doen naar het ongeval met de in aanbouw zijnde brug.

21 februari '24 (11:30)

Na terreurdreiging weer groen reisadvies voor Parijs

Het reisadvies voor Parijs is aangepast van geel naar groen. Daarmee is de kleurcode voor heel Frankrijk nu weer groen, wat betekent dat er volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken geen bijzondere risico's zijn. De veiligheidsrisico's zijn volgens het departement vergelijkbaar met die in Nederland.

21 februari '24 (11:30)

Eerste bussen met asielzoekers van Ter Apel naar Biddinghuizen

De eerste bussen met asielzoekers zijn woensdagochtend rond 11.00 uur vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel vertrokken naar Biddinghuizen. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Biddinghuizen vangt vanaf woensdag 240 extra asielzoekers op om het aanmeldcentrum te ontlasten.

21 februari '24 (11:23)

In Assen minste aantal rijbewijzen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat inwoners van de gemeente De Wolden in Drenthe provinciebreed relatief gezien het meest beschikken over een rijbewijs. Dat meldt RTV Drenthe.

21 februari '24 ( 8:56)

Wegwerkzaamheden tussen Appingedam en Eemshaven

Rijkswaterstaat voert sinds maandagochtend grootschalig onderhoud uit aan de N33 in de provincie Groningen. De werkzaamheden vinden plaats tussen knooppunt Zuidbroek en de Eemshaven en duren tot medio maart. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 (10:15)

Slachtoffer dodelijk verkeersongeluk in Barneveld is 83-jarige man

Het slachtoffer van het fatale ongeluk in Barneveld maandagavond is een 83-jarige man uit Voorthuizen. De politie heeft dinsdagochtend de familie van de man op de hoogte gebracht.

20 februari '24 ( 8:15)

Elektrische auto's winnen terrein in Europa

Autofabrikanten in Europa zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Ze verkochten in januari ruim 12 procent meer personenauto's, meldt de Europese brancheorganisatie ACEA. Elektrische auto's wonnen marktaandeel, ondanks het verdwijnen van een subsidie voor stekkerauto's in Duitsland.

20 februari '24 ( 7:54)

Motorrijder zwaargewond na heftig ongeval op A16

Maandag 19 februari 2024 is circa 06.45 uur een motorrijder uit Rotterdam zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de A16 bij knooppunt Galder richting België. Door een nog onbekende oorzaak kwamen de motor, een bestelbus en een vrachtwagen met elkaar in aanraking. Dat meldt Politie.nl.

20 februari '24 ( 7:39)

Onderzoek naar weggebruik in Noord-Holland

Rijkswaterstaat onderzoekt vanaf maandag 26 februari 2024 met behulp van kentekenregistratie het weggebruik in Noord-Holland. Doel is om zicht te krijgen op welke weggebruikers regelmatig in de regio rijden, zodat hun vervolgens een NS Altijd Voordeel-abonnement kan worden geboden en de mogelijkheid om deel te nemen aan een beloningsproject. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 ( 7:15)

Bedrijven investeren minder in personenauto's en vliegtuigen

Bedrijven hebben in december 8,1 procent minder geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in gebouwen, vliegtuigen, personenauto's en machines werd minder geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In november namen de bedrijfsinvesteringen met 4,8 procent af.