Koning opent nieuwe bedrijfshal busproducent Ebusco

Koning Willem-Alexander heeft gistermiddag de nieuwe fabriekshal van Ebusco geopend. Hij deed dit door de Ebusco 3.0 bus aan de lader te leggen. De nieuwe fabriek in het Noord-Brabantse Deurne zal naar verwachting in 2022 een productiecapaciteit van vijfhonderd emissievrije bussen per jaar hebben. Dit meldt Ebusco.

 

Ebusco, dat onlangs de stap naar de beurs maakte, ontwikkelt, produceert en distribueert sinds 2012 emissievrije elektrische bussen en oplaadsystemen met als doel de transitie naar duurzame en betaalbare transportecosystemen te bevorderen. De Ebusco 3.0, het nieuwste revolutionaire bus model van Ebusco, wordt geheel in Nederland geproduceerd. In de nieuwe fabriekshal wordt onder meer het casco van deze bussen gemaakt van koolstofvezelcomposiet, een lichtgewichtmateriaal gebaseerd op luchtvaarttechnologie. De bus onderscheidt zich, naast het lichtere gewicht, door het grotere kilometerbereik en de langere levensduur.

Internationale uitrol

“In onze nieuwe fabriekshal in Deurne gaan we de productie van ons nieuwste model bus, de Ebusco 3.0, belangrijk opschalen. Daarnaast geldt onze nieuwe fabriekshal als de blueprint voor onze internationale uitrol van productiecapaciteit", zei Peter Bijvelds, CEO Ebusco. "De opening is een belangrijk en feestelijk moment voor Ebusco, en we zijn er enorm trots op dat Koning Willem Alexander de fabriekshal vanmiddag officieel heeft geopend."

Door: Natiionale Transportgids
Beeld: Ebusco