Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

A4 dicht tussen Markiezaat en Belgische grens na ongeval met vrachtwagens

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Twee vrachtwagen zijn vanochtend met elkaar in botsing gekomen op de A4 tussen Markiezaat en de Belgische grens. Het ongeluk gebeurde om 7.00 uur toen één van de twee betrokken vrachtwagens stil stond op de vluchtstrook en werd aangereden. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Bij de aanrijding kwam titaniumdioxide-poeder vrij waarmee een van de vrachtwagens was geladen. Titaniumdioxide is een mineraal dat UV-stralen weerkaatst en daarom als zonbescherming wordt ingezet en veelal in zonnebrandcrème zit.

Door de aanwezigheid van het poeder besloot Rijkswaterstaat de weg volledig af te sluiten vanaf knooppunt Markiezaat richting de Belgische grens. Ook werd de ZOAB-cleaner opgeroepen om het wegdek te reinigen. 

Omleiding

Voor het verkeer richting de Belgische grens is een omleiding ingezet vanaf knooppunt Markiezaat. Het verkeer kan de borden Breda volgen en rijden over de A58, A16 en E19. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg rond 13.00 uur kan worden vrijgegeven als de bergingswerkzaamheden zijn afgerond. 

De #A4 is dicht tussen Markiezaat en de Belgische grens na een ongeluk tussen twee vrachtwagens. De ZOAB-cleaner is onderweg om het wegdek schoon te maken. We verwachten nog enkele uren bezig te zijn.

Richting Antwerpen? Volg dan vanaf knp. Markiezaat Breda (A58, A16, E19). pic.twitter.com/xgxkjHfzL0

— Rijkswaterstaat Verkeersinformatie (@RWSverkeersinfo) October 25, 2021

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat - 
@Wis_Jeroen

19 juli '24 (13:15)

Vroege avondspits door vakantieverkeer

De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

19 juli '24 (12:06)

Werkzaamheden verbetering Houtribweg (N307) in Lelystad

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is afgesproken om de Houtribweg (N307) de komende jaren aan te passen. Daarover bericht de gemeente Lelystad.

19 juli '24 ( 9:22)

Wegwerkzaamheden aan Amerikaweg en Boerhaavelaan in Haarlem

In Schalkwijk en Haarlem Oost worden veel woningen gebouwd. Dat zorgt voor een toename van het verkeer. De Amerikaweg en de Boerhaavelaan zijn belangrijke toegangswegen. De Amerikaweg krijgt groot onderhoud en de Boerhaavelaan wordt opnieuw ingericht. Daarover bericht de gemeente Haarlem.

19 juli '24 ( 8:45)

Onweersbuien: zaterdagavond code geel in midden en zuidoosten

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Gelderland code geel afgegeven vanwege plaatselijk stevige onweersbuien zaterdagavond. Bij die buien zijn windstoten, wateroverlast en hagel mogelijk.

19 juli '24 ( 8:00)

Forse toename gestolen vrachtwagens eerste helft 2024

De afgelopen zes maanden zijn opvallend meer zware bedrijfsvoertuigen gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal diefstallen nam met 44 procent toe, meldt de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

18 juli '24 (14:45)

Advies: maak tram, bus en metro volgend jaar 3 procent duurder

Een rit in het stads- en streekvervoer wordt volgend jaar waarschijnlijk 3 procent duurder. Dat bevestigt directeur Jan van Selm van samenwerkingsverband DOVA na een bericht hierover van NU.nl.

18 juli '24 (10:45)

Heinenoordtunnel vanaf 26 juli twee weken dicht vanwege renovatie

De Heinenoordtunnel op de snelweg A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom is van vrijdag 26 juli tot en met vrijdag 9 augustus in beide richtingen dicht omdat de tunnel gerenoveerd wordt. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de richting van de Hoeksche Waard gebruik te maken van de omleidingen via de A16 en de N217. Verkeer met bestemming Zierikzee en Bergen op Zoom moet gebruikmaken van de omleiding via de A16, A17 en A59.

18 juli '24 ( 9:00)

Forse toename autoverkoop Volvo

Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

18 juli '24 ( 6:15)

Verkoop van volledig elektrische auto's in EU nauwelijks toegenomen

De verkoop van volledig elektrische auto's in Europa is in de eerste helft van dit jaar amper gegroeid. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA verloren stekkerwagens daarmee terrein aan hybride modellen, waarvan er bijna een vijfde meer op kenteken zijn gezet.

17 juli '24 (21:15)

Autoconcern Stellantis gaat zich meer richten op hybride voertuigen

Stellantis, het autoconcern achter merken als Fiat, Peugeot en Opel, is van plan de productie van transmissiesystemen voor hybride voertuigen op te voeren. Daarmee schaaft het bedrijf verder aan zijn strategische koers, nu de vraag naar volledig elektrische auto's de laatste tijd is verzwakt.