Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ruud Verschoor Verhuur B.V. is met nieuwe Scania R500 klaar voor toekomst

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Ruud Verschoor Verhuur B.V. uit Hellevoetsluis nam onlangs voor het eerst een Scania R500 6x2 bakwagen met een open laadbak en een hefbare en gestuurde naloopas in gebruik. ‘’s Lands slimste afzetter’, zoals er trots op de website staat, is een grote verhuurder van ondermeer dranghekken, barriers en andere evenementen infra. “We hadden het besluit om met Scania van vijf naar zes trucks door te groeien net eind 2019 genomen toen de coronacrisis uitbrak”, vertelt Tamara Verschoor die samen met haar moeder eigenaar directeur is.” Dit meldt Scania. 

“Als snel bleek dat die uitbreiding niet op een ongelukkiger moment had kunnen komen. Maar wij zijn een bedrijf dat zijn afspraken nakomt en met enige hulp van de Scaniadealer in Hoogvliet is alles toch op zijn pootjes terechtgekomen. Met de nieuwe Scania zijn we nu helemaal voorbereid op een toekomst met veel evenementen,” blikt Tamara vol vertrouwen vooruit. 

Keuze voor Scania

Dat Verschoor voor het eerst voor Scania kiest, heeft meerdere oorzaken. “Dit is de eerste keer in 25 jaar dat wij een ander merk kopen. Tot nu toe deed mijn vader dat altijd. Omdat mijn man altijd Scania gereden heeft, eerst bij een baas en later voor zichzelf, ken ik het merk goed. Ik vind Scania een auto die past bij wat wij willen uitstralen: degelijkheid, netheid en tot in de puntjes verzorgd.” 

Evenementen

Verschoor is groot in het verzorgen van afzettingen van allerlei soorten en formaat. “Voor een editie van Decibel, bijvoorbeeld rijden wij zomaar 40 vrachten naar het terrein. Maar we leveren met hetzelfde gemak ook 10.000 dranghekken voor de Marathons van Amsterdam en Rotterdam. Of voor prinsjesdag. Daarnaast bouwen wij ook tijdelijke safety walls voor bijv. voetbalwedstrijden en plaatsen we hekken voor de bouw. En we hebben allerlei infra die je op evenementen vindt zoals mobiele kassa’s.” 

Coronacrisis

Alleen lag het bedrijf de afgelopen twee jaar nagenoeg stil. “Dat heeft ons ongelooflijk veel hoofdbrekens gekost,” blikt Tamara terug. “Onze branche heeft samen met de horeca en de ZZP-ers waarschijnlijk de grootste klap van de crisis gehad. We hebben van het vaste personeel gelukkig niemand hoeven ontslaan. Maar onze inhuurkrachten, en dat is een behoorlijk aantal mensen, zijn weg. En het is maar de vraag of die allemaal terugkomen. Want net als in de horeca zijn die wat anders gaan doen. Ik denk dat andere branches daar ook mee te maken hebben. In feite heeft corona gezorgd voor een hele omslag. We gaan met zijn allen nog dure tijden tegemoet vrees ik.”

Eigen team

Dat Verschoor voornamelijk met eigen trucks rijdt, is een kwestie van controle en vakmanschap. “Natuurlijk zouden we ook trucks en chauffeurs kunnen inhuren. We hebben ook één charter als flexibele schil. Maar ons werk is altijd op vreemde tijden en met behoorlijk veel tijdsdruk. Dan moet je ervan op aankunnen dat als het evenement om 08.10 uur een lading hekwerk wil hebben, die er ook staat. Ook het samenspel tussen de chauffeur en de mensen die bijvoorbeeld de hekken plaatsen en koppelen luistert heel nauw. Dat gaat rijdend en moet een vloeiende flow zijn. Dat gaat het beste met een team dat op elkaar is ingespeeld. Dus werk ik het liefst met onze eigen mensen.”

Truckdealer

Verschoor heeft zowel het onderhoud als de verzekering bij de Scaniadealer in Hoogvliet ondergebracht. “Wij zijn geen transportbedrijf. Wij faciliteren evenementen. Daar verwachten ze dat wij hen op ons gebied volledig ontzorgen. Dat verwacht ik op mijn beurt ook van mijn truckdealer. Dan kan iedereen doen waar hij het beste in is.”

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Scania

05 december '23 (14:45)

Europees Hof geeft zegen aan coronareismaatregelen

Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

05 december '23 (12:15)

Slachtoffers dodelijk ongeval A59 op verschrikkelijke manier om het leven gekomen

De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. Dat vertelde de voorzitter dinsdag in de rechtbank in Breda. Daar wordt de strafzaak behandeld tegen de 33-jarige Thomas de G. Hij wordt verdacht van doodslag door op vrijdagavond 10 maart het fatale ongeval te veroorzaken.

05 december '23 ( 8:57)

Pilot met slimme fietssensor in Utrecht

Vrijdag 15 december 2023 start de gemeente Utrecht op de kruising Biltstraat-Kruisstraat in de domstad een pilot met een slimme fietssensor. Door deze sensor springt het verkeerslicht vaker op groen. De pilot duurt tot en met 15 mei 2024. Daarover bericht de gemeente Utrecht.

05 december '23 ( 8:40)

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos Transport over

Sligro Food Group staat naar verwachting op het punt om de transportactiviteiten die Simon Loos Transport verricht voor Sligro over te nemen van dit transportbedrijf. Dat meldt Sligro.

04 december '23 (15:45)

Volgens bezorgers zijn alle cadeautjes op tijd binnen voor pakjesavond

Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

04 december '23 (15:15)

140 Italiaanse elektrische bussen door Qbuzz besteld voor regio Leiden

Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz heeft 140 nieuwe elektrische bussen besteld bij de grote producent Iveco uit het Italiaanse Turijn. Deze voertuigen moeten vanaf eind 2024 gaan rijden in de Zuid-Hollandse regio rond Leiden en Gouda, meldt Iveco. Daar is Qbuzz vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het busvervoer, voor een periode van dertien jaar.

04 december '23 ( 6:00)

Minder grote omzetstijging auto- en motorbranche

In het derde kwartaal is de omzet in de auto- en motorbranche fors minder gestegen dan in het tweede kwartaal. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Het gaat om een omzetstijging van 10,4 procent in juli, augustus en september ten opzichte van een jaar eerder, waar dat in het tweede kwartaal nog een omzetstijging van 33,7 procent was.

01 december '23 (15:00)

Achmea wil uitstoot verzekerde auto's omlaag krijgen

Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

01 december '23 (12:45)

Lichte stijging autoverkopen in november: automarkt 'normaliseert'

Autofabrikanten verkochten in november nog maar iets meer auto's dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging wijst dat op een normalisering van de markt voor personenauto's, na maanden van sterke stijgingen.

01 december '23 ( 8:27)

Van Eijsingabrug in Oegstgeest anderhalve dag afgesloten

De Van Eijsingabrug in Oegstgeest is van donderdag 7 december (07.00 uur) tot en met vrijdag 8 december (19.00 uur) vanwege werkzaamheden afgesloten. Autoverkeer, bussen, voetgangers en fietsers kunnen dan niet over de brug. Daarover bericht de gemeente Oegstgeest.