Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

CarNext krijgt kort na afsplitsing van LeasePlan nieuwe eigenaar

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De marktplaats voor tweedehands auto's CarNext wordt overgenomen door zijn Britse branchegenoot Constellation Automotive Group. Daarmee heeft het van oorsprong Nederlandse platform kort na de afsplitsing van leasemaatschappij LeasePlan een nieuwe eigenaar.

CarNext werd in 2018 opgezet door LeasePlan als pan-Europees merk voor jonge gebruikte auto’s. Dat zijn doorgaans auto's die eerder enkele jaren als leasewagen dienst hebben gedaan. In juli dit jaar werd het occasionplatform, dat in tal van landen actief is, op eigen benen gezet. CarNext kwam in handen van een investeerdersconsortium, waaronder TDR Capital. Die investeerder is ook de meerderheidsaandeelhouder van Constellation.

Met LeasePlan werd wel afgesproken dat het platform de tweedehands auto's van de leasemaatschappij mocht blijven verkopen. Dat laatste, tezamen met de ervaringen van de Nederlanders met digitale verkoop, maakte een overname van CarNext interessant voor het al veel grotere Constellation. De langetermijnovereenkomst met LeasePlan is volgens een verklaring goed voor honderdduizenden wagens per jaar.

Europa's grootste digitale marktplaats

De deal biedt Constellation ook een schat aan data-analyses en historische Europese transactiegegevens over gebruikte auto's. Die kunnen worden opgenomen in de eigen databank. Samen worden CarNext en Constellation naar eigen zeggen Europa's grootste digitale marktplaats voor gebruikte auto's. Jaarlijks verkoopt de combinatie naar verwachting straks meer dan 2,5 miljoen auto's. Hoeveel geld er precies met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

Door: ANP

26 juli '24 ( 8:24)

29 augustus 2024: verkeers- en mobiliteitsbeurs voor 55-plussers in Naaldwijk

Donderdag 29 augustus 2024 (13.30-16.30 uur) organiseert de gemeente Westland samen met Koop & Co voor het eerst een grote verkeers- en mobiliteitsbeurs. Deze beurs in het World Horti Center in Naaldwijk is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder. Daarover bericht de gemeente Westland.

26 juli '24 ( 6:00)

Zuidelijke A4 en Heinenoordtunnel wekenlang dicht

De Heinenoordtunnel tussen Rotterdam en het zuidwesten van het land is de komende weken dicht. Ook de A4 tussen de knooppunten Zoomland en Sabina is ruim een week afgesloten. In de tunnel en op de weg vinden gelijktijdig werkzaamheden plaats.

25 juli '24 (17:30)

120 auto's uit parkeergarage Nieuwegein gehaald: meer dan verwacht

In de afgelopen week zijn 120 auto's uit een deels ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Dat zijn er meer dan vooraf was verwacht. Enkele auto's zijn nog binnen, het is nog niet gelukt om die veilig naar buiten te krijgen.

25 juli '24 (13:45)

Olympische Spelen: busvervoerders voorbereid op files

Verschillende busvervoerders in Nederland brengen de komende twee weken mensen naar Parijs waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Er is vraag naar de busritten, maar van een stormloop zoals tijdens de halve finale van het EK-voetbal is geen sprake, blijkt uit een korte rondgang van het ANP. De busmaatschappijen die naar Parijs rijden, zijn voorbereid op de verwachte drukte rond de Franse hoofdstad.

25 juli '24 (12:00)

Chauffeurs zomerpendelbussen gaan beter om met tachograaf

Nog lang niet alle chauffeurs van zomerpendelbussen maken op de juiste manier gebruik van de tachograaf, waarmee rij- en rusttijden, de snelheid en de afgelegde afstand moeten worden bijgehouden. Toch ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een flinke verbetering in de bediening van het apparaat.

25 juli '24 ( 8:45)

NVWA doet onderzoek naar verschillende merken bakfietsen

De NVWA doet onderzoek naar verschillende merken bakfietsen naar aanleiding van meldingen van consumenten over gebroken frames. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTL Nieuws.

25 juli '24 ( 7:15)

Olympische Spelen: meer vraag naar treinen en bussen naar Parijs

De NS ziet "een duidelijke toename" in de verkoop van treintickets naar Parijs. Daar beginnen vrijdag de Olympische Spelen. Voor de laatste week van de Spelen zijn tot nu toe zelfs bijna twee keer zoveel treintickets naar de Franse hoofdstad geboekt als vorig jaar voor dezelfde boekingsperiode, meldt de vervoerder.

24 juli '24 (11:45)

A4 ten zuiden van Rotterdam ruim een week dicht

De A4 is vanaf vrijdag 22.00 uur ruim een week dicht in de richting van Rotterdam tussen de knooppunten Zoomland en Sabina in Noord-Brabant. De weg gaat dicht tot maandag 5 augustus 05.00 uur. De werkzaamheden aan de A4 zijn tegelijk met de zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel in de A29. De verwachte vertraging kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

24 juli '24 ( 9:30)

Ongeval op afrit A59 bij Den Bosch: betrokkenen op de vlucht

Drie mensen zijn dinsdagavond zwaargewond geraakt door een ongeval op een afrit van de A59 bij Den Bosch. De politie bevestigt berichtgeving hierover van regionale media. Twee betrokkenen zijn op de vlucht geslagen. De politie is nog naar hen op zoek.

23 juli '24 (13:15)

Nederlandse zuivelexport omlaag door sterk gedaalde zuivelprijzen

De Nederlandse zuivelexport is vorig jaar in waarde gedaald. Volgens ketenorganisatie van de sector ZuivelNL was er vooral met de export van weiproducten, melkpoeder en boter minder geld gemoeid. De exportwaarde van kaas en gecondenseerde melk nam wel toe.