Dit weekend vertragingen op A9 richting Schiphol en Den Haag verwacht

In opdracht van Rijkswaterstaat vernieuwt Boskalis komend weekend het asfalt van de snelweg A9 ter hoogte van Haarlem-Zuid in de richting van Schiphol en Den Haag. De werkzaamheden vinden plaats van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. De extra reistijd kan hierdoor oplopen tot 10 minuten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Tijdens de werkzaamheden sluit Rijkswaterstaat vanuit Haarlem en Hoofddorp de aansluitingen van de N205 naar de snelweg A9 richting Schiphol en Den Haag af. Ook gaat voor het verkeer vanuit Haarlem de aansluiting van de A9 op de snelweg A5 dicht bij knooppunt Raasdorp.

Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid met behulp van gele borden:

  • vanuit Haarlem richting Amsterdam en Den Haag/Rotterdam via het Rottepolderplein;
  • vanaf de A9 richting Den Haag/Rotterdam via A9-A4;
  • verkeer op de A9 richting de A5 en Westpoort rijdt door tot afslag S106 richting Lijnden, om daar te keren en via de A9 terug te rijden naar de A5.

Een goede voorbereiding

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande werkzaamheden en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Meer informatie over het groot onderhoud aan de A9 is te vinden op de projectpagina Provincie Noord-Holland: groot onderhoud wegen 2021. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat