Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

VLK Recycling koopt twee Scania’s V8 haakarmtrucks

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
VLK Recycling uit Noordwijk koopt voor het eerst sinds 10 jaar weer twee nieuwe Scania’s. Op verzoek van hun chauffeur, gingen eigenaar en directeur Jan en Andries van Leeuwen voor een nieuwe 8x2 bakwagen met een verlaagde R-cabine en een SCR-only 580 pk V8 motor. Dit meldt Scania.

Deze truck gaat hoofdzakelijk in het schroot rijden. Dat is zwaar. Daar zorgt de 8x2 configuratie met een gestuurde voor- en naloopas in combinatie met de bladgeveerde 10 tons vooras voor een optimale gewichtsverdeling. “En dat is belangrijk bij ons. Want wij hebben behalve een VDL haakarminstallatie ook nog een kraan op de auto. Die willen we zover mogelijk naar voren plaatsen”, legt Andries van Leeuwen van VLK Recycling uit. “Daarom kiezen wij voor een 18 ton/m Palfinger Epsilon kraan met een verhoogde zitplaats. Dan kan de chauffeur tijdens het laden goed in de laadbak kijken en dat is veiliger. Door nu een verlaagde verlengde dagcabine te monteren, draait die zitplaats mooi nét over het cabinedak heen. Waardoor we de kraan nog compacter tegen de achterwand konden bouwen. Via een slimme opstap aan de linkerzijde en een extra handgreep, kan de chauffeur zo vanaf zijn stoel op de kraan stappen. Verder heeft hij voor een XT-uitvoering gekozen met de stalen bumper, de roosters voor de koplampen en de wat robuustere spiegelkappen.”

Circulair werken

VLK Recycling zit al sinds 1951 in de inzameling van papier, metalen en bouwafval. “Onze specialiteit is om die bonte verzameling materiaal, zoveel mogelijk weer te scheiden tot mono stromen product waardoor het voor de industrie makkelijker wordt om circulair te kunnen werken. Daar zit ons verdienmodel, wij moeten het zeker niet hebben van de kilometers. Integendeel, wij proberen al jaren onze ritten zo kort mogelijk te houden. Dat ging ons altijd al goed af maar is bij ons sinds de komst van goede IT-ondersteuning bijna tot kunst verheven.”

Die efficiëntie brengt volgens Van Leeuwen nog meer. “Wij zijn al 70 jaar bezig om met goed ondernemerschap zoveel mogelijk oog te hebben voor mens en omgeving. Nu heet dat MVO en zijn wij met onze vertrouwde werkwijze in één keer behoorlijk modern. Maar als je het werk zo inricht, dat je binnen een straal van maximaal 25 kilometer dicht bij huis kunt blijven, vorm je natuurlijk ook een geringere belasting voor het milieu en het klimaat. Dan komen efficiëntie en zorg voor je omgeving als vanzelf bij elkaar.”

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.