Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

René de Baat winnaar NK Veiligste Chauffeur van Nederland

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Vrachtwagenchauffeur René de Baat uit Klaaswaal is winnaar geworden van het NK Veiligste Chauffeur. Op het TT Circuit in Assen was de 39-jarige Zuid-Hollander afgelopen zaterdag de sterkste van 25 finalisten. Danny Henskens (Berghem) en Pieter Jacobs (Beuningen) legden beslag op de tweede en de derde plaats. Dit meldt TVM verzekeringen.

Voor De Baat was de winst speciaal, aangezien ook zijn vader Izaak zich had geplaatst voor de eindstrijd in Assen. "Ik had het niet verwacht. Veiligheid is een belangrijk thema. Ik beschouw deze prijs als een mooie blijk van erkenning", reageerde De Baat, beroepschauffeur bij Van der Mark Transport. Na vijf proeven waren slechts drie finalisten overgebleven. Op het finale-parkoers werd behendigheid gekoppeld aan veiligheid en snelheid. Op dat onderdeel bleef De Baat zijn concurrenten voor; als enige legde hij het complete parkoers binnen de toegestane 15 minuten af.

Het NK vormde het hoogtepunt van de TVM Awards, de naam van het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen. De voornaamste doelstelling van de TVM Awards is het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers en zodoende een bijdrage leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. Uit handen van Michel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen, ontving De Baat de TVM Award die hoort bij het NK Veiligste Chauffeur.

Veilig Transport

Transportonderneming Nijman/Zeetank uit Spijkenisse werd winnaar van de TVM Award Veilig Transport. Het is een juryprijs die wordt toegekend aan een onderneming die vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid een positieve bijdrage levert aan de transportveiligheid. De jury bestaat uit de acht partners van de TVM Awards. Frits Bakker, vestigingsdirecteur van Nijman/Zeetank, nam de TVM Award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Charles Engelaar, directeur marketing van Volvo Trucks Nederland.

Nijman/Zeetank ontving de Award omdat het bedrijf haar werknemers ‘een compleet pakket aan veiligheid’ biedt. ‘Bij Nijman/Zeetank stopt veiligheid niet als de chauffeur uit zijn cabine stapt of naar huis gaat. Ook privé wordt er in de veiligheid van werknemers geïnvesteerd’, aldus het juryrapport.

Ridder Remco Kompier

De TVM Award Ridder 2021 werd uitgereikt aan Remco Kompier uit Nieuwegein. De vrachtwagenchauffeur van transportbedrijf Van der Wal uit Utrecht redde in maart een slachtoffer uit een auto die bij een ongeval op de A28 te water was geraakt.

De TVM Awards is een initiatief van TVM verzekeringen met steun van acht betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Continental Benelux, Van Eijck Groep, BP, Advance Groep, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en STL.

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.