Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Roelofs Transport neemt vier nieuwe LNG-trucks in gebruik

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Roelofs Transport, gevestigd in Wijchen, heeft onlangs de derde Scania op LNG in ontvangst genomen. Hiermee komt het aandeel Scania van het 30 eenheden tellende wagenpark van de Italië specialist op 27. De vierde, tevens de vijftigste Scania die Roelofs bestelde, volgt later dit jaar. Dit meldt Scania.

Hans Roelofs besloot dertig jaar geleden zijn eigen transportbedrijf te beginnen en kocht op zijn 25e zijn eerste truck. Dat deze auto, waarbij hij zelf achter het stuur kroop, een Scania werd, was voor hem vanzelfsprekend. Net als het land waar hij op wilde gaan rijden. “Ik heb een voorliefde voor Italië, maar zeker ook voor Scania. Het is een hele goede auto, het beste van het beste als je het mij vraagt, maar het grote verschil met andere merken is toch wel het gunstige brandstofverbruik.”

Goedkopere brandstof

Om het wagenpark te moderniseren, besloot het Gelderse familiebedrijf te investeren in LNG. Niet alleen het Duitse Maut-voordeel, maar ook het brandstofverbruik, speelde mee in deze beslissing. Roelofs: “Een LNG-truck is duurder in aanschaf, maar de brandstof is goedkoper, dus op den duur kun je de aanschaf terugverdienen. En de techniek is goed.”

De nieuwste Scania is de derde LNG-truck die in gebruik werd genomen. Later dit jaar volgt een vierde, net als drie nieuwe diesel-trucks uit de S-serie. De chauffeurs van het transportbedrijf rijden graag met de LNG-auto’s. “Koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, alles zit er in. Het enige verschil met onze dieselauto’s is de motortunnel, die heeft een S-cabine niet,” aldus Roelofs.

Familiebedrijf

Toen hij zes man in dienst had stapte Roelofs van de truck af om zich op het aansturen van het bedrijf te concentreren, maar nog steeds probeert hij minimaal één keer per jaar zelf een rit te rijden. Inmiddels is Roelofs Transport uitgegroeid tot een gevestigde naam in transport van en naar Italië, en vervoert heel uiteenlopende goederen, tot en met Sicilië aan toe. “Alles wat in een zeilwagen of koeltrailer past nemen we mee”, zegt de goedlachse ondernemer. “Maar we pakken vooral de ritten die niet standaard zijn. Doordat we met super lichtgewicht trailers van Berger rijden, kunnen we meer óf juist zwaardere vrachten meenemen.”

Door: Nationale Transportgids

27 februari '24 (13:09)

FNV stelt ultimatum: een week om busstakingen te voorkomen

Streekvervoerder Arriva krijgt een week de tijd om aan de eisen van de chauffeurs in de regio Twente te voldoen, anders volgen stakingen. Vakbond FNV heeft Arriva een ultimatum gesteld, tot dinsdag 5 maart om 17.00 uur. De chauffeurs willen onder meer een aaneengesloten pauze van 30 minuten kunnen opnemen en tijdens hun dienst meer tijd om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan.

27 februari '24 ( 7:15)

Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug vanwege veiligheid

Producent Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug. Uit onderzoek blijkt dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E niet kan worden gegarandeerd, meldt het bedrijf in een verklaring.

26 februari '24 (14:12)

Vakbonden: aanpassen postwet is niet de oplossing

Vakbonden FNV en CNV denken dat betere arbeidsvoorwaarden voor postbezorgers PostNL helpen om voldoende personeel te werven om de dienstverlening van het bedrijf op peil te houden. Het postconcern wil minder vaak per week post gaan bezorgen. Dit heeft te maken met personeelstekort onder postbezorgers, en omdat er steeds minder brieven en kaarten worden verstuurd.

26 februari '24 (13:00)

Defensievrachtwagen met militaire uitrusting vorige week deels leeggeroofd

Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

26 februari '24 (11:30)

Leasebedrijf Ayvens koopt voor miljarden aan auto's bij Stellantis

Leaseconcern Ayvens, het bedrijf dat eerst ALD heette en vorig jaar het Nederlandse LeasePlan overnam, heeft een grote order geplaatst bij autofabrikant Stellantis. De komende drie jaar worden er tot 500.000 auto's gekocht, maakten de twee bedrijven bekend. Het gaat om een order van "meerdere miljarden".

26 februari '24 ( 9:30)

Parkeergarages van ING geblokkeerd door klimaatactivisten

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagochtend twee parkeergarages geblokkeerd van ING in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een woordvoerder van de bank kunnen medewerkers daardoor deze garages niet inrijden.

26 februari '24 ( 9:00)

Consumentenbond: reisaanbiedingen kloppen vaak niet

Reisorganisaties proberen nog steeds klanten te lokken met misleidende aanbiedingen. Dat constateert de Consumentenbond na nieuw onderzoek. Volgens de belangenorganisatie komt het bijvoorbeeld voor dat de prijs tijdens het boeken verandert. "Of er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie."

26 februari '24 ( 7:45)

Markt blijft moeilijk voor post- en pakketbezorger PostNL

Post- en pakketbezorger PostNL verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf waarschuwde vorige maand al voor een lagere winst door een tegenvallende pakketstroom.

24 februari '24 ( 6:00)

Brennerautobahn na sneeuwval weer open

Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

24 februari '24 ( 6:00)

Klimaatactivisten van XR willen vandaag opnieuw A10 blokkeren

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.