Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

MAN presenteert nieuwe varianten van emissievrije eTGE

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
MAN Truck & Bus heeft twee nieuwe branche-specifieke varianten van de elektrische MAN eTGE ontwikkeld. Daarmee is de eTGE voortaan ook als gesloten bakwagen en als kipper verkrijgbaar. De truckproducent speelt hiermee in op de toenemende behoefte aan schoon transport in binnensteden. Dit meldt MAN. 

De eerste exemplaren van de MAN eTGE als bakwagen zijn inmiddels op de Nederlandse wegen te vinden. Zo gebruikt IKEA de elektrische bestelwagens om goederen af te leveren in de milieuzones van de Amsterdamse binnenstad.

Bezorging aan huis met elektrische bestelwagens

Ten tijde van de coronapandemie is de vraag naar bezorging aan huis alleen maar verder toegenomen. Aan de kentekenregistraties in Europa is duidelijk te zien dat steeds meer bedrijven duurzaam zijn gaan denken. Van januari tot en met mei 2021 werden ongeveer 2.200 volledig elektrische bestelwagens met een laadvermogen van 3 tot 6 ton verkocht. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Nieuwe bakwagen en pick-up & kipper

De MAN eTGE was tot dusver verkrijgbaar als gesloten bestelwagen voor het transport van goederen, en als minibus voor personenvervoer. MAN Truck & Bus heeft het aanbod elektrische bestelwagens nu uitgebreid met twee nieuwe varianten van de eTGE die zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met gerenommeerde specialisten. Het gaat om de eTGE als bakwagen en als kipper.

“Als bakwagen is de MAN eTGE zeer aantrekkelijk voor bezorg- en koeriersdiensten,” zegt Martin Imhoff, hoofd Product Marketing Vans bij MAN Truck & Bus. “Veel klanten die in stedelijk gebieden werken, willen een zo groot mogelijk laadvolume, zodat zoveel mogelijk goederen vervoerd kunnen worden. Daarnaast worden de eisen op het gebied van emissies en geluidsproductie steeds strenger, vooral in de stad. De MAN eTGE bakwagen voldoet aan alle eisen.”

Laadvermogen van 820 kilo

De tweede nieuwe variant van de MAN eTGE dient een geheel ander doel: gemeentewerken, bouwbedrijven en hoveniers. In deze sectoren worden veel pick-ups en kippers geleverd. MAN heeft in samenwerking met Veth Automotive uit Duiven op basis van de eTGE een kipper & pick-up ontwikkeld. De bak is 3.25 meter lang en 2.04 meter breed. De 300 mm hoge zijwanden kunnen worden neergeklapt. Het laadvermogen van de standaard bak is 820 kilo, voorzien van een kiepsysteem bedraagt dit 750 kilo. Optioneel is de grote gereedschapskist onder de laadbak, waardoor gereedschappen zoals bezems ed. zonder problemen meegenomen kunnen worden.

Door: Nationale Transportgids

21 februari '24 (12:45)

Minstens twee slachtoffers in Lochem door gevallen brugdek

Het brugdek dat woensdagochtend werd getakeld in Lochem is op minstens twee slachtoffers gevallen. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Voor zover bekend zijn er in totaal vier mensen gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. De Arbeidsinspectie gaat naar Lochem om daar onderzoek te doen naar het ongeval met de in aanbouw zijnde brug.

21 februari '24 (11:30)

Na terreurdreiging weer groen reisadvies voor Parijs

Het reisadvies voor Parijs is aangepast van geel naar groen. Daarmee is de kleurcode voor heel Frankrijk nu weer groen, wat betekent dat er volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken geen bijzondere risico's zijn. De veiligheidsrisico's zijn volgens het departement vergelijkbaar met die in Nederland.

21 februari '24 (11:30)

Eerste bussen met asielzoekers van Ter Apel naar Biddinghuizen

De eerste bussen met asielzoekers zijn woensdagochtend rond 11.00 uur vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel vertrokken naar Biddinghuizen. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Biddinghuizen vangt vanaf woensdag 240 extra asielzoekers op om het aanmeldcentrum te ontlasten.

21 februari '24 (11:23)

In Assen minste aantal rijbewijzen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat inwoners van de gemeente De Wolden in Drenthe provinciebreed relatief gezien het meest beschikken over een rijbewijs. Dat meldt RTV Drenthe.

21 februari '24 ( 8:56)

Wegwerkzaamheden tussen Appingedam en Eemshaven

Rijkswaterstaat voert sinds maandagochtend grootschalig onderhoud uit aan de N33 in de provincie Groningen. De werkzaamheden vinden plaats tussen knooppunt Zuidbroek en de Eemshaven en duren tot medio maart. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 (10:15)

Slachtoffer dodelijk verkeersongeluk in Barneveld is 83-jarige man

Het slachtoffer van het fatale ongeluk in Barneveld maandagavond is een 83-jarige man uit Voorthuizen. De politie heeft dinsdagochtend de familie van de man op de hoogte gebracht.

20 februari '24 ( 8:15)

Elektrische auto's winnen terrein in Europa

Autofabrikanten in Europa zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Ze verkochten in januari ruim 12 procent meer personenauto's, meldt de Europese brancheorganisatie ACEA. Elektrische auto's wonnen marktaandeel, ondanks het verdwijnen van een subsidie voor stekkerauto's in Duitsland.

20 februari '24 ( 7:54)

Motorrijder zwaargewond na heftig ongeval op A16

Maandag 19 februari 2024 is circa 06.45 uur een motorrijder uit Rotterdam zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de A16 bij knooppunt Galder richting België. Door een nog onbekende oorzaak kwamen de motor, een bestelbus en een vrachtwagen met elkaar in aanraking. Dat meldt Politie.nl.

20 februari '24 ( 7:39)

Onderzoek naar weggebruik in Noord-Holland

Rijkswaterstaat onderzoekt vanaf maandag 26 februari 2024 met behulp van kentekenregistratie het weggebruik in Noord-Holland. Doel is om zicht te krijgen op welke weggebruikers regelmatig in de regio rijden, zodat hun vervolgens een NS Altijd Voordeel-abonnement kan worden geboden en de mogelijkheid om deel te nemen aan een beloningsproject. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 ( 7:15)

Bedrijven investeren minder in personenauto's en vliegtuigen

Bedrijven hebben in december 8,1 procent minder geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in gebouwen, vliegtuigen, personenauto's en machines werd minder geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In november namen de bedrijfsinvesteringen met 4,8 procent af.